צהריים טובים לכולם,

גלי®

New member
צהריים טובים לכולם,

לצורך הכנת כתבת תחקיר העוסקת בתחומי הלימוד הנדרשים ממנמ"ר, במסגרת התרחבות תפקידיו/סמכויותיו והמעבר לעולם העסקי, רציתי לשאול אתכם: האם יש כאן למישהו המלצות לנושאים שצריך ללמוד בפועל? (ולמי שזה נשמע "מעורפל"- אסביר: כיום, המנמ"ר עוסק רוב הזמן בצד הטכנולוגי של הארגון. המגמה היא שילוב ה"בועה" הטכנולוגית בארגון והפיכתה לחלק מהתוכנית העסקית, כך לפחות על פי גרטנר, מטה-גרופ, IDC ואחרים. לצורך כך, הוא צריך ללמוד נושאים מסויימים... מה הם? מה הייתם ממליצים לו ללמוד? באיזו מסגרת?) תודה על כל רעיון...

0 אור 0

New member
יש קורס מיוחד למנמרים

של רפי שימל מביט פלוס בשיתוף עם ג'ון ברייס. אתה יכול להסתכל בתכני הקורס והם מאד ממצים ועונים על שאלתך. בעקרון, מה שעושה מנמר טוב הוא השילוב בין יכולת ניהולית, ראיה עסקית ומערכתית רחבה, חזון וידע איך לתרגם חזון לטכנולוגיה. כמו שאתה מבין, קשה מאד לבנות תוכנית לימודים לדברים האלו - יש הרבה מאד מנמרים היום שבאים מתעשיה וניהול והרקע הטכנולוגי שלהם קצת חלש. אני מוצאת שיש ערך מוסף גבוה למי שמגיע דוקא מרקע טכנולוגי, שאליו התווספו היכולות האישיות, והרקע וידע ניהולי.

H N 1

New member
הערות/ הארות

לגבי הקורס - אני חושב שהוא לא ממצה, הוא שטחי מדי ולא נוגע בנקודות בעיתיות באמת (ניהול תקציב, מצלצל לכם מוכר?). גם בנקודות שהוא כן נוגע הוא ברמה נמוכה יחסית. אכן קשה לבנות קורס כזה, בעיקר מכיוון שכל אחד בא מרקע וידע אחרים. הטוב ביותר היה תואר אוניברסיטאי, אבל אז זה מילכוד כי מי שילך ללמוד שלוש שנים לא יצבור ניסיון ובהחלט יהיה פחות טוב ממישהו שפיתח את עצמו באותן שלוש שנים.... גם השינויים בטכנולוגיה הם מהירים מדי. לגבי ההבחנה שלך שיש ערך מוסף למי שמגיע מרקע טכנולוגי - אין לי אלא להגיד "אמן"

0 אור 0

New member
אכן הקורס לא תחליף להשכלה

אוניברסיטאית - ולא מיועד להיות כזה. הנחת הבסיס של המשתתפים בקורס היא קיום של השכלה בסיסית בתחומי מערכות מידע, והשכלה בסיסית בתחומי ניהול (יכול להיות כתואר שני במינהל עסקים, כהנדסת תעשיה וניהול או בקורסי פיתוח מנהלים מעמיקים) ואז הקורס מכוון ומאיר נקודות כלליות שמנמר צריך להיות מודע להם. אני מסכימה עם הערתך לגבי השטחיות - זה יותר כדי לחזק מי שמכיר את הדברים ולסדר לו את הראש, לא כדי ללמד מי שלא יודע ובודאי שלא כדי להכנס לעומקו של נושא ספציפי.

גלי®

New member
../images/Emo142.gif שוב היי לכולם ותודה על

התשובות... מסכימה (כן, אני בת:)) ) בנוגע לערך המוסף הגבוה... העניין הוא שחלק מהמנמ"רים מגיעים מרקע טכנולוגי (בעיקר הותיקים שבהם), והחלק השני מגיעים דווקא מתחומי התעשיה וניהול... זו בערך היתה הסתירה שלא הצלחתי ליישב ביני לבין עצמי - איך מוצאים קורס שעובר על קו התפר הזה שבין סוגי המנמ"רים... כזה שייתן לכל אחד את מה שהוא זקוק לו... יש חיה כזו? :))) למישהו יש איזה רעיון?

פוֹלי

New member
אני בספק אם תמצאי משהו שישלב בין

השניים. מנהל מערכות מידע איכותי לטעמי הוא מישהו שיודע גם מהי עבודת מנהל רשת, אנשי הסיסטם שלו וכמו כן יודע לנהל וליישם את הידע שלו הן בצד הניהולי והן בצד הטכנולוגי בכדי להביא את המיצוי של הידע בחברה על הצד הטוב ביותר. בחברות בהן מנהל מערכות המידע הוא זה אשר מקבל את ההחלטות עבור רכישות שרתים, טיפול בתשתיות והבנה של סיבות לתקלות שקורות בחברה לא מומלץ שזה יהיה מישהו ללא ידע טכנולוגי בנושא. אני יכולה לומר לך מניסיון עגום שהמנמ"ר בחברה שלי לא יודע דבר וחצי ברשתות ובטכנולוגיות ומקבל החלטות על דעת עצמו, גם חוות הדעת שאני מעבירה לא ממש עוזרת כי מושגי יסוד כמו DMZ ו Firewall זרים לו, וכך כל החלטה עוברת שבעת מדורי גיהינום עד שהיא מאושרת ברמת הכספים. מצפייה במנמ"רים בחברות אחרות שמחזיקים הן בידע הטכנולוגי והן בידע הניהולי אני יכולה לומר שהלוואי עליי מצב כזה. חיה כזו אני בספק אם תמצאי, מקסימום תמיד אפשר לשלוח את המנמ"ר לקורס רשתות וקורס ניהול מערכות. אני בזמנו חיפשתי משהו דומה ולא ראיתי שום דבר שאפילו מתקרב לזה. הנטייה בשוק הלימודי משום מה (ואכן זה עגום) היא להפריד בין השניים.

גק777

New member
אני מרגיש קצת דביל אבל

מה הראשי תיבות של מנמ"ר?

למעלה