צהריים טובים

גליה0

New member
צהריים טובים

אני גליה ישנה חדשה פה. בתחילת חודש הבא נציין שנה לפטירת אמא. אני התחלתי בכנת חוברת זיכרון. אני רוצה תמונות, מתכונים שרק אמא עשתה וקצת מלל. כבר עברתי על כל התמונות בבית, על המתכונים על התעודות שהיו לה ) היא היתה מבוגרת ויש לה תעודות משנות ה40 וה50( היום ישבתי עם חברה שעזרה לי קצת לארגן דברים ועדיין לא סיימנו. אח שלי לא ממש משתף פעולה בנושא ואפילו קצת מפריע - לקח תמונות שאני רוצה לשים בחוברת... אם יש לכן רעיונות נוספים אני אשמח לשמוע.

היי גליה

אני חייבת לספר לך שאת כל פעולות ההנצחה (חוברת + דיסק) לא קיבלתי תמיכה או סיוע מאף אחד. אני זוכרת שהכי היה קשה לנו בני המשפחה הקרובה לכתוב, כי בזאת התמודדנו אנו בעצמינו עם המצב. לכולנו היה ממש קשה לכתוב, זה התחיל באבא שלי אח שלי הצעיר אני ואז אחי הבינוני... לכולנו זה היה תהליך קשה מלא בכי ולילה ללא שינה. אנו כתבנו במשך 3 ימים כולנו.. אלו היו 3 ימים של פורק. עצם העשייה היא סיוע (לדעתי) בתהליך עיבוד האבל. לי באופן אישי זה מאוד עזר וחיזק אותי יחד עם זאת אני שמחה שעשיתי זאת כי החוברת ממש מתעדת את העובדה כי היא הייתה פה!!! בכל מקרה שיהיה בהצלחה, תעשי את זה ב ש ב י ל ך ובשבילה..

הי שירלוש

נשמע שאלו היו שלושה ימים מאוד משמעותיים. אני מסכימה איתך - העשייה באמת יכולה לעזור בתהליך שאנו עוברות.

הי גליה ../images/Emo140.gif

לא ממש עולים לי כרגע רעיונות - רק רציתי לומר בהצלחה. ואני חושבת שזו דרך מקסימה לזכור!

היי גליה..

מה שלומך? אין לי כל כך רעיונות כרגע.. אם יעלה משהו אני בטיחה לכתוב לך.. נשמח לשמוע איך יצא ומה שלומך..

היי שוב.

על איזה מלל חשבת? אולי למשל לצד המתכונים משהו מאפיין שאת זוכרת בקשר אליה בהקשר זה. נגיד, אם זה מתכון לפסח - זכרונות מהחג שהייתם עושים ביחד, וכד'. ועוד משהו. אמרת שאחיך לא משתף פעולה. אולי כדאי להתעכב על זה עוד רגע. למה לדעתך הוא לא משת"פ? האם קשה לו ההתמודדות, האם הוא מרגיש "בחוץ"? [בן כמה הוא, אגב, אם אפשר לשאול?] לדעתי חשוב בשבילו שגם הוא יהיה שותף. זה יכול להיות גם במחינתו חלק מעיבוד האבל.

גליה0

New member
הי ושמחה שאני פה

אני אצרף את מה שהקראתי בלוויה ואני בימים אלו כותבת עוד משהו. נצרף גם אימרות שאיפיינו אותה מתכונים בין התמונות אני חושבת שאח שלי בכלל אל מפנים מה קרה, אומנם עברה שנה אבל הוא חי בעולם אחר. אין לי ספק שההתמודדות קשה לו. מעבר לכך לפני חודשיים אמא של אישתו נפטרה גם, כך שאנחנו קצת "מוצפים" בבנושא המוות. הוא בן 36 עוד מעט ואני 32 וקצת. אני מאוד ניסיתי לשתף אותו אבל אני הרי לא יכולה להכריח וגם לא רוצה. יותר נוח לשבת בצד ולהעביר ביקורת וזה מה שהוא עושה, לצערי...

[סליחה על התגובה המאוחרת]

יש מצב לנסות לברר איתו מה יוצר את האנטי שלו?

למעלה