צהריים טובים

sunrize1

New member
צהריים טובים../images/Emo140.gif

בעוד כמה ימים הבן מסיים את הטירונות,שהייתה די ארוכה בגלל החגים והמעבר מבסיס אחד לשני.קודם כל,אשמח לדעת האם מביאים משהו לטכס סיום,כי אין לי מושג בעניין הזה.מלבד זאת,הוא די מתלבט ולא יודע מה יעשה הלאה בסדיר,לא יודע לאן לפנות ומה לבקש.הוא רצה להיות מדריך כושר, אבל זה בלתי אפשרי,כך נאמר לו ולכן, אשמח אם תוכלו לעזור ולייעץ לי ולו על תפקידים מעניינים, שאינם דורשים מאמץ גופני הכרוך בהרמת משקל (יש לו איזו בעיה קטנה שלא מאפשר לו להרים משקל כבד והוא אמור לעבור ניתוח מתישהו). לגבי כישוריו ואופיו,הוא מתמצא היטב במחשבים,היה בכושר קרבי לפני הגיוס,גם התאמן בחדר כושר במשך כמה שנים,הוא נבון ויש לו מה שנקרא "ראש טוב",בעל קליטה מהירה,חברותי ואוהב תמיד לעזור לכולם,בוגר בנפשו. אודה לכל המלצה ועצה תודה מראש לעונים

ברוכה הבאה

לסיום הטירונות. אני מבינה שהוא עשה כלל צהלי. לטקס כדאי להביא אוכל ופונוקים שהבן אוהב. בד"כ אחרי הטקס יש זמן חופשי עם ההורים, אפשר לתפוס פינה, לאכול ולפטפט. לגבי הצעות, יש הרבה חילות שהשירות בהם הוא לא פיזי כמו מודיעין (לא מודיעין שדה), ממר"מ (מחשבים), חיל תקשוב וכו'. המון בהצלחה

סמדר בנ

New member
שלום ../images/Emo42.gif

השאלה שלך היא מאוד כוללנית אבל הנה קישור לאתר עולים על מדים לכלי עזר לבחירת שיבוץ צבאי. לא ברור לי למה כל המקצועות כתובים בלשון נקבה (זה מחזיר להודעה שהיתה בקשר להתייחסות לבנות ולא רק לבנים...). בכל אופן הכלי הזה הוא נחמד למדי ומראה בכל תחום את מגוון התפקידים הקיימים יש להביא בחשבון שחלק מהתפקידים האלה דורשים מיון קד"צ (אם כי נדמה לי שאצל בנים זה קצת שונה), וחלק הם באמת לבנות ולא לבנים. כדאי שהבן יעבור ויראה מה מעניין אותו כדי שכשיהיה לו ראיון שיבוץ הוא ידע מה לבקש. יש להביא בחשבון שלא תמיד מקבלים מה שמבקשים, במיוחד בשיבוצים שלאחר הגיוס.

oshiko

New member
האשכולות זה רק לבנות ...

סמדר, צר לי לך לאכזב אותך, אבל הסיבה שזה כתוב בלשון נקבה איננה כללים חדשים מתקני אפלייה לשימוש בלשון נקבה כברירת מחדל. הסיבה היא הרבה יותר פרוזאית - כל נושא האשכולות במנילה רלוונטי רק לבנות. המקצועות המוצעים לבנים בכלל-צה"לי נמצאים בקישור אחר, בצידו של אותו עמוד, "קורסים לבנים".

סמדר בנ

New member
אופסס!!! ../images/Emo163.gif

'צטערת, באמת חיפשתי את הקישור למקצועות של הבנים והוא נעלם לי - הקישור באותו עמוד בצד ימין... בכל מקרה יש הרבה תפקידים חופפים לשני המינים.

למעלה