צהריים טובים לכולן....

shelycat

New member
צהריים טובים לכולן....

רציתי לשאול שאלה שתתחיל לנו את היום... אבל אין לי שום דבר ממש טוב לשאול אז נשאל שאלה בינונית: לשם האיזון כנגד חמותי (נו אתן כבר יודעות) קיבלתי בנוסף חם מאוד נחמד ומתחשב שבכלל לא מתערב לנו (בד"כ) וזוג חדש ונחמד של סבא וסבתא אוהבים שמציגים אותי כנכדה שלהם, מה שממש כיף לי כי אני מגיעה ממשפחה קטנטונת. מה שאני שואלת זה למה לדעתכם בד"כ הגברים (והצד שלהם במשפחה) מקבל את "הרכש" החדש יותר בקלות מאשר נשות המשפחה?

נופר30

New member
בדיוק מאותה סיבה

שהאבות לא מקבלים יפה את החתנים האמהות חושבות שהכלות לוקחות להם את יקירהן ולא יכולו לטפל בהם טוב כמו שהן

אתי@

New member
אולי בגלל שלחלק מהנשים יש כמה

תכונות אופי גועליות, שלא תמצאי בקלות אצל גברים. למשל רכושנות, צרות עין, קנאות ורכושנות. מצטערת אם מה שכתבתי הוא לא פוליטיקלי קורקט, אבל באמת יש נשים גועליות (אני לא צריכה לספר לשלי), שהאופי שלהם לא יכול לחזור על עצמו אצל גבר

fila

New member
אצלי זה לא היה בדיוק ככה......

כי לשמעון אין אבא והאמת היא שכולם כולל אמא שלו ואחותו קיבלו אותי מאוד יפה. האמת היא ( ואני מצטערת אם זה נשמע שחצני מאוד-
) הם לא מבינים מאיפה נפלתי עליהם, כבר אמרתי לכן עולמות שונים לחלוטין!

Ronnie*

New member
אני לא יודעת אם זה בהכרח נכון...

אצלנו זה לא ככה. נראה לי שזה מאוד תלוי באופי של ההורים...

shelycat

New member
שידרוג לשאלה....

בוא נשדרג את השאלה אז... למה נשים בד"כ (אמאות, אחיות, דודות, בנות דודה וכו") הן אלו שעושות בעיות בקליטה של "רכש" חדש למשפחה לעומת גברים (אבות, אחים, דודים,בני דודים וכו") שבד"כ מקבלים יפה יותר או במקרה הכי גרוע בד"כ באדישות "רכש" חדש.

שמופית

New member
נשים קנאיות יותר ????

אגב, אני חייבת להגיד שאני אישית ממש לא נתקלתי בזה - המשפחה של תמיר, כולה, מקבלת אותי מאוד יפה וכבר מההתחלה התייחסו אלי כאל אחת ש"באה להישאר"...

dorlim

New member
אני לא בטוחה שאת צודקת...

לדעתי זה קשור באופי של האנשים ולא במין

Ronnie*

New member
מסכימה איתך...

אני מתכחשת בתוקף לתיאוריות שאומרות שנשים יותר קנאיות, נקמניות וכו´... ואצלנו זה לא היה ככה. תיאוריה חלופית - אולי זה קשור בתלות של האם בבן, במידה שבה הזהות שלה תלויה באמהות שלה... אולי אמהות שהן יותר עצמאיות ושלמות עם עצמן לא מרגישות ככה ולא מתנהגות ככה.

shelycat

New member
אני בטוחה שזה קודם כל קשור לאנשים

אבל.... ברמה הסטטיסטית מקבלים שנשים הן בד"כ יותר נוטות לדראמות קטנות וקנאה ושאר רגשות שלא נעים כאשר פועלים על פיהם כנגד מישהו. הרי בד"כ כשאישה חדשה במשפחה מתלוננת על כך שלא קיבלו אותה או התנכלו לה זה כמעט תמיד מגיע כתלונה על התנהגות של אישה אחרת אמא או אחות ש"עושות בעיות" מעטות מאוד הפעמים שאנחנו שומעים על אח או אבא שמתנכל/מציק/לא מקבל. ומשום מה נשים גם נוטות לעשות הרבה יותר "מלחמות חורמה" ומשתלות לגייס גם את שאר בנות המשפחה לטובת ה"מטרה". כן אני יודעת שזה לא פוליטיקלי קורקט...אבל מה לעשות לא כולן קראו את המדריך להתנהגות נהותה שלא תבייש אותנו כנשים ותציג אותנו לפי הסטיגמות המגוחכות שקיימות, אבל מה לעשות גם מאחורי סטיגמות לעיתים מצויה אמת מרה.

shelycat

New member
אני בטוחה שזה קודם כל קשור לאנשים

אבל.... ברמה הסטטיסטית מקבלים שנשים הן בד"כ יותר נוטות לדראמות קטנות וקנאה ושאר רגשות שלא נעים כאשר פועלים על פיהם כנגד מישהו. הרי בד"כ כשאישה חדשה במשפחה מתלוננת על כך שלא קיבלו אותה או התנכלו לה זה כמעט תמיד מגיע כתלונה על התנהגות של אישה אחרת אמא או אחות ש"עושות בעיות" מעטות מאוד הפעמים שאנחנו שומעים על אח או אבא שמתנכל/מציק/לא מקבל. ומשום מה נשים גם נוטות לעשות הרבה יותר "מלחמות חורמה" ומשתלות לגייס גם את שאר בנות המשפחה לטובת ה"מטרה". כן אני יודעת שזה לא פוליטיקלי קורקט...אבל מה לעשות לא כולן קראו את המדריך להתנהגות נהותה שלא תבייש אותנו כנשים ותציג אותנו לפי הסטיגמות המגוחכות שקיימות, אבל מה לעשות גם מאחורי סטיגמות לעיתים מצויה אמת מרה.

אתי@

New member
אבל אני רוצה להדגיש שאני התקבלתי

בברכה ובאהבה בקרב נשות המשפחה של רונן, ולשמחתי לא עברתי את זה על בשרי

Ronnie*

New member
לא יודעת, בלי קשר למשפחות

ובלי קשר לפוליטיקלי קורקט זה עדיין לא "מרגיש" לי נכון... אני משערת שיש קווי אופי שליליים שהם אופייניים יותר לנשים, אבל אולי בגלל שאני ממשפחה של בנות, אף פעם לא תפסתי את זה ככה. בכל מקרה, אני משערת שלכל מין יש את החסרונות והבעייתיות שלו.

אתי@

New member
ברור, למשל... אנחנו הרבה יותר חכמות

ויעילות
ולא חושבות שגודל האוטו מעיד על גודל ה...

הילית*

New member
קיבלתי משפחה נהדרת...

כולל חם נפלא שבברכות שנאמרו בסוף החתונה הוא אמר בסרט הוידאו שעכשיו יש לו עוד בת... גם היוןם במרחק של 8 חודשים אחרי החתונה זה מרגש אותי... והלכה למעשה אני חושבת שהוא והמשפחה מתיחסים אלי מצוין, כמו בת !

הילית*

New member
אני זכיתי במשפחה נהדרת מכל הבחינות

אחד הדברים שהכי ריגשו אותי בחתונה ואחריה היה לראות את הברכות שאנשים אמרו לנו בסוף סרט החתונה. באחת הברכות דיבר חמי והוא אמר שהוא זכה בעוד בת... גם במרחק של 8 חודשים אחרי זה מרגש אותי ובאמת הם מתייחסים אלי כמו לבת

סיגל2

New member
אני לא הרגשתי שום דבר שונה. המשפחה

של בעלי קיבלה אותי יפה מאד גם האמא וגם האבא ללא שום הבדל. מעציב אותי לשמוע על מקרים בהם החמות מתייחסת לא יפה לכלה שמצטרפת למשפחה. סיגל

אצלנו אין כל כך הבדל. דווקא החמותות

(או איך שלא אומרים ת זה ברבים...) כשמן כן הן - חמות. עם החמים קצת יותר קשה כי הם יותר "קשוחים". לדוגמא - כשאמרנו שאנחנו מתחתנים, לכל זוג הורים בנפרד, אז האמא מיד חיבקה אותנו והביעה מיד את שמחתה, והאבות היו פשוט כנראה קצת בהלם, אז הם לא כל כך אמרו כלום. ועם אחותו של גיא אני מסתדרת הרבה יותר טוב מעם אחיו.

למעלה