צהריים טובים

צהריים טובים../images/Emo140.gif

הגשם והסערה פינו8 את מקומם לשמש יפה שמחממת את האויר ושוב יום חמישי וצריך להכין את הבית לשבת המתקרבת הלכתי אתמול לסופר , רציתי כמה דברים להשלים על מה שיש לי בבית חלמתי על שטרודל תפוחים אבל מחיר התפוחים הזכיר לי שעכשיו חורף ומחיר התפוחים הנקטפים בקיץ יקר מאד לתקציב שלי אמרתי למוכר יקר לי, ניסה להוריד מחיר לכסות את העלות שלו לפחות התנצלתי בפניו אבל אני לחמדתי לחיות ע"פ התקציב שלי לא נורא נאכל בננות במקום , למרות שאני מעדיפה תפוח אדום ועסיסי החלום על השטרודל יחכה לימים אחרים וככה אני חושבת שעושה את החיים שלי לפי סדרי עדיפיות ומנסה להתנהל ע"פ התקציב שלי שהוא לא גדול לצערי בטוחה שגם אתם מתמודדים עם המצב הזה וצריכים לוותר על חלומות ורצונות בגלל תקציב

תקציב

http://img2.timg.co.il/forums/1_126182654.xls לערוך טבלת הוצאות והכנסות עוזר לא לקפוץ מעל הפופיק להיום הריפוי והעיסוק שלי היה להכין ריבות מפירות העונה הזולים כולל מהקליפות שלהם וגם להחמיץ ירקות . יש הבדל לא קטן בין לטייל בשוק לבין לכנס להיפר או לסופר לפני שנים..... יזמתי שוק החלפות כל חבר וחברה הביא בגדים צעצועים ספרים דברי חשמל ( קטנים) ואלקטרוניקה והיה נחמד להחליף חולצה בחצאית וסתם לתת למצא ספר ולהחליף בצעצוע או תכשיט וכו' וכל מה שנותר נרם לאיזה עמותה היה כיף לשמוע הסיפור הסנטימנטלי למה שמרה האחת כל כך הרבה שנים איזה מעיל ( בפריז) ולהסטלבט על הטעם שהיה פעם בביגוד ואופנה זו גם דרך לחסוך ואולי גם רעיון ליישם שוב בעתיד

רוצה מתכון לעוגת ../images/Emo94.gif../images/Emo94.gif??

או לחילופין, את יכולה סתם לחתוך אותן לפרוסות, להוסיף כמה תותים ומעל קצפת מתוקה או גלידת וניל - מעדן שבהחלט מתקרב לשטרודל תפוחים (חם עם גלידה
)

לכל בעיה פתרונות נסכתי

מתכון שנולד מקופסאת רסק תפוחים שצצה לי בבית ..
שטרודל תפוחים בצק עלים קפוא. קופסאת רסק תפוחים שהיגיעה הנה בפעם הראשונה בטעות ועכשיו יש פה בשביל זה סוכר חום חמאה מומסת קינמון גלידת וניל מספריים פותחים את הבצק מרדדים מורחים בחמאה מומסת על כל הבצק . ק בשליש המרכזי 1.מפזרים סוכר חום( אפשר רגיל ונתן לוותר למי שרוצה בלי סוכר .. 2.מפזרים פרורי לחם או פרורי עוגיות ..אפשרי אגוזים או שקדים ,וצימוקים .. 3,מורחים על זה רסק תפוחים ובוזקים קינמון... תבדוק אם הרסק מספיק מתוק ולא, תמתיקו מעט בסוכר או בדיאט טיפ עכשיו בשולים גוזרים פסים וסוגרים מתחילים בצד אחת סמ מהקצה ובשני סנטיטר וחצי מהקצה.. ובמרחקים של כ 2 ס"מ ואת זה סוגרים בהצלבה מעל השליש המרוח..... מורחת בביצה (לא חייב) ולתנור לפי הוראות אפיה שעל מעטפת הבצק,,, ותני לריח להתפשט על הבית ... בכל מקרה בוזקת המון אבקת סוכר... וגלידה וניל.. וזהו. בתאכון .... שטורדל שנולד מטעות שהגיעה לפה במקרה .... רסק תפוחי עץ.. ומאז זה מתכון מנצח..

למעלה