צהריים טובים

צהריים טובים../images/Emo42.gif

אני כעת בחופשת לידה, ואני לא רוצה לחזור למקום העבודה הקודם מ2 סיבות: 1. כי למדתי מזכירות רפואית (סימתי קרוב לתל"מ) ואני רוצה לעבוד בתחום הזה. 2. כי העבודה הקודמת היתה עבודה פיזית (עם נכים) השאלה היא: אני יודעת שלפי החוק בשנה שאחרי הלידה אני יכולה לקחת חופשה ללא תשלום, וברע שאני רוצה לחזור המנהל חייב לקבל אותי חזרה. החוק הנ"ל נוגע גם למקרה שבו אתפטר מעצמי וארצה לשוב לשם? (כמובן שזה בתנאי שלא אמצא עבודה במזכירות- שזרך אגב אני מחפשת בירושלים) כי אני מתלבטת אם להתפטר ולקבל פיצויים עכשו או לקחת חופשה ללא תשלום ולהתפטר ברגע שאמצא עבודה?

maybesure

New member
הזכות נשמרת לך

כל עוד את בחופשת לידה כעובדת. אם החלטת להתפטר את בעצם מוותרת על זכויותיך - מעסיק חכם גם יחתים אותך על טופס שאין לך דרישות נוספות ממקום העבודה (נניח אם קיבלת הפרשים בגין צבירת ימי חופשה, פיצויים וכו'), וכך את בעצם מאבדת את הזכות לחזור לשם. אם לדעתך ייתכן מצב שתיאלצי לחזור לשם - דחי בינתיים את ההתפטרות. אם הוא לוחץ ושואל אותך מותר לך לומר בנימוס שטרם החלטת. לגבי התפטרות ופיצויים - עקרונית אם את מתפטרת את לא זכאית לפיצויי פיטורין כי היזמה היא שלך. גם אם בכוונתו לצ'פר אותך ולשלם לך פיצויים, או שסיבת ההתפטרות היא מעבר למקום מגורים מרוחק ממקום העבודה, או כל סיבה אחרת שקבע בית הדין לעבודה לצורך זכאות - אז הייתי ממליצה לך להמתין כדי שלא תשארי קרחת מפה ומפה ללא עבודה. אם את בטוחה בכל מאת האחוזים שלא תחזרי לשם - גם אם תשארי מובטלת - אז נסי לקבל את מה שמגיע לך עכשיו. האם בדקת את עניין ההארכה של שנה? כי לי זכור 3 חודשים + אופציה של הארכה בעוד 6 חודשים = סה"כ 9 חודשים. אפשר לבדוק בביטוח לאומי.

למעלה