צהריים טובים.

נירוסטה

New member
צהריים טובים. ../images/Emo182.gif

אחי בן 10 שנים. ולעיתים הוא מרטיב במיטה. זה לא קורה בכל לילה.. יש תקופות שאין לו בעיה עם זה כלל, אז זו לא בעיה פיסית. כמובן שזה מטריד את אמא שלי, ולרוב היא לא מרשה לו לשתות לפני השינה...אבל זה עדיין ממשיך... ייתכן שמאחורי זה עומדת בעיה פסיכולוגית? אין לו בעיות ולחצים חברתיים או לימודיים בבית הספר... והוא סיפר לי שלעיתים הוא חולם חלומות רעים (בעיקר לשלום המשפחה..) פחד מתבטא לפעמים גם בהתנהגות שלו (כשקורה לעיתים נדירות שהוא לא מוכן להכנס למקום חשוך, או מפחד מצללים, ג'וקים וכו'..) בעקרון הוא לא ילד פחדן ולא ידוע לי על משהו עיקבי שמציק לו . ממה עוד זה יכול לנבוע ...?

אפרתש

New member
יש כמה כיוונים

גם אם יש תקופות שזה לא קורה, זה לא אומר שזה לא פיסי. סיבות אפשריות: כשקר עושים יותר פיפי. אולי התקופות בהן זה לא קורה הן בלילות חמים. שינה חזקה, ולא מתעורר. יתכן שיש תקופות בהן הוא יותר עייף (או מסיבה אחרת ישן יותר טוב), ואז לא מתעורר. גם אם הוא ךא שותה ממש לפני השינה, אולי הוא שתה יותר במשך היום או אכל מאכלים עם הרבה מיץ (פירות הדר, למשל). שאלת אותו מה קורה כשהוא עושה פיפי? הוא מתעורר מיד עם הטיפה הראשונה, או ממשיך לישון בשלולית? הוא "מרגיש" שזה בא? זה אחרי חלום מסוים? יעזור אם תעירו אותו באמצע הלילה ותיקחו אותו לשירותים?

נירוסטה

New member
וואלה, לא חשבתי על זה. ../images/Emo13.gif

אממ...שאלתי. הוא אמר שהוא לא מרגיש כשזה צריך לצאת... אבל ברגע שהוא מרגיש שהוא שוכב בתוך שלולית הוא עובר למיטה אחרת (לסלון למשל..) ויכול שוב להשאיר "חותמת"... זה לא קורה בשעה מסויימת באופן עיקבי...אז קצת בעייתי להעיר אותו.. זה נכון מה שאת אומרת, אבל בגילו הוא לא אמור לבד להתעורר לעשות צרכים בלילה? הוא בכלל צריך להתעורר או אולי "לשמור" את זה עד הבוקר..? אחותי בת 9 ואין לה בעיה כזו.

אפרתש

New member
לא בהכרח, יש הבדלים בין אנשים

יש כאלה שישנים מאד חזק, ויש כאלה ששנתם קלה. יש כאלה עם שליטה חזקה יותר על הסוגרים, ויש כאלה עם פחות. יש אביזרים לעזרה, מין פעמון כזה שמצלצל כשהמיטה רטובה. אבל אני לא בקיאה - אולי זה מתאים למקרים מסוימים ולאו דווקא לאחיך. כדאי להתייעץ, להתחיל אפילו עם רופא המשפחה (אם הוא נחמד ומבין). מהבחינה הפרקטית, כדי שלא ישאיר חותמות בכל מקום - שימו לו מגן מזרון. אגב - נשמע שיופי לו שיש לו אח כלכך אכפתי

שלום נירוסטה

לפי מיטב ידיעתי, המחקרים העדכניים בתחום מצביעים על כך שבעיה כזו היא כמעט תמיד פיזיולוגית, ולא נפשית ! הטיפול המקובל הוא בד"כ על ידי "זמזם הרטבה" שמוצמד לפיג'מה ומצפצף מייד עם יציאת טיפות השתן הראשונות. אבל כמו בכל דבר יש מקרים חריגים שלהם סיבות אחרות. לפי מיטב זכרוני (ואל תתפסי אותי במילה) יש בבי"ח תל השומר מרפאה לטיפול בבעיות הרטבה, ועובד שם רופא בשם ד"ר קושניר שמתמחה בתחום. תצלצלי לשם ותשאלי. מקווה שעזרתי קצת יום נפלא (ויבש...)

גרא.

New member
נירוסטה,הסבות להרטבת לילה, יכולות

להיות,רגשיות,פיזיולוגיות או תורשתיות.במידה והסבה אינה תורשתית,יש כמה גישות המטפלות רק בסמפטום, כלומר בתופעת ההרטבה, ולא בסבות. במידה והסבה תורשתית,הטיפול הסטנדרטי, עלול שלא להצליח.כי מועד הגמילה, אם בכלל נקבע גנטית.בכל מקרה,אמרי לאמך, כי העובדה שהיא לא מרשה לאחיך לשתות לפני השנה אין לה שום קשר להרטבה..ובכלל, ילד צמא, יקום אפילו באמצע הלילה כדי לשתות.כדי לדעת יותר על דרכי הטיפול, מצרף קישור מתאים.

למעלה