צהריים טובים قصة &#1580

צהריים טובים قصة &#1580

انا بدى احكى - لك قصة جواز غريبة من نوعها بين اها لى صيدا واها لى ا لجامه ويصفي الصا في وتكون العروس من يمه. هنا ك صا ر نسب بين اهل الجامه واهل صيد ا . وراحو ا يو م من الايا م اثفقو ا علي وقث من الاوقا ث ع -يو م من الايا م انهم يروحوا يشوفوا العروس יום טוב בידידות מונירה, את רשאים לבדוק , ולהעיר לי , אני מקבלת הערות,

כמו זה?

בוא אליי ברכבת להרצליה ואשמח להראות לך. הבא אתך את אברהם אבינו. הקפה עליי.

הקטע לקוח מהספר "גרגר הרימון"

מאת יורם מירון, עמ' 76. שם הסיפור הוא: قصة جواز غريبة יהודה

גרגר הרימון, מאד ממליצה,

גאוסף מרתק של סיפורי נשים ערביות מהגליל והגולן. על חמות , כלות, אחיות ובכלל. השפה פשוטה ועממית כי זה כתוב כלשונו מפי הנשים. ניתן להשיג הספר בגבעת חביבה. מבמרכז היהודי ערבי. כתוב בערבית ועברית.

סועד

New member
מונירה מה המשך הסיפור?ותרגמי כדי

שכולם יבינו במה מדובר. בברכה סועד

סועד, זה מתוך ספר שהקלדתי במו ידיי,

ושמי מצויין בדף הראשון שבספר ובהקדמת המחבר. ממליץ לך מאוד לרכוש אותו. כשלימדתי בלווינסקי השתמשתי ברבים מן הסיפורים שבו.

../images/Emo24.gif סועד ערב טוב אתרגם לך

לסועד ערב טוב לך, מזמן לא שמעתי ממך, זה סיפור ארוך מספר ( גרגר הרימון), של אחותי , כתבתי רק ההתחלה, כי מאוד ארוך, ועשיתי נסיון, שברתי את השיניים עד שהצלחתי עם האותיות, כי לא כמו עברית, הרבה יותר קשה, אני מקווה שהצלחתי עם הכתב, והנה אני הסיפור, ברצוני לספר לך סיפור נישואין מיוחד במינו בין אנשי סידא ,ואנשי ג'למה, והדברים יתבררו בהמשך, והייתה הכלה מימה, כך נקשרה קרבת דם בין אנשי ג'למה ואנשי ס'ידה, וביום מן הימים הסכימו ביניהם על זמן מן הזמנים, על יום מן הימים , שהם ילכו לראות את הכלה. רכבו האורחים והמוזמנים והסוסים והפרשים והלכו לס'דא כדי להביא את הכלה. הגיעו לשם וישבו לנוח, משום שהדרך ארוכה, קשה לכתוב הכל בערבית כי ארוך, השלמתי עוד חלק, אבל לא הכל, סועד נשמה עוד אכתוב אל תדאגי, שיהיה לך אחלה שבוע, בריאות ואושר, ולהתראות, בעזרת השם,
מכל הלב, לילה טוב וחלומות פז, مساء الغير وليسمين ولزهور

לבאחד

New member
לסועד- סיפור נישואין מוזר-

כפי שיהודה כתב, הסיפור הוא מן הספר: גרגר הרימון فريط الرمان.(פ'ריט אלרומּאן) הסיפור מתחיל בעמ' 76 ומסתיים בעמ' 79 ועד בכלל. הסיפור הזה ,כמו כל הסיפורים בספר, כתובים בערבית עם תרגום לעברית ועם פירושי מלים וביטויים. בעמ' 9 של הספר תמצאי דברי תודה של המחבר לכל אלה שעזרו בהכנת הספר וביניהם : "ליהודה כץ על עבודתו המסורה ועל תרומתו והערותיו". אַגְ'מַלִ אְל -אַוְוקַאתְ- اجمل الاوقات ياسعاد

לבאחד, תוכל גם לראות בצד הימני של

העמוד הראשון שבספר. גרגר הרימון הוא החלק השני של סיפורי עם ערביים, אחרי "אגדות הוואדי" (סיפורים מוואדי עארה). את שניהם אני עיצבתי והקלדתי.

לבאחד

New member
לפנטומימה- גרגר הרימון ואחרים

יהודה : כל הכבוד לך ותמשיך ליצור

לבאחד

New member
לסועד: הספר:גרגר הרימון

ההוצאה: מערכת קיבוץ דליה אולי גם במרכז היהודי ערבי לשלום , גבעת חביבה, ד"נ מנשה 37850 , טלפון - 06-6309249 בהצלחה

ערב טוב פנטומימה כן נכון העתקתי ,

כי זה היה מאוד קשה לחבר את האותיות, בגלל זה עשיתי תרגול אם אני מצליחה לחבר את האותיות, אני מקווה שלא היו טעיות, אפלו שהעתקתי זה ביב קשה, גם רציתי שתרגום יהיה יותר ברור, אני מקווה שזה לא הפריע לך, שבת שלום ושבוע טוב ,

מונירה, כמובן שלא מפריע לי! פשוט

מקובל בחברה שלנו לציין בבירור שכאשר מעתיקים משהו ממקור אחר. כשאת רושמת "אתרגם לך" אפשר להבין כאילו שאת תרגמת. לגבי הערבית: אני ממש לא מבין אותך; מה יש לחבר אותיות? הרי המחשב עושה את זה אוטומטית. ואם כבר ערבית, אז רשמת בכל מקום אלג'אמה במקום אלג'למה. שיהיה לך ערב נפלא, יהודה

למעלה