צהריים טובים

שירן253

New member
צהריים טובים

אני ובת זוגתי כבר מעל שנה וחצי יחד,
מאוהבות עד מעל הראש מדברות על חתונה וילדים כבר הרבה זמן. אני בת 25 והיא בת 26.
היא מאוד מאוד מאוד רוצה שנתחתן כבר ואני קצת פחות ששה להתחתן, מהסיבה המעצבנת - הורים. להורים של שתינו מאוד קשה שתינו ממשפחות מסורתיות וההורים שלנו מאוד אוהבים את שתינו אבל היו מעדיפים לחשוב שאנחנו חברות מאוד טובות שהתבלבלו. אנחנו אוכלות ארוחות ערב שישי יחד שבוע פה ושבוע שם עושות הכל יחד (לא אירועים משפחתיים במשפחה המורחבת) אבל הצעד הזה יכול לעשות להם מאוד רע, ואני נורא מנסה להיות עדינה ומתחשבת אבל אין לי ספק שזה בא על חשבוני, ולא רק בעניין הצעת הנישואין. אני חושבת לעצמי מה יאמרו האחים של ההורים מה יהיה וכו וכו . לא נעים לי. ואני יודעת שזה שגוי שאני צריכה לעשות מה שטוב לי. ולהההה. ואני יודעת שהצעד הזה יעשה אותה מאושרת, וגם אותי אבל אצלי הדברים בלב מספיקים ואני מנסה להתחמק מלפגוע בכולם. לצערי העולם הזה עדיין קצת דפוק ולא משנה מה עושה אותך באמת מאושר אלא מה מקובל בחברה וזה לא מאה אחוז מקובל. וזוגתי כבר שבעה מהחששות והפחדים שלי ומאוד חושבת שצריך לעשות מה שאנחנו רוצות. והלוואי והייתי קצת כמוה...היא תמיד אומרת לי שיש לנו 80 שנה וצריך לעשות בהם מה שעושה אותנו מאושרים ואני מסכימה איתה לחלוטין.
הייתי שמה לשמוע את דעתכן קצת....כי אני סטודנטית לפסיכולוגיה אומנם אבל סטודנטית...ואין לי 400 שקל בשבוע למישהי שתנתח את המצב אז אתן הפסיכולוגיות שלי להיום :))
זוגתי הציעה שתלך לדבר עם ההורים שלי לפני ותאמר להם שהיא מתכננת להציע לי נישואין....כדי להקל עליהם קצת. המשפג הזה שלי איתם, כשאצטרך לבוא ולספר להם שאנחנו מתחתנות מאוד מאוד מלחיץ אותי. כי אני יודעת שזה ירסק להם את כל התקוות שלא אתחתן עם גבר עוד לעולם, אבל אני באמת לא אתחתן עם גבר....כי אני אוהבת אותה ואיתה רוצה לחיות את חיי.
תודה רבה על ההקשבה.

אם אתן מדמיינות את החתונה מתרחשת

בין כה וכה (עוד שבע שנים / עכשיו) -
הרי תצטרכו להתמודד עם ההשלכות אל מול ההורים והמשפחה מתישהו.

האם זה יהפוך לקל יותר אם תעשו את זה במועד מאוחר יותר?
או שאין טעם לבזבז זמן?

כמובן שהרצון להביע רגישות כלפי המשפחה הוא מבורך, אבל האושר המשותף שלכן בסופו של דבר עניין לא פחות חשוב.

spiceupmylife1

New member

PinkyRaSta

New member
צהריים מעולים,

זה שהמשפחות מקבלות אתכן ככה כבר עכשו (ברמה של אירוח אחת אצל השנייה וכו') רק מעיד על קבלה שתבוא גם לאור החתונה/ מיסוד הזוגיות ובניית משפחה.

נכון, את מכירה ויודעת יותר מאיתנו כמה יהיה קשה, אבל זה בוודאות כבר מעיד על בסיס מסויים.
יכול להיות שיהיה קשה, אולי אפילו מאוד.. ואולי השד לא כל כך נורא כמו שאת חושבת ובכלל תופתעי לטובה בסופו של דבר.

הייתי מדברת עוד קצת עם הבת זוג על העניין שהיא תלך לדבר עם המשפחה.. זה קצת מאוד מלחיץ בהתאם לסיטואציה.
אולי לבוא ביחד, או אפילו את בעצמך (שאני מבינה שזה עוד יותר קשה לך), אבל תדברו על זה עוד קצת ותראו האם נכון שהיא זו שתלך ותספר להם/ן על התוכניות..

את יכולה גם לגשש ולראות, להעלות שאלה "היפוטתית" לאוויר.. למרות שכבר די החלטתן.. אז לא יודעת כמה זמן זה הגישושים ולאן זה יביא, אולי רק יוריד ביטחון.

את תצטרכי לעמוד על מה שעושה אותך מאושרת עוד הרבה פעמים בחיים ולא תמיד יהיו את הא/נשים שיעשו זאת בשבילך ולא תמיד זה גם נכון.

נכון, מה שמקובל זה מה שנחשב, השאלה אם זה מה שנחשב עבורך, הרי כבר בחרת בדרך הזו, שהיא לא בדיוק מקובלת לכל. אז לכי עד הסוף עם האמונה והאהבה שלך,
לא/נשים יהיה תמיד מה להגיד על כל דבר. בין אם הוא מצויין או גרוע, יהיו עליו שלל דעות, הפוכות, זהות, דומות, טובות ונוראיות. תמיד ועל כל דבר. אין הסכמה כללית על שום דבר גם ככה, אז עדיף לנו כבר לחיות בדרך שאנו בחרנו..

מאחלת לך המון בהצלחה!
ו.. מזל טוב!

מה שאת מתארת

זה דבר שלדעתי לא שייך למסורת ודת
זה שייך לעידן שלם לתקופה שלמה שבה הרבה מאוד אנשים מתקשים לעשות את מה שהחברה כלכך מפחדת לקבל.

אני גם יודעת למה קשה לסביבה לקבל משהו שונה - זה הטבע רוצים מה שידוע לנו וקל לנו ואת הדבר המוגדר והפשוט אני מדברת עכשיו בגדול לא יורדת לפרטים ..

וגם הפחד שלך הוא ברור כי הטבע האנושי מזדקק התמיכה ובסביבה והתא המשפחתי כי ככה אנחנו בנויים

העניין הוא להחליט האם את מסכימה לחיות את כל חייך עפ"י מה שההורים מצפים והסביבה ובעצם לא להגשים את האהבה שלך אליה או להלחם בכל הכוח על מה שאת רוצה ולהתמודד עם הקושי הזה

אין ספק שהדרך היא לא פשוטה , אבל קל יותר בשניים
אז עד כמה את שלמה עם מה שאת מרגישה כמה רחוק את יכולה ללכת לטובת עצמך ולטובת האהבה שלך ?

“אם אתה יכול לדמיין את זה, אתה יכול לעשות את זה”

כדי להתחיל ממשהו צריך לדמיין אותו לחשוב עליו וכדי להגיע לרמת ביצוע כלשהי
צריך להתחיל בצעד קטן קטן שקל לעשות כדי שיהיה אפשר להמשיך בלי פחד

shani281

New member
תתעוררי על חייך...

נשמע שאת חיה בפחד מתמיד, מה יחשבו ההורים, האנשים, חברים, העולם, אלוהים... צאי מזה! את חיה את חייך בדיוק כמו כל אחד אחר ועל הבחירות שלך בחיים את תשלמי או את תהני מהם ולא אף אחד אחר. קומי, תחייה תעשי מה שאת חושבת שנכון לך וזוגתך. אנחנו הלסביות לא בושה ולא צריכות להסתתר מאף אחד. נכון שמפחיד לרסק את ההורים שלנו ואת הרצונות שלהם ולגרום להם לכאב לב אבל מה עדיף במקום? לחיות כמו פחדנית??? אם זאת את ואם זאת הבת זוג שבחרת לעצמך אז תתחתני איתה ואם לא אז תשחררי אותה (גם ככה קשה היום למצוא בנות זוג.. :) בכל מקרה מתוקה מנסיוני בעבודה עם קהילה אני אומרת לך שלא קיים הבוקר או הערב או היום שפתאום מישהו מהמשפחות שלכן יקום ויגיד יאללה מתי תתחתנו או יאללה מתי יהיו לנו נכדים או.. או.. או.. או.. מה שאת תעשי בחיים זה את ולא אף אחד אחר ולפעמים לישון יותר מידי לא עוזר... מאבדים את הכי יקרים לנו בדרך. בעצמך רשמת שזוגתך מאוד רוצה להתחתן. מי פה חשוב לך? כל העולם או היא? ואם היא אז כל מה שאת והיא צריכות לחשוב עליו זה איך לספק ואיך לגרום למקסימום אושר האחת לשניה. שלא תתעוררי יום אחד ומרוב מחשבות תישארי לבד...
בהצלחה חמודות והמון המון אושר. נראה שאת באמת מקסימה רק הגיע הזמן שתתעוררי ותפסיקי לפחד מכל העולם ולחשבן לכל העולם ותתחילי לחשבן יותר לעצמך.

אני אומרת לך שקיים..

בדיוק אבא שלי קם פתאום לפני כמה ימים, out of the blue לגמרי, ואמר לי: "נו, מתי את מביאה לפה את הבת זוג שלך??"

זה היה בוקר קשה.

למעלה