צהריים טובים

צהריים טובים../images/Emo13.gif

מה ניתן לעשות עם מצבי רוח קיצוניים? חוץ מטיפול תרופתי או פסיכולוגי כלשהו מאז שאני זוכרת את עצמי אני נוטה למצבי רוח מאוד קיצוניים הרוב רעים .. זה משו פנימי כזה ששולט עלי ואני מרגישה שאני כבר לא יכולה עם התנודות הקיצוניות האלה. כל דבר אצלי או שחור או לבן אין אמצע.זה בא לידי ביטוי בכל דבר שאני עושה . או שאני יעשה אותו ובשיא המרץ או שלא יעשה אותו בכלל.

Bakbook1

New member
לי מאוד עוזר

נשימות/מדיטציה/הרפיה... כמה דקות ביום, זה מאוד מרגיע אותי ומוציא לי את המחשבות הרעות מהראש.

Sardonyx

New member
מדיטציה לחמלה-עצמית.

לפתח חמלה. "לו אכיר בעצמי כנאהב\ת.".."מי ייתן ואחווה אפילו את מצבי הרוח כנהדרים"... וגם - למה לרדוף אחרי "הרגשה טובה" כשכל מה שצריך זה להנות מ"להרגיש רע"? זה פשוט הדרך היחידה שאני מכיר.. כל מלחמה בזה רק מאכילה שנאה עצמית.... לזכור שההפחתה ממצבי הרוח הקיצוניים - זה תוצאה של תהליך ולא מטרה בפני עצמה.

גרא.

New member
ילידת צ'אט,כמה אפשרויות.ראשית,עיסוק אקטיבי

בספורט.קחי את עצמך ,נעלי נעלי ספורט,והתחילי בהדרגה לעשות ג'וגינג.תרגישי הרבה יותר טוב במהלך הריצה ,וודאי לאחריה.שנית,חפשי קבוצת לימוד מדיטציה,לא משנה איזה.כל העיסוק סביב החוג,בו ולאחריו גם מבחינה חברתית,כמו שלרוב קורה,עשוי לשפר פלאים את מצב רוחך.ולגבי תרגילי נשימה,כפי שההוצע ובצדק.מצ"ב קישור שינחה אותך איך וכיצד.חו"צמ למה להימנע מטיפול פסיכולוגי ו/או תרופתי?

Bakbook1

New member
אמנם אני לא יכול לענות במקומה. אני רק יכול

לשער. טיפול פסיכולוגי - הוצאות כספיות לא מעטות . טיפול תרופתי - עלול לגרום לתופעות לוואי...

גרא.

New member
Bakbook1,והחלופה,הסבל הנפשי שאי אפשר לחיות

איתו,מה איתו?

Bakbook1

New member
לכן, היא שאלה על דרכים נוספות/חלופיות

בשביל לפתור את הבעיות שלה...

גרא.

New member
לכן הוצעו לה חלופות אפשריות.אם כי כפסיכולוג,

אני נוטה לקבל את הכיוון הטיפולי.

ממש לא..

אין לי בעיה עם כסף, אני פשוט לא מאמינה בפסיכולוגים..( שמעתי גם על כמה שהלכו לפסיכולוג והסתבכו עוד יותר בתוך עצמם.וזה די הרתיע אותי.) לגבי תרופות אני ממש נגד זה.לא חושבת שמישהי במצבי צריכה לקחת תרופות..אני יותר בכיוון של ספורט ומדיטציה, מקווה שזה יעזור.. מה שהכי קשה לי זה שאני קמה לעיתים קרובות קמה בבוקר עם מצב רוח רע , חייבת לטוס לעבודה ואין לי את הזמן הזה לשנות את המצב.ז״א לא יכולה לפתור את המצב מיידית.. לשאלתך ענת, מעולם לא הייתי אצל פסיכולוג.

Bakbook1

New member
איך את יכולה לשלול טיפול פסיכולוגי

מבלי שהיית בו? אנשים מסויימים אוליי צאו מבולבלים ולאחרים זה דווקא עוזר. אוליי השיטה הקוגניטיבית התנהגותית תוכל להתאים לך. היא לא חופרת בעבר, היא יותר חושבת על העתיד וההווה...

עצם הרעיון ללכת לפסיכולוג מרתיע אותי..

אתה צודק, אולי לאחרים זה עוזר, לא שוללת אבל לא מאמינה שזה יעזור לי..

אם כן

עליך להתחיל לנסות ולבדוק מה עובד עבורך. בינתיים את רק יודעת מה את לא רוצה וממשיכה לשלם את המחיר של תנודות מצב הרוח שלך בלי שום עזרה. כדי לבדוק מה עובד עבורך, צריך להתחיל לנסות דברים. יש כל מיני טיפולים פסיכולוגיים, חבל שאת מקובעת באיזו תפיסה של מהו טיפול פסיכולוגי. תרופות שאת ממש נגד יכולות לעזור לך בטווח הקצר להשיג איזון מצב הרוח למספיק זמן כדי לחולל שינוי. ויש עולם שלם של דברים שאת יכולה לבדוק. למשל - האם פעילות גופנית מאזנת אותך? תזונה? סדר יום? אם באמת את רוצה לעזור לעצמך, התחילי לעשות משהו. כל דבר שהוא. אחרת באמת יהיה קשה לדעת מה עוזר לך.

למעלה