מקדימה את המאוחר...
ומנצל"שת קצת
בעוד קצת יותר מחודש יחול יום הולדתי ה24, ואת בחירתי לגבי המסעדה ברת המזל שתזכה לארחני בו ביצעתי כבר מזמן... צהרי שבת ברפאל, ללא ספק. אכלתי ברפאל מספר פעמים בימי חלדי ונהניתי בכולן, אך מעולם לא כפי שנהניתי מהעסקית של צהרי יום שבת. באופן כללי, כידוע לבאי הפורום באשר הם, מדובר במסעדה איכותית ושווה ביותר: המרגריטה פסיפלורה בליגה בינלאומית (אני לא שותה יין, אל תהרגו אותי
), הפוקצ'ה... (כל מילה מיותרת), המנות רובן ככולן נפלאות וצורת הגשתן מיוחדת ומושקעת, השירות מקצועי ונעים מבלי להיות פלצני והבילוי כולו הוא חוויה אמיתית. הדבר היחיד שעלול לפגום בהנאתה של בחורה בעלת תיאבון בריא כשלי במקומות שכאלה הוא גודל המנות המיניאטורי משהו (ע"ע מנת הרביולי שמוגשת כמנה ראשונה בעסקית של אמצע השבוע וכוללת בדיוק 4 רביולי, אמנם טעימים ונתונים בתוך צלחת מצוירת להפליא ברוטב ובירקות ובכל זאת). פגם זה נמנע לחלוטין בעסקית של שבת. אז מה היה שם? לראשונות קיבלנו מבחר מאזטים בשיטת "אכול כפי יכולתך", שכללו בין היתר סביצ'ה, טוסטוני כבד אווז/ברווז, חציל ביוגורט, כבש עם בורגול ופלפלים וקישואים קלויים (היו עוד כמה שכבר הספקתי לשכוח את תכולתם) והיו נהדרים בטעמם אחד-אחד. פשוט כיף, לשבת מול הים בחברה נעימה ולאכול בנינוחות מגוון נפלא שכזה (בלוויית הפוקצ'ה הלוהטת, נוטפת שמן הזית והמתובלת במלח גס, כמובן). לעיקריות לקחנו:
ראמפ סטייק, נתח בשר עסיסי, עשוי מדיום-רייר כראוי, שהוגש עם פירה תפוחי אדמה והיה טעים מאוד (על אף טעמה המשובח של המנה לא הצלחתי לסיימה, ובזאת נגוזו חששותי לגבי רעב פוסט-ארוחתי)
כבדי עוף נימוחים שהוגשו עם אותו הפירה והיו גם הם טעימים ורבים מן הצפוי.
קלאמרי צרובים, שלא הספקתי לטעום. אנקות ההנאה שנשמעו משמאלי הותירו מעט מאוד מקום לדמיון ולספק לגבי איכותה של המנה. לקינוחים לא הגענו, היינו פשוט מפוצצים. (אוף, אני רוצה יומולדת ועכשיו!) נ.ב. בזאת הסתיימה הביקורת הראשונה שלי בפורום המקסים (קצת חנפנות לא יכולה להזיק, נכון?) הזה. אם הגעת עד לכאן-