אז ככה...
לחומר נגד הזבובים קוראים פליי מקס אבל יש גם עוד חומר שהוא תרכיז ששמים פקק אחד לבקבוק עם מים... את שניהם ניתן להשיג בחנות "הרוכב". את אלה שמים בתוך בקבוק עם שפירצר ומשפריצים לפי הצורך. עוד פתרון (די חדש שאני לא בטוחה שנמצא בארץ...) הוא תרופה שנותנים לסוסים בתערובת שמורכבת בעיקר משום, מעט ענבים וגם דברים אחרים (פוי, איזה שילוב!
) ... כמו כן, היא מצוינת נגד מחלות (בעיקר קוליקים). יש לי אותה... - קצת מסריחה, אבל אחלה של דבר! אפשר להשיג אותה דרך האינטרנט. בקשר לשמפו - בניגוד לטאורה... שאל\י כל וטרינר והוא יגיד לך ששמפו לא בריא לסוסים. לכן, משתמשים באל סבון שיותר בריא לעור הסוסים.(בעיקר כל המוצרים לתינוקות הם אל-סבונים). כמו כן, אין לי מושג מה הידע שלך לגבי סוסים אז אני אציין את זה בכל מקרה (ואם את\ה יודע\ת - תתעלם\י וקבל\י התנצלות!
): אסור לשכוח שלא שוטפים את הסוסים כל יום או יומיים עם שמפו כי זה מוריד את השמנים הטבעיים מגוף הסוסים. אך אם את\ה מתעקשים על שמפו - רצוי לשטוף את גוף הסוס עם שמפו (אל-סבון כמובן) פעם בשבוע מסקסימום - לא יותר. את הזנב, הרעמה והרגליים ניתן לשטוף לעיתים תכופות יותר אבל לא להגזים כמובן!
מקווה שעזרתי! אם יש עוד שאלות אני תמיד פה!