צהרים בטאיזו

שקדייה

New member
צהרים בטאיזו

חוויה ללא שורה תחתונה....

איך מסעדה כמו טאיזו משאירה בן אדם ללא שורה תחתונה?
כנראה בגלל שזו "מסעדה כמו טאיזו" מסעדה שדובר בה כל כך הרבה, שנשפכו עליה ערימות של סופרלטיבים, ביקורות מהללות, ובאז אינסופי...

באנו עם ציפיות בשמיים כנראה...

היינו 2, ישבנו על הבר.

בחרנו את העסקיות הכוללות 2 מנות ראשונות ומנה עיקרית אחת לכל אדם. (המחיר 99 ש"ח לסועד. מחיר הוגן ואפילו זול מאוד ביחס לתמחור הערב של המקום)

הראשונות שהוזמנו-
סלט שרימפס- עשבים אסייתים, הרבה כוסברה וכמה חתיכות שרימפס וקרקרים פריכיות . טעים ומרענן מאוד.
סלמון משי- עשבים אסייתים, הרבה כוסברה, כמה חתיכות סלמון. טעים ומרענן מאוד.
לאב גאי- עשבים אסייתים, הרבה כוסברה, פרגית קצוצה ואטריות תפו"א. טעים ומרענן מאוד.

שמים לב למוטיב החוזר?...... נכון, המנות לא בדיוק באותו הטעם, הרוטב האסייתי של כל אחת מהן והרכב העשבייה האסייתית משתנה טיפה, אבל בגדול, זה מרגיש כאילו הזמנו את אותה המנה 3 פעמים. טעימה ומרעננת ואיכותית והכל- אבל אותו הדבר....

והראשונה האחרונה היתה טרטר שייטל- שלדעתי היתה הטובה מבין כולן (וגם קצת ריעננה לנו את הטעם בפה...) שייטל קצוץ עם טוסטונים קטנים, צנוברים ולאבנה מדהימה.... וכוסברה. בכל זאת... שלא נשכח איפה אנחנו נמצאים.

אגב, אני מאוד מאוד אוהבת כוסברה. אבל כמה אפשר??

לעיקריות הזמנו-
הוא הזמין באטר צ'יקן- מנה בניחוח הודי של עם קארי עגבניות וטונות של חמאה.... רוטב פשוט מושלם. עם כמה חתיכות עוף ואורז לבן, באמת שלא צריך יותר.

אני הזמנתי וינדלאו- בשר אונטריב בבישול ארוך שמגיע עם 2 פרטות (שאגב, זה לא נכון לקרוא לזה פראטה, כי פראטאה זו פיתה ממולאת, זו היה משהו בין נאן לצ'אפטי. במטבח ההודי אני בכל זאת מבינה משהו..
) שמנת חמוצה, בצל ו.... נכון, כוסברה
הרעיון של המנה זה להרכיב לעצמך ביסים בתוך הפיתה....
המנה די ביאסה אותי. קודם כל, אני לא מחסידות הגולש. והמנה היא סוג של גולש... ושנית, המאפים מאורכים ולא בדיוק מתאימים לשיטת האכילה שהוסברה לנו... ביס אחד השאיר אותי עם טיפטופי רוטב עד המרפק בערך והמחשבה להתקדם עם המנה הזו לא באה לי בטוב בכלל.....

זה המקום לציין שישבנו על הבר וקיבלנו שירות לא פחות ממדהים מברמן נחמד ומקצועי, שמייד קלט שהמנה לא באה לי בטוב ושאל אם יש בעיה ואני רוצה להחליף.
כמי שלא נוהגת לבקש להחליף מנות על בסיס "המנה לא באה לי בטוב" הסברתי שאין כל רע במנה, אני פשוט לא נורא מתלהבת ממנה....
הברמן החביב פשוט התעקש להחליף אותה, וטעם שהרעיון במסעדה הוא לא שנשבע או שיהיה לנו בסדר, אלא שנהנה ממש , שנתלהב ונרצה לחזור- גישה כל כך מרעננת בנוף מסעדות ארצנו..... אז זרמתי.
(בטח שזרמתי, ידעתי שבנתיים אני מקבלת זוית תקיפה לבאטר צ'יקן!. נקודה שלא נעלמה מעיניהם של הברמן והלועס שלצידי שהחליפו בניהם דאחקה קלה על חשבוני, אבל גם עם זה זרמתי
)

כמנה חלופית הוזמן אסקלופ סלמון. סלמון צרוב (פילה סטנדרטי ולא רצועות דקות , שזה ממה שאני מכירה צורת הפריסה שהמילה אסקלופ מתארת... ) על מצע דפי אורז עם קצת ירקות.
טו מייק אל לונג סטורי שורט... הסלמון היה עשוי בדיוק במידה האהובה עלי, שנייה וחצי מעל מדיום רייר ועם צריבה קריספית של העור. הדפי אורז והירקות היו על גבול הבלתי אכילים כי סבלו ממליחות יתר.
בשלב זה כבר אמרתי שהמנה נפלאה, כי באמת רצינו לסיים כבר, ובאמת באתי על סיפוקי ושבעתי לגמרי.

לא נשארנו לקפה וקינוח מפאת "זה בכל זאת אמצע היום ואנחנו אנשים עובדים...".

אז למה אין שורה תחתונה?
כי רוב המנות היו טעימות, אבל לא מפילות.
כי היה טוב, אבל קצת משעמם
כי ציפינו למשהו מי יודע מה אבל קיבלנו אוכל שאולי למביני דבר ולמבחינים בדקויות הוא בכמה רמות מעלה מה שיש לשאר האסייתיות בעיר להציע, אבל בעיניים ובחיך שלי לא עלה בהרבה על מה שאכלתי במינה טומיי או בבית התאילנדי או אפילו בטייגר לילי.... כלומר, בקצוות של הדברים כן, אבל במהות לא ממש.
ומצד שני האירוח היה פשוט נפלא,
המקום מרהיב ביופיו.
ההגשה מצטיינת
השירות , כמו ששירות במסעדת יוקרה אמור להיות.

לא רואה את עצמי חוזרת לשם אלא בנסיבות של "הזדמנתי"/ "הוזמנתי"/ "חברים לחצו" וכד'.....

תודה על הדיווח....

לא ביקרתי במקום אבל אני זוכרת שהייתה תקופה שהיה נדמה לי כאילו כולם היו שם...
היה גל ביקורות מטורף על המקום...

לי אין ממש מה לאכול שם, אבל נהנתי לקרוא את הדיווח :)

גסטרו

New member
הייתי שם לא מזמן לצהרים עם בעלי

חששית שלא יאהב והופתעתי - הוא לא הכיר את המסעדה ולא קרא את כל הכתוב ומאד נהנה , לקחנו שלש ראשונות ושתי עיקריות, העיקרית שלי באטר צ'יקן אכן היתה טובה ,הוא לקח המבורגרים בלחמניה מאודה
אפילו מצאתי חניה בפינת נחמני- יצאנו מרוצים מאד.

bruno01

New member
חבל שלא נהנתם ממש, אני מת על העסקית הזו

ומאוד אוהב את העניין הזה שאפילו בזוג יוצא לטעום לא מעט מנות (ובכלל, כשהיינו שם ארבעה, יצא לנו להזמים כמעט את כל הראשונות וזה ממש כיף שיש כל כך הרבה טעמים על השולחן).
מעניין שהלאב גאי השתנה, אני לא זוכר אותו עם אטריות, אלא כמנה שרובה בשר קצוץ, עם קצת כרוב מתחת, שממש לא דומה לסלטים האחרים.

ברוטב של הבאטר צ'יקן הזה הייתי מוכן לשחות כל יום, אם לא הייתי חושב שאחרי 3 ימים זה כנראה היה הורג מעודף כולסטרול

והוידנאלו באמת מנה קצת משעממת. טעימה, אבל לא באמת מיוחדת או מעניינת.

אני חושב שאת צריכה לתת לעסקית עוד הזדמנות עם מנות אחרות, כי יש לי הרגשה שאת באמת יכולה להנות שם יותר

אגב, בבית תאילנדי וגם חלק מהמנות בטייגר לילי, לא פחות איכותי וטעים! מבחינתי שתיהן נמצאות בעילית המסעדות האסייתיות שלנו (לא שיש להן באמת תחרות רצינית). במינה טומיי עוד לא יצא לי לאכול.

שקדייה

New member
אם אהבת את הבאטר צ'יקן - לך למינה טומיי

ותזמין את הצ'יקן טיקה מסאללה שלהם. מעולה ממש!

וכן, יכול להיות שהבחירה של המנות הראשונות לא היתה טובה.
אבל גם 2 עיקריות "סבלו" מבעיות....

אני באמת חושבת שהאשם העיקרי פה הוא על רף הציפיות.... המקום פשוט כל כך טחון מבחינת PR, שזה כבר משהו שאי אפשר לנצח איתו....

yogi3127

New member
מינה פחות טובה

למרות שהיא מסעדת הבית שלי פשוט כי היא מטר מהעבודה אני נמצא בה הרבה. טעמתי כנראה את הכל עד היום ויש שם מנות מעולות כמו הבומביי באטר צ׳יקן ומרק הראמן עם שרימפס טמפורה.
עדיין, בית תאילנדי כמה רמות מעל לטעמי, עם קארי ירוק מופתי .
בכל מקרה אני הייתי רק פעם אחת באיזו ממש אחרי הפתיחה והיה לא מוצלח ולכן לא חזרתי עד היום

שקדייה

New member
גם לי היא מטר מהעבודה...

אבל עדיין אי אפשר להגיד שטעמתי אפילו לא משהו שמתקרב לרוב המנות...
פשוט הצ'יקן טיקה כל כך טעים שאני לרוב מתפתה להזמין אותו.
הקארי הירוק שם נחמד. לא יותר.
ומנה מאוד מוצלחת לזה בסקשן הויאטנמי אם אני לא טועה של נתח מדיום כזה פרוס לפרוסות בינוניות ברוטב חרדל... נשמע כמו מנה ארופאית, אבל לא... מנה נהדרת ומיוחדת.

שאלה-יצא לך להיות שם בערב או שזו פעם ראשונה?

אני סתם תוהה, אנחנו הולכים רק בערב ורק על הבר, ותמיד היה וואו, גם אם טחנו את אותן מנות כל פעם (הר גאו סקאלופ! יה! , קלאמרי טנדורי, ועוד כוכבים)
אני תוהה אם תפריט הצהריים הוא 'משעמם' לעומת התפריט הרגיל

שקדייה

New member
לא יצא לי להיות שם בערב.

ואני גם לא חושבת שתפריט הצהרים הוא משעמם (אם כי הברמן סיפר לנו שבערב יש בערך פי 5 מבחר..)
המנות כל אחת כשלעצמה היתה טעימה, השילוב בניהן פשוט לא היה טוב כנראה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא חריף?

הרבה זמן לא אכלתי במסעדה עצמה (הזמנתי בעיקר מסניף ה"סטיישן" במוריה). אכלת בעצם בחיפה או בת"א? הבנתי שהם פתחו (או עומדים לפתוח?) סניף ברחוב הארבעה.

שקדייה

New member
זה כנראה מאוד אישי...

לא יודעת להגיד לך אם חריף או לא, כי אני בן אדם עם סיבולת גבוה וחיבה עזה לחריף....ככה שמעט פיקנטיות בעיני בכלל לא נספרת ומישהו אחר יגיד שזה חריף.
ספציפית לגבי הצ'יקן טיקה במינה טומיי (אני מניחה שעל זה שאלת..)- לא, לא חריף וגם לא זוכרת שזה פיקנטי...

וכן, המסעדה בארבעה פתוחה כבר מספר חודשים.
פתחו סניף מאוד יפה בעיני, ועובד מצויין בנתיים.
(פרט לקטע המעצבן של "הקונספט של המטבח הוא להוציא כל מנה שמוכנה ללא סדר מנות", שזה "קונספט" שהפך לפופולרי מידי במסעדות ארצנו, והוא בעצם מילה נרדפת ל"למטבח שלנו אין את הידע והניסיון בתזמון מנות, והוא גם לא מעוניין לנסות והתמקצע בתחום. אנחנו מוותרים מראש, כי שמענו שאפשר לארוז את זה בתרוץ מגניב".

החתולית

New member
מצטרפת לדברים של ברונו וגאסטרו

המנות שאכלנו היו שונות הן מאלה שלך והן אחת מהשניה.

לגבי המוטיבים החוזרים - יש מטבחים בהם תבלינים מסויימים הם מוטיב חוזר, ומוצאים אותם כמעט בכל מנה.

צודקת, לטעמי בהחלט לא משהוא לכתוב הביתה.

בסדר, טעים, חביב...
מקווה שתיסלחי אבל פראטאה בהחלט.לא חייבת להיות ממולאת במשהוא.
יש גם ללא מילוי כמו בנאן.
ההבדל הוא במיבנה השיכבתי המובהק בפראטאה והעובדה שמטגנים אותה בטיפת שמן ולא אופים בתנור.

שקדייה

New member
אני סולחת, אבל לא ממש מסכימה

בחודשים הרבים בהם ביליתי בהודו, מצפון ועד דרום, ממזרח ועד מערב.... מעולם לא נתקלתי בפראטה שאינה לחם דקיק וממולא.
נאן הוא סוג של לחם שטוח עם קצת שמרים ותפיחה (סוג של פיתה עראקית), צ'פאטי הוא לחם דקיק ללא תפיחה (סוג של טורטיה) ופראטה היא משהו באמצע- אבל ממולא. באלו, או בגובי או בקנה (תפו"א, כרובית, חומוס)

לא נקתלתי בשום מקום שהזמנתי פארטה וקיבלתי משהו אחר,
ועשיתי עכשיו חיפוש קצרצר בכתובים, וגם שם לא נתקלתי ... אמנם יש מתכונים לפראטה שמתייחסים להכנת הלחם עצמו, כשבסוף כתוב "ועכשיו כשאתם יודעים להכין פראטה אפשר למלא במה שרוצים", כך שהרפרנס הוא עדיין לסוג של לחם ממולא.

אשמח להרחיב את הידע (זה אחד המטבחים האהובים עלי, ומעבדת הניסויים המועדפת עלי....)- אם יש לך קישור בנושא אשמח אם תביא אותו

וכמובן, ממש לא כועסת, מה מכעיס בדיון מעניין?

שקדייה

New member
Alu זה רק סוג אחד של מילוי...

הטוב ביותר בעיני הוא דווקא הגובי (כרובית)....
בכל מקרה, מעולם לא הוגש לי בשום מקום בהודו, ואכלתי באמת במאות מסעדות, דאבות , מזנונים וכוכי מזון, פראטה כפיתה לא ממולאת בדבר..... כך שזה מאוד מוזר הטענה הזו.

אגב, זה לוקח אותנו לדיון על איך קוראים לדברים במסעדות לעומת מה מקבלים... כשהרבה פעמים ההסבר הוא "אצלנו X הכוונה היא בעצם ל-Y..." וכבר נידון פה לא אחת אם זה מקובל או לא.
לדעתי סיפור הפראטה נופל בדיוק לאותה הקטגוריה, וזה לא כל כך מקובל...

שקדייה

New member
ומגיגול נוסף...

אני רואה שבאמת יש המון מתכונים ל-Plain Paratha ללא רפרנס למילוי שיכנס או לא יכנס לשם אח"כ...

babiji

New member
בדרום הודו, לפחות בקראלה ובטאמיל נאדו,

יש בהרבה מקומות פארוטות בלי מילוי.

במונאר, קודאיקאנאל וכו' יש דוכני רחוב שמכינים (בעיקר בערב) על המקום פארוטות מעולות שדי מזכירות מלאווח. מגישים עם כל מיני סוגים של סאבג'ים וזה לגמרי אחד הפינוקים הטובים בדרום.

וחוץ מזה - בכללי האוכל של דרום הודו מעולה ולדעתי הרבה יותר מוצלח מהצפון. (תאלי דרומי כהלכתו זה פינוק אמיתי).

שקדייה

New member
מבחינתי הפינוק של הדרום

זה הדגים והמסאלה דוסה.....
ובאופן לא מקרי, ככל שיורדים יותר דרומה משהו משתחרר וזה נהיה יותר ויותר כייף

babiji

New member
הדוסות בדרום אדירות

לא רק בטעם, גם בגודל, מת על הצלחת עם הדף הפריך והענק והרטבים המעולים.

לאו דווקא מסאלה דוסה, יש לא מעט סוגים וגם האוניון דוסה מככבת.

הז'אנר היחיד שפחות התחברתי אליו זה האידלי.

למעלה