צהריים טובים...

• פותח הנושא wuten
  • פורסם בתאריך

wuten

New member
צהריים טובים...

קודם כול ,תמונות יפות מהמפגש ,נראה שהיה מעניין. כמה שאלות: 1.אותם עצי בונסאי שחלק מגזעם מקולף מקליפתו,מולבן ומעוצב,הייתי רוצה לדעת איך עושים את זה(שיטות,כלים,וחומרים)..? 2.איפה אפשר להשיג בארץ שתיל בוגר יחסית של עץ מייפל,יפני או אחר.? תודה מראש לכולם,ויום טוב ושקט.

סן תאי

New member
יצירת ג'ין

מצורפת כתובת אינטרנט עם תאור מפורט של תהליך יצירת הג'ין מלווה צילומים. זנים של עצי מייפל ניתן להשיג במשתלת אלון שבקיבוץ יראון.

wuten

New member
תודה, סן תאי.

עוד שאלה קטנה: איפה אפשר להשיג ליים סולפר?

noamrathaus

New member
ליים סולפר

הי, צריך להיזהר עם החומר הנ"ל, הוא אינו חומר בריא לעץ, הוא למעשה אפילו חומר רעיל, כמיות גדולות שלו יהרגו את העץ וירעילו... ולכן התהליך המתואר באתר שקורה "ציק' צק'" מטעה ומסוכן לקחת ממנו חיקוי. (דבר שנכון לגבי כל דבר שתקראו באינטרנט, לא תמיד מה שעובד באירופה, ארה"ב יפן נכון לישראל או מיכתחילה נכון בכלל :) )

סן תאי

New member
כמו ללמוד שחיה מספר

לא חושב שהתהליך המתואר באתר מטעה. אבל אני מסכים שאי אפשר לקרוא את התאור הפשטני ולגשת לביצוע בלי הדרכה מעשית. זה נכון לגבי כל דבר כמעט: העתקה, ליפוף חוטים.. אפילו סתם קניית עץ מחייבת הדרכה מדוייקת כיצד לטפל בו ( ראה את העץ של אסי מהשירשור הסמוך)

wuten

New member
לגבי האתר..

אליו הפנה אותי סן תאי: אין ספק שאין חכם כבעל נסיון,וההתנסות בפועל היא זו אשר תקבע לבסוף את טיב העבודה ואת המיומנויות הדרושות לה,אבל, מידע מדוייק,פשוט וממצה כמו באתר אליו הופניתי,יכול לתת מושג ראשוני לגבי טכניקה ,שיטה וכלים....למידה פרקטית ממנוסים ממני והנסיון עצמו,ללא ספק יבואו בהמשך. לדעתי חלק חשוב מאוד מן הניסיון , הן הטעויות הנלוות אליו. ובהתייחס לליים סולפר,אין חומרים ושיטות תחליפיים מזיקים פחות? ובכול זאת,איפה ניתן להשיג ליים סולפר? תודה על המידע,ההערות וההארות.

איתן em

New member
חומר מלבין- lime sulpher

אפשר להכין לבד חומר מלבין לפי הנוסחה הבאה: על כל ליטר אחד של מים- 112 גרם סיד כבוי, 225 " אבקת גפרית, כל זאת להרתיח על אש קטנה (רצוי במקום פתוח) בגלל הסירחון, לאחר מכן לסנן ע'י נייר סינון. מיועד אך ורק לשארי או גי'ן שבוצעו בהתאם לכללים,כלומר:טיפול בברנר. להמנע מלמרוח על חלקי עץ חיים,שכן גורם נזק לצמח. מורחים בעזרת מיכחול,להמנע ממגע עם ידיים חשופות. איתן

vinbe

New member
LIME SULPHUR

החומר בהחלט יכול להזיק לצמחים. מומלץ (וזה מה שאני נוהג שנים) להשתמש בפעם הראשונה רק על עץ שכבר התיבש מספר שבועות. כמו כן לדלל את החומר במיים 1:2 או אפילו 1:3. הטיפולים הבאים בחומר מרוכז. בדרך כלל מספיק פעם בשנה. בהצלחה מאורו

למעלה