צהריים טובים לכולם

מצב
הנושא נעול.

Fantasy3

New member
צהריים טובים לכולם

צהריים טובים לכולם
יש לי שלוש שאלות ברשותכם: 1. האם במסלול קייב עושים לתורמות בדיקת X שביר כברירת מחדל או צריך לבקש באופן מיוחד? 2. מה לעזעזל אומרים לרופא המטפל בקופה כאשר הוא מפנה לבדיקות סקר גנטיות ואת בכלל בהריון מתרומה (בע"ה ...)ואת לא מעוניינת לשתף את הרופא ! האם יש טעם בכלל בבדיקות האלו, יש מישהי שעשתה? 3.שקיפות עורפית, דיקור מי שפיר ושאר הבדיקות ..לא יכולות לכסות בעיות גנטיות וכרומוזומאליות מבלי שנצטרך לעשות בדיקות גנטיות גם לתורמת? תודה והצלחה לכולם

בדיקת X שביר בקייב

צהריים טובים לכולם
יש לי שלוש שאלות ברשותכם: 1. האם במסלול קייב עושים לתורמות בדיקת X שביר כברירת מחדל או צריך לבקש באופן מיוחד? 2. מה לעזעזל אומרים לרופא המטפל בקופה כאשר הוא מפנה לבדיקות סקר גנטיות ואת בכלל בהריון מתרומה (בע"ה ...)ואת לא מעוניינת לשתף את הרופא ! האם יש טעם בכלל בבדיקות האלו, יש מישהי שעשתה? 3.שקיפות עורפית, דיקור מי שפיר ושאר הבדיקות ..לא יכולות לכסות בעיות גנטיות וכרומוזומאליות מבלי שנצטרך לעשות בדיקות גנטיות גם לתורמת? תודה והצלחה לכולם
בדיקת X שביר בקייב
עושים לכולן כברירת מחדל. יחד עם זאת כשאת מוסרת את טופס ההרשמה תוודאי זאת. אגב, נאמר לי כאן, אך לא ביררתי זאת בעצמי, שבמסלול רומניה מקבלים מבחנה עם דם התורמת כך שניתן לערוך עוד בדיקות במידת הצורך.

ה M שבי

New member
שאלה לגבי מבחנות הדם

בדיקת X שביר בקייב
עושים לכולן כברירת מחדל. יחד עם זאת כשאת מוסרת את טופס ההרשמה תוודאי זאת. אגב, נאמר לי כאן, אך לא ביררתי זאת בעצמי, שבמסלול רומניה מקבלים מבחנה עם דם התורמת כך שניתן לערוך עוד בדיקות במידת הצורך.
שאלה לגבי מבחנות הדם
לא מובן לי מה עושים עם המבחנה של דם התורמת... OK, קיבלתי מבחנה במרפאה בחו"ל, מה עכשיו?! איך מעבירים אותה לארץ? בקרור לא בקרור ? כמה זמן מקסימום מותר שיעבור בין לקיחת הדם ועד ביצוע בדיקות הדם הגנטיות בארץ? לאן מביאים בארץ את המבחנות? אני יכולה פשוט להגיע עם מבחנת דם לאיזה שהוא מכון גנטי ולבקש לבצע בדיקות?! ושאלה אחרונה לבנות פדיוס: קבלת מבחנת דם שכזו של התורמת כרוכה בתשלום נוסף?

בריזה1

New member
היי פנטזי

צהריים טובים לכולם
היי פנטזי
בדיקות גנטיות את עושה במכון של בי"ח ושם את חייבת להגיד את מוצא התורמת ומוצא בן הזוג,אפשר את כל הבדיקות לעשות לבן הזוג ורק אם הוא נמצא נשא בודקים את דם התורמת כדי לודא שאין נשאות לשניהם (נשא אחד לא מעביר מחלה.Xשביר בד"כ התורמות עושות תבררי במכון בו טופלת. לרופא המפנה את לא צריכה להגיד כלום. מי שפיר אם תחליטי לעשות (אין המלצה לעשות בגלל גיל התורמות, אלא אם כן משהו בשקיפות או בחלבון עוברי לא תקין חלילה)את לא צריכה להגיד כלום כי את עוברת את הבדיקה ולא התורמת. בשקיפות עורפית ובחלבון עוברי חשוב להגיד שזה מתורמת בגלל השקלול של התוצאה שמורכב גם מגיל התורמת.

אדוינה

New member
היי פנטזי!

צהריים טובים לכולם
היי פנטזי!
האם יש כאן רמז? צריך לברך כאן? מכיון שגם אני וגם בן זוגי ממוצא מזרחי,והתורמת היא מקייב אז לא טרחתי לעשות בדיקות גנטיות. מצרפת קישור שמסביר. מכיון שרוב המחלות שנבדקות הן רסצביות,והסיכוי שבן זוגי נושא את הגן למחלה כמו התורמת הוא מאוד נמוך ,אז וויתרתי. ולא שקיפות עורפית לא מחליפה את הבדיקות הגנטיות וגם לא מי שפיר,כי אז בוודאי שהיה עדיף לעשות בדיקות גנטיות מאשר מי שפיר. שיהיה בהצלחה!

adamama

New member
מניסיון של הזמן האחרון ממסלול בני צ

צהריים טובים לכולם
בני ציון סיכמנו עם המעבדה הגנטית של בני ציון [לשם מביאים את הדם של כל התורמות כדי לעשות X שביר], שהם גם יעשו בדיקת CF לתורמת שמיועדת לי. מאוד נוח כך שלא צריך לטלטל מבחנות. המחיר של הבדיקה הוא 450 שח , ומכבי אמורים להחזיר לי 300 ש"ח. במקרה שלנו- שותפי הוא נשא CF כך שהיינו חייבים לעשות. במעבדה יש אחת בשם אילנית -מקסימה אמיתית-שמאוד התאמצה בשביל לעשות את זה בזמן. [לצערי,בסוף הנסיעה שלי התבטלה. ]

Fantasy3

New member
תודה בנות ובהצלחה לכולן

בני ציון סיכמנו עם המעבדה הגנטית של בני ציון [לשם מביאים את הדם של כל התורמות כדי לעשות X שביר], שהם גם יעשו בדיקת CF לתורמת שמיועדת לי. מאוד נוח כך שלא צריך לטלטל מבחנות. המחיר של הבדיקה הוא 450 שח , ומכבי אמורים להחזיר לי 300 ש"ח. במקרה שלנו- שותפי הוא נשא CF כך שהיינו חייבים לעשות. במעבדה יש אחת בשם אילנית -מקסימה אמיתית-שמאוד התאמצה בשביל לעשות את זה בזמן. [לצערי,בסוף הנסיעה שלי התבטלה. ]
תודה בנות ובהצלחה לכולן

מצב
הנושא נעול.
למעלה