צהריים טובים

gaia20

New member
צהריים טובים

אני בת 22.5, עובדת כסייעת בגן פרטי מזה 7 חודשים (בגן 15 ילדים בני 3 חודשים עד 3 שנים) הגננת מרוצה ממני, ההורים מרוצים ממני ואף מבקשים שאבוא לשמור על הילדים שלהם מחוץ לשעות הגן. אני מקבלת קצת מעל שכר מינימום- 18 שקל לשעה השאלה- האם מקובל לבקש העלאה אחרי 7 חודשים? האם אני מסתכנת בפיטורין? האם יש חוק שאומר שאני צריכה לקבל העלאה אחרי תקופה מסויימת או שזה ע"פ כמה הגננת נחמדה ומוכנה להעלות לי את השכר? אני יודעת בביטחון שלא אתפטר גם אם לא יהיו מוכנים להעלות לי את השכר- אני מאוד אוהבת את העבודה, נחמד לי לעבוד שם ואני מטורפת על כל ילד וילד, כולם פשוט...לאכול אותם
אבל העבודה בטיפול בילדים היא מאוד קשה ו 18 שקל לשעה- אני לא חושבת שזה שכר שווה ערך לעבודה שאני עושה, זהו לא שכר הוגן. יחסי עם הגננת מאוד טובים, חמים ופתוחים יוצא לי כמעט כל יום לדבר סתם עם הגננת, על דברים שלא קשורים בכלל לעבודה (סתם לדוגמא, היא מתעניינת מה שלום סבא שלי שנמצא בבי"ח...) אינני מעוניינת לקלקל את יחסי עם הגננת, לא רק בגלל שהיא הבוסית שלי אלא גם בגלל שיחסי העבודה הטובים הופכים את העבודה למהנה ויעילה. אז חוזרים לשאלה- איך הולכים העיניינים לגבי העלאה בשכר? תודה לכל העונים.

אפרתש

New member
מותר לבקש

דברי איתה. תגידי לה את הדברים שכתבת לנו. מקסימום היא תאמר שהיא לא יכולה להעלות את המשכורת. לא מפטרים בגלל בקשת העלאה (אלא אם כן הבקשה מגיעה בסגנון בעייתי). כדאי שתאמרי לה שאת לא רוצה תשובה עכשו, אלא עוד כמה זמן. נניח - עוד שבועיים. תגידי שאת מבינה שהיא צריכה לעשות הערכת מצב, לבדוק את התקציב שלה. יש כאן פורום "נשים וקריירה". תנסי לשאול גם שם.

מסכימה עם אפרתש

תמיד שווה לנסות. תחשבי קודם איך לדבר איתה ומה את רוצה. אפילו תעשי תרגול עם חברה, שתגיעי מוכנה. אל תתביישי, זה נכון לדרוש ולקבל שכר הוגן על עבודה. בהצלחה

ר של דן

New member
לדעתי קצת מוקדם מידי

ללא קשר לכמה את מקבלת, לדעתי זה בעיה לגננת אם תבקשי באמצע השנה, כי היא כבר קבעה את הסכום מההורים ועשתה את החשבונות לשנה הקרובה. אם הייתי במקומך, אני חושבת שהייתי מתאפקת ומסיימת את השנה. את ההעלאה הייתי מבקשת לשנה הבאה.

לא מסכימה

גם אם יעלו לה זה לא משהו שישנה עד כדי כך את תקציב הגן. מקסימום הגננת תרויח כמה מאות שקלים פחות בחודש. שווה לבקש. להמתין שנה עם תחושה שהשכר נמוך מידי, ההשקעה רבה והנושא לא עלה יהפוך אותה לעובדת ממורמרת.

למעלה