צהריים טובים

צהריים טובים

מוצאי שבת בשעה 11 בלילה צילצול באינטרקום חברה קראה לבת שלי לרדת הילדה ירדה ועלתה חזרה כעבור 10 דקות עם החברה , "אמא היא יכולה לישון אצלנו הלילה ? " עניתי אין בעיה רק שאני רוצה להגיד לאמא שלה שהיא אצלנו . הילדים הלכו לבית הספר , הכנתי קפה וגם היא וישבנו , ביקשתי ממנה לספר לי מה היה ולמה רבה עם האמא, הרגשתי שמהו לא בסדר מעבר למה שהיא סיפרה לי , עודדי אותה לספר לי נתתי לה הרגשה שהיא בטוחה , לצערי הרב חששותיי התגשמו , היא סיפרה לי שהיא בת להורים גרושים שמרגע שנולדה היא רק מוכה כאשר בית המשפט נתן לאבא חסות עליה ועל אחיה היא רק מקבלת מכות והיא צריכה לשרת את האבא שזה אומר נקיון הבית הענק לא נעשה היא מקבלת את המכות בצורה הכי אכזרית , כולל אביזים ומקלות מטאטא, התחלתי לבכות כמו ילדה קטנה , יום אחד היא איחרה לבוא מס' דקות אביה פשוט הצמיד אותה לדלת ודפק את ראשה בדלת ופצע אותה עד שאיבדה את הכרתה , היא שכבה בבית חולים כאשר חזרה מבית חולים האבא צעק ושוב הכה אותה הילדה הזו בלעה מס' רב של כדורים בתקווה לסיים את חייה בצורה זו , אחיה הקטן ממנה גילה אותה ואישפז אותה היא עברה שטיפות קיבה ללא הצלחה ובסופו של דבר נאלצו לתת לה נפט מעורבב עם מים לדבריה ואחרי ששוחררה הלכה לבית אמא ומשם הגישה תלונה במשטרה , היא היית בבית אביה 10 שנים שבו היית זקוקה נואשות לאמא אבל אמא לא היית לידה יש לה משקעים חזקים על כך ובצדק ,אבל אצל האמא היא רק רבה איתה הפיצוץ היה במוצאי שבת שזה כלל מכות מצידה ומצד אמא , לאחר שיחות ומסע שיכנועים מצידי הזמנתי את האמא אלי ללא ידעתה , היא התחילה להשתולל ולא דיברה אל האמא בכלל הסתכלה אלי ואמרה "" אני הולכת מפה לא רוצה לראות אותה בכלל"" ציפיתי לדבר כזה שכך נעלתי את דלת הבית מראש והוצאתי את המפתחות, דיברתי אל לב הילדה ואל לב האמא שהילדה הזו רק סבלה כל ימי חייה , בסופו של דבר אתמול בלילה הילדה ישנה בבית אמא וכולם מאושרים רוצה ממכם אנשים שתחזיקו אצבעות למשפחה הזו , היום היה לי שיחה עם המטפלת שלי במרכז לאלימות , ואני העברתי את הנושא לטיפולם של אנשי מקצוע שהרי אני לא בעלת מיקצוע לכן , אני מאושרת מלאת סיפוק עצמי וגאה בעצמי , רציתי לשתף אותכם יום מקסים לכולכם .

שילה1

New member
אני סבורה ש....לא היה מקום לשיחה עם

האם,מאחר ואת אינך גורם טיפולי,מה עוד שעם כל הכבוד לילדה,גם הן לעיתים מגזימות.(למי נותנים לשתות נפט מעורב עם מים?לא נרא הלך מוזר?) בגדול-להעביר לגורמים טיפוליים ומיד. וזאת עשית,אחרי שהזמנת את האם.כאן לדעתי-טעית.

ערב טוב שילה

לגבי הנפט זה כן מוזר לי לכן ציינתי לדבריה , אבל האם גם סיפרה לי איך היא הגיעה לבית שלה בחזרה ,שכך התאבדות זה כן אמיתי , לגבי הזמנת האם אני לא חושבת שעשיתי טעות נכון לרגע זה (לאחר דיבור עם האם בפוןועם הילדה שהגיע אלינו )האם התחילה לדבר בצורה יותר טובה עם הילדה , השיחה כן עזרה הילדה היום הופיעה לתיכון בחזרה ויש לה כוונה להגיע כל יום (רק שלא יריבו שוב) כולי תקווה שמרכז לאלימות יקחו את המקרה שלה בראש מעיניהם . אנחנו גרים בעיר מעורבת כל משאבים של שירותי הרווחה ועובדי סוצאלים הולכים רק לערבים ולא ליהודים , שכך גם אני אישית לא מטופלת בשירותי הרווחה וגם אין לי עובדת סוציאלית , לכן ראיתי רק את המרכז לאלימות כמטפל מידי וביסודיות.

שילה1

New member
מסתכלת-אם חשבת ששיחה אחת די בה-

דעי לך שאין הדבר כך,וזו מעין אשלייה. בבעיות אלו יש לטפל מהר,יסודי ומקצועי. אלא מאי.התחל,ולא אמעיט מחשביות העניין.ת

s h o o s h a

New member
אלימות המשפחה

מסכת האלימות שאת מתארת היא כמעט ובלתי נתפשת ואלמלא היינו שומעים על עוד סיפורים ומקרים מזעזעים כמו אלו ויותר, ייתכן והיינו תוהים אם יש אמת בדברים. אולם, מעבר לכך, את מספרת על נערה שחייתה במשך 10 שנים בצילו של אב מטורף שהתעלל בה ללא הרף. היכן היו כולם לכל אורך התקופה??? איש לא ראה? איש לא שמע? איש לא ידע? או שמא היתה החלטה גורפת של שתיקה ורק אם חלילה היה נגמר המקרה המתואר במותה של הנערה (מה שבעיני משול לנס או לאירוע בדוי מלכתחילה) אזי היו קמים ואומרים: ידענו, למה לא אמרנו/ עשינו/ עזרנו? מדוע לא נעשה צעד של אף אחד מייד כשסבלה של הילדה, 10- שנים קודם התעורר לפנות לרשויות? ושאיש לא יבוא וינסה לתרץ כי הסימנים שהיו על גופה היו כי היא בטעות נחבטה בדלת הארון. היכן היו רשויות הבריאות אליהן הגיעה בתדירות כה גבוהה? ככל שאני כותבת, עם כל הצער וגם אם אחוז קטן ביותר מן הכתובים הנו אמיתי, הרי שנראה לי שיש כאן ניסיון ליצור מפלצת אדם ומולו, גם אותנו, אלו שהיינו יכולים לעשות ולא עשינו, הרי שאיננו טובים מהמפלץ. המודעות היום בחברה לאלימות בתוך המשפחה, נגד ילדים וחסרי ישע הנה גבוהה במיוחד. טלפון אחד, אנונימי, לתחנת משטרה, והודעה על מכות וצעקות שנשמעות מדירה ברח' x בעיר y עשויות בהחלט להציל חיים. צר לי, להזמין אם אם הנערה, במקרה שלך, לאחר שגם ממנה טעמה את נחת זרועה, היה צעד לא חכם בעליל.

שילה1

New member
תודה לך שושה על הבהרת הדברים,ובעיקר

על הסיפא שבדברייך. אישית-קצת קשה לי להאמין,מאחר וכל אנשי החינוך עוברים סדנאות מיוחדות,והם יודעים היטב לזהות סימני מצוקה,וגם אם רק נראה-הם נוהגים לבדוק. משהו בסיפור קצת מוזר או מוגזם,ואני תקווה שכך.

שילה וששה שבת שלום לכן

לפי דברי הילדה כן באו מהרשיות , כאשר באו הרשיות שזה מבית הספר (היועצת, ועובדת סוציאלית ) הבת היה תמיד נקי ומסודר והילדים לא חסר להם לבוש שלא היה מבייש אנשים עשירים , שכך הם באו וראו שהכל בסדר והאב מתנהג יפה זה מה שקורה , כך הילדה סיפרה לי הייתי עם הילדה הזו 4 ימים שלמים בשיחות ,לילדה יש 2 סימנים על פניה אחד ליד האף אחד ליד העין זה נגרם מהאם כאשר היית קטנה בת 5 לערך כך היא סיפרה הכל מתוך השיחות שלנו , אני גם עברתי התעללות גם מצד האם וגם האקס שלי , אני מזדהה לחלוטין עם הילדה , הילדה אתמול הלכה לתיכון והיה טוב בתיכון כולם התגעגעו אליה והיית מאושרת ואם האם גם היה לה טוב כך היא סיפרה אתמול בלילה ,שניהן נירגעו כמובן שאני לא עוזבת את העניין ללא השגחה מצידי , מה גם המקרה שלהן עבר למרכז לאלימות שבו אני מטופלת ,גם שם הם היו המומים. הלוואי והיה זה סיפור מעשיה בדוי כמו שאתן אומרות , הסימנים שעל גופה של ילדה מעיד על מסכת אלימות , מצטערת שאני חולקת עליכן אבל אני ראיתי אולי אני לא יודעת את כל הסיפור עדיין מפני שיש כמה דברים שלא מסתדר לי כמו איך האבא זכה במישמורת מלאה על 2 ילדים , אבל זה לא העניין מה שעיניין אותי זה הקטע של האלימות מה שהיה מעניין אותי עם הילדה איך אני מסדרת שהילדה תחזור להאמין לאם בחזרה , ועל זה אני גאה בעצמי כן אני מודעת שזה אולי (מקווה שלא( זמני אבל אנשי המרכז לאלימות לא יניחו ולא ידפדפו את הנושא מפני שאני כן מאמינה להם !!! מאחלת לכולם שבת שלום

s h o o s h a

New member
טיפול מול הרשויות

בית מסודר וילדים נקיים אכן יכולים להיות מדד למתרחש בבית, אבל לא רק ובטח שלא העיקר. אם הילדה סיפרה ושיתפה מישהו שיכול היה לתמוך בגירסתה, אם מישהו ידע על מה שבאמת מתחולל בתוך בית האימים בו חיה ושתק, הרי שבו תלויה הרבה מאד אשמה מעבר לברי הסמכא שאולי לא טרחו מספיק לבדוק והעדיפו לראות רק את הקוסמטיקה. אינני באה חלילה להאשים איש שכן מי שסבל היתה הנערה ואם היום היא מטופלת, אם מתוך התערבות שלך ומתוך כניסת גורמים מקצועיים לתמונה, אולי קיים עדין סיכוי יותר מסביר כי חייה יוכלו להיות משוקמים. איש אינו מאשים אותך ולכן אין שום סיבה להאשים אחרים שחושבים שנעשה כאן עוול או שנעצמו עיניים. כל אחד על פי ראות עיניו והבנתו את הדברים מנתח אותם. מאחלת לנערה המדוברת כי תזכה לטיפול ההולם, לליווי הנכון בהמשך דרכה וכי תצליח לשקם את חייה כך שיעלו על פסים נורמאליים בעתיד. שבת שלום שוש

לגבי נושא הסימנים

הילדה לא הלכה לטיפול עם הסימנים האלה שכך משרד הבריאות לא היה מודע לזה , זו השערה שלי , אבל לידע הכללי שלך מתוך נסיון אישי שלי לפני 10 שניםם החוקים לא היו כמו היום וחבל מפני שזה מה שגרם לי לסבול הרבה שנים שכך אני מבינה את הילדה הזו !!!!!!! תנסי לבדוק את החוקים של האלימות לפני 10 שנים ותראי כמה הם היו לא רולונטים אז והיום , חיי אישה אז היו אויר ,אישה יכולה לספוג הכל כך חשבו אז !!!!!

שילה1

New member
מסתכלת-בנקודה זו,לא מסכימה איתך,

ממש לא.ומאחר ואינך יודעת מהיכן אני באה-לאט לך מלקבוע. החוקים היו חוקים,אם כי נושא אלימות קיבל טיפול שונה עם חיקוק החוק החדש,ובשל ריבוי המקרים,אך גם בעבר טופל. לעולם ומעולם אישה לא היתה אויר,וצר לי כי כך את חשה. ולנושא תפקידך ביצירת אמון עם האם-כאן המקום לפעולה של אנשי מקצוע,ורק הם.

בשנת 91/92 כאשר היית מגישה תלונה ע

על בעל מכה עם סימני דם וגב מלא שברי זכוכיות , או פי הטבעת שלך פתוח שהכל נעשה בכוח וללא הסכמה עם 5 תפרים (זה מקרה של משרד הבריאות) לא עשוו כלום חוץ מנונונו, ניגשו אליו ואמרו שאסור לעשות כך לאישה ושיפסיק לעשות דברים כאלה , מצטערת שאני מספרת את זה פשוט את לא מכירה את החוק שהיה פעם ואני חוויתי את החוק הזה על בשרי , חוסר האימון שלך ניכר על גבי כתבתך וחבל מפני שאת חושבת שרק את סבלת הכי בעולם פתחי עיניים מתוקה יש מקרים יותר קשים ותמיד יהיה רק שיש אנשים ששותקים לצערי , כאשר הילדה לא מוכנה לקבל עזרה שום דבר לא יעזור , ולכן אני מאמינה שעשיתי עזרה ראשנה כמו שאומרים לגבי האימון של הילדה באם נכון לרגע זה הכל טוב עם האם והילדה , ובזה אני סיימתי את דבריי איתך לא אגיב יותר יש לי בלוג את יכולה לקרא ולהגיב ושם אגיב לדבריך, מאחלת רק טוב והמון אמון ושלווה זה מה שאני מאחלת לעצמי גם !

שילה1

New member
מאחלת לך שקט ושלווה וגם המון אושר.

ואכ-כדי לך לא להתווכח עם מי שזה מקצועו.כדאי ואף רצוי!

שילה1

New member
הקשיבי גיברת!לא סבלתי ואני אכן

מכירה את החוק,מכל הכיוונים,ודי בחכימא. ולשאר גיבובי ההשערות שלך-מציעה לך לבחון היטב לפני ה"שלח"!!!

למעלה