צהריים טובים לכם.

ליתי0202

New member
צהריים טובים לכם.

אני הגננת,שהסכימה לשלב בגן שלה,ילד,שמאובחן בPDD. הילד התחיל את הגן ביום שלישי. יש לו שתי סטודנטיות לחינוך מיוחד,אשר מלוות אותו.... אחת מאוד מאוד איתו.. ומעודדת אותו להשתתף איתנו.. השניה פחות.. כאלו חושובה לה התשומת לב שלי ושל הצוות שלי. הילד לפי דעתי,הלא מקצועית... נראה נהנה.. ואפילו אתמול רץ אלי,שקראתי לו. הילדים מנסים להתקרב... והוא החזיר אפילו לאחד הילדים חיבוק חזק... (שהילד ביקש את עזרתי להשתחרר). עודדתי אותו להתנדנד עם אחד הילדים.. וזה שימח את כל הצדדים... האם יש לכם עוד רעיונות,איך לעודד אותו להתקרב לילדים האחרים.. ו/או להפך.. איך לגרום לילדים האחרים להתקרב אליו... שאלה נוספת: האם הפסיקה לרגע זה את כל השעורים של הילד. תחושת הבטן שלי,אומרת,שהילד צריך אנשים מקצועיים,שיטפלו בו אחר הצהריים.... האם אני טועה? האם הגן מספיק... אחרי הכל אני לא מקצועית בכל הקשור לPDD. סליחה על האורך.... אבל אני רוצה להיות בשביל הילד. ליאת.

vered73

New member
אני מאמינה, שאמא יודעת הכי טוב עבור

בנה. לדעתי, נדרשת היכרות של יותר משלושה ימים על מנת לעמוד על צרכיו של הילד. אני זוכרת שגננת בגן עירוני שוחחה איתי שבועיים אחרי תחילת הגן על קושי של אחד הבנים שלי. היא אמרה שלרוב היא מחכה יותר אבל משום שאנחנו מכירות קודם לכן, היא פונה עכשיו. זכור לי שהיא הדגישה שלרוב רואים בעיה כשהיא קיימת על ההתחלה, אבל דרוש יותר משבוע על מנת לוודא מה כיווני הטיפול הרצויים. אני מניחה שמדובר באמא פעילה, והשיקול להפסיק את הטיפולים הוא מורכב ואישי מכדי שינותח "בתאוריה". תני לילד זמן להסתגל, ורק אז, הציעי לאם דברים שנראים לך חשובים לקידומו. זו דעתי כמקשיבה מהצד. (המאמינה בשילוב, מיותר לציין)

אנגי2

New member
התקרבות

לעודד להתקרב-עם משחקים שהוא אוהב במיוחד ומכיר אותם כך הוצאנו מהמשוואה את לימוד המשחק ונשאר ללמוד איך לשחק אם אחרים לעודד להתקרב-לנסות למצוא משהוא שהילד עושה בצורה מיוחדת או שהוא יכול ללמד ילדים אחרים לעשות דברים שהוא יודע והם לא זהו נושא מורכב ואי פתרון אחד אבל אני מורידה בפניך את הכובע על היוזמה יש לילד מזל גדול שיש לו גננת כזו נפלאה

גאמי

New member
ליאת../images/Emo9.gif

את יודעת איך הרגשתי כשקראתי כאן אותך עכשיו? הרגשתי אושר גדול כאילו דרך החוויה שלך החיובית הזו, אני יכולה לערוך חוויה מתקנת לגננת הכושלת שהיתה לבני לפני מספר שנים בגן. אין לי מספיק מילות הערכה על המסירות והאיכפתיות וההסתכלות העמוקה שלך. עכשיו בקשר לטיפים איך לקרבו לילדים אחרים או לקרבם אליו, ליצור מצבים שבהם למשל כל ילד עורך איזה הכרות עם תחביב או אוסף או כל דבר אחר ומציג לילדים, הדבר מקרב את הילדים זה אל עולמו של זה. או למשל כאשר הם בחצר, לתת לו תפקיד אחראי ובו יש לו אפשרות לצ'אפר ילדים מסויימים את יודעת מה? עוצרת עם הטיפים ורוצה לומר לך שהדבר החשוב ביותר הוא ליצור אוירת קבלת הילד כפי שהוא, ככל שהוא יקבל יחס טבעי גם למשל למחוות השונות שלו והילדים ילמדו שהתנהגויותיו שונות כמו שלכל ילד יש את הדברים השונים איתם הוא מגיע, אזי השילוב יצליח, אני רואה זאת בכיתה של בני. המורה יצרה אוירה של קבלה טוטאלית של כל ילד באשר הוא ואיך אמרה לי הסייעת?: כאשר רון מתחיל עם הקולות גם במהלך השיעור עצמו, הילדים לא מופרעים מזה, הם מתייחסים לזה בשיויון נפש, זו האינדיקציה שאיש החינוך עושה את עבודתו נכונה, משם הדרך היא להתקרבות אל הילד. מה שאני אומרת הוא שהתקרבות הדדית, לא יכולה להיות מואצת היא תהליך שיכול להתקדם לכיוונים חיוביים בעזרת אישיותך ומה שאת מביאה לילדים, את התיווך אחראיות לעשות המלוות. ה צ ל ח ה!!!!!!!!!.

למעלה