צהריים טובים.....

צהריים טובים.....

רציתי בבקשה שם של חומר נגד זבובים שאפשר לשים על הסוס. ושם של שמפו שאפשר לרחוץ אותו. תודה מראש. "מגדל חדש"

תשובה

היה לנו איזה חומר מעולה באורווה...... שכחתי איך קוראים לו! והשמפו הכי טוב לסוס לבן הוא שמפו לכלבים ולכל סוס בצבע כהה היתי ממליצה על שמפו פינוק( ריח טוב, מגע נעים וניקיון טוב) זה מה שאני משתמשת על הסוס שלי!

Puff Ball

New member
אז ככה...

לחומר נגד הזבובים קוראים פליי מקס אבל יש גם עוד חומר שהוא תרכיז ששמים פקק אחד לבקבוק עם מים... את שניהם ניתן להשיג בחנות "הרוכב". את אלה שמים בתוך בקבוק עם שפירצר ומשפריצים לפי הצורך. עוד פתרון (די חדש שאני לא בטוחה שנמצא בארץ...) הוא תרופה שנותנים לסוסים בתערובת שמורכבת בעיקר משום, מעט ענבים וגם דברים אחרים (פוי, איזה שילוב!
) ... כמו כן, היא מצוינת נגד מחלות (בעיקר קוליקים). יש לי אותה... - קצת מסריחה, אבל אחלה של דבר! אפשר להשיג אותה דרך האינטרנט. בקשר לשמפו - בניגוד לטאורה... שאל\י כל וטרינר והוא יגיד לך ששמפו לא בריא לסוסים. לכן, משתמשים באל סבון שיותר בריא לעור הסוסים.(בעיקר כל המוצרים לתינוקות הם אל-סבונים). כמו כן, אין לי מושג מה הידע שלך לגבי סוסים אז אני אציין את זה בכל מקרה (ואם את\ה יודע\ת - תתעלם\י וקבל\י התנצלות!
): אסור לשכוח שלא שוטפים את הסוסים כל יום או יומיים עם שמפו כי זה מוריד את השמנים הטבעיים מגוף הסוסים. אך אם את\ה מתעקשים על שמפו - רצוי לשטוף את גוף הסוס עם שמפו (אל-סבון כמובן) פעם בשבוע מסקסימום - לא יותר. את הזנב, הרעמה והרגליים ניתן לשטוף לעיתים תכופות יותר אבל לא להגזים כמובן!
מקווה שעזרתי! אם יש עוד שאלות אני תמיד פה!

אבל עדיין...

אין לחפוף סוס עם סבון /שמפו לעיתים קרובות אבל חשוב מאוד לשטוף אותו מהזיעה כל יום במים!!! אחרת הוא יהיה מג´אייף....

יש גם אסותה

אסותה זה סבון מעולה לניקוי רפואי. אני לא יודעת איך זה באורוות אחרות אבל אנחנו אחרי כל רכיבה בקיץ(שהסוס מזיע) שוטפים את הסוס או מחכים שיתייבש ומברישים אותו לפחות רבע שעה.... שאנחנו שוטפים את הסוסים אנחנו מוצאים בעצם את כל המלחיות שיצאה יחד עם הזעה ואת הזעה! ואת זה גם מים יכולים לעשות! אצלנו באורווה לסוס רגיך בלי טיפולים מסוימים או גרדות שוטפים בערך 6 ימים בשבוע שזה יוצא 4-5 ימים רק מים ויום אחד את כל הגוף באסותה... סוס עם גרדות אנחנו דבר ראשון מברישים יותר את המקומות המגורדים (כדי להוריד עור יבש שימשיך לגרום גירוד) ואפשר לשטוף אותו 6 ימים בשבוע ו3 מהם לשפשף את המקומות המגורדים עם אסותה! עוד סבון מעולה שאנחנו משתמשים הוא "סינטבון" מה שהתכוונתי בתשובה הקודמת שלי זה היה בקשר לתחרויות! לפי דעתי אין כמו פינוק לשטיפה לפני תחרות!

אממממ......

חומר נגד זבובים אני משתמשת בפרמנונה לבקר זה חומר מצוין אבל יש גם את פליי מקס שאמרו לי שהוא פחות טוב! לגבי השמפו אני לא זוכרת את השם.

פליי מקס

באזור שלנו יש המון זבובים כי האורווה שלנו ממוקמת ליד גן שפעם היה מלא ביצות(כל ההיסטוריה של הקיבוץ....) ולמשל טאורה סובל מהזבובים מאוד וזה גורם לו לגרדות... גם פליי מקס לא עוזר.... אבל זה תמיד ככה איתו בקיץ! אין מה לעשות פשוט לאהוב אותו יותר:)

זה דיי ברור!אותו דבר עם אינדיאנה...

בקיץ יש זבובים שגורמים לגרדות, בחורף קר והזבובים נעלמים ואז הגרדת עוברת ואיך שמגיע הקיץ מגיעים הזבובים והכל חוזר חלילה.... אצלינו באורווה ניסו לשים מלכודות זבובים אבל אנשים מטומטמים שעברו שם שברו את כולם... וגם הזמינו ריסוס אבל הוא סתם לקח כסף ולא ריסס... אז נשארנו תקועים כשבקיץ לפחות חצי מהסוסים עם גרדת ... ואינדיאנה במצב הכי גרוע!!!

matan4

New member
יש לי פיתרון בשביל כולם!!!!!

קחו חבית או דלי דק מפלסטיק תחתכו את החלק התחתון תמרחו דבק שלא מתיבש מהר למשל אפוקסי אם מישהו מכיר של 5 דקות זה יספיק או דבק בתוך גליל צהוב כזה שמסובבים וזה יוצא אז תמרחו עכשיו כחו חוט או שרוך שהיה חזק בעורך של 30 ס"מ תקשרו לחבית או מה שלקחתם ותקשרו לגג של האורווה והזבובים ידבקו לזה אתם חיבים לנסות ותסימו הרבה דבק

למעלה