תודה רבה לכולכן על התגובות ../images/Emo24.gif!
ליכלוכית- כמובן שגם את מוזמנת!! לגבי השאלה אם הפלפלים האדומים יוצאים מרים- ממש לא! מתוקים ונמסים בפה, ממש מעדן (בגלל זה אני לא מכינה פלפלים ירוקים, שהם באמת יותר מרים). הוספתי את המתכון, שימו לב לשינויים שעשיתי שכתובים בהערות. מתכון: פלפלים ממולאים - ניצי רכיבים: פלפלים ממולאים (בנוסח הונגרי) 6 פלפלים ירוקים בהירים, ואפשר גם אדומים למלית: ¼ כוס אורז ½ ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל קטן קצוץ דק 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה 1 ביצה טרופה קלות ¼ כוס מים קרים לרוטב: 50 ג' חמאה או מרגרינה 2 כפות קמח ½ 2 כוסות מים 100 ג' רסק עגבניות 1 כפית סוכר מלח, פלפל 1 כפית מיץ לימון (אם רוצים) אופן הכנה: מנקים את הפלפלים הירוקים, חותכים את החלק העליון – הכובע – ומרחיקים את הגרעינים. מבשלים האורז ב- 1 כוס מים עד שיתרכך למחצה. מסננים ושוטפים במים קרים. מערבבים את הבשר הטחון, האורז, הבצל, המלח, הפלפל והפפריקה. מוסיפים לתערובת את הביצה ואת המים הקרים ובוחשים. ממלאים את הפלפלים בתערובת. ממיסים את המרגרינה ומטגנים בה את הקמח עד שיזהיב קלות. טורפים פנימה את המים וממשיכים לבשל עד שיווצר רוטב דליל. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, הסוכר (אפשר גם שתי כפיות), מלח ופלפל. אפשר להדגיש את הטעם החמצמץ על ידי הוספת מיץ לימון. כשהרוטב סמיך וללא גושים מוסיפים הפלפלים. מעמידים הפלפלים בסיר שיכיל אותם בעמידה צפופים. אם נשארה מלית, אפשר ליצור קציצות. הרוטב צריך לכסות את הפלפלים כמעט לגמרי. אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- ½ 1 שעות עד שהפלפלים רכים. מגישים את הפלפלים עם מחית תפוא"י או עם אורז לבן. כדי להעשיר את טעם הרוטב אפשר להוסיף לרביכה 2-3 עגבניות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות. הערות: אני הוספתי יותר רסק עגבניות , כיא ני אוהבת שיוצא מתקתק והרבה רוטב אדום. לכן שמתי בערך 250 גר' רסק. הוספתי כפית מרק עוף קנור (לא חובה)+ תיבולית בצל. לא הוספתי מיץ לימון (כי לא היה לי) בהצלחה ובתיאבון!! דודה אירית