צהריים טובים לכולם

צהריים טובים לכולם ../images/Emo13.gif

מה בשלתם היום? אצלי הכנתי עשיו קציצות כרובית סלט גזר חריף ושעועית ירוקה ברוטב אדום שניצלים
 
היום במקרה לא בישלתי

אבל אתמול הכנתי מרק ירקות שיצא פצצה הכנתי בולונז מעולה אורז שעועית ירוקה עם כדורי בשר הכל יצא וווואוווו
 
אהה האורז שלי

הוא אורז פרסי אבל אני אוהבת לתבל אותו באבקת מרק בצל (ואל תתחילו בריא לא בריא ...) אני שמה כמות כפולה של מיים באורז ומכבה את האש כשהמיים רותחים כדקה ומשאירה מכוסה אחרי 5 דקות מערבבת והאורז שכבר ספג את המיים יוצא תפוח שמנמן ועסיסי בצבע חום בהיר
 
בגדול מעט שמן לא הרג אף אחד

אבל אם לא רוצים לא חייבים אורז מלא אני אוהבת להכין כמו פתיתים קצת בצל מטוגן (אפשר לטגן במעט מיים) עליו להוסיף את האורז המלא לחמם קצת עם הבצל לכסות כפול מגובה האורז מיים להוסיף מלח פלפל ופפריקה מתוקה לבשל עד שהוא מוכן
 
בוודאי שאפשר בכיף../images/Emo39.gif

לקחת חצי כרובית גדולה ולהפריד אותה מהעלים שלה להרתיח את הכרובית טוב טוב עד שהיא תיהיה רכה. אחרי שהכרובית רכה מעבירים אותה לכלי בלי המים ומועכים אותה כמו פירה מוסיפים ביצה אחת פרורי לחם ותבלינים אני שמה פלפל שחור פלפל אדום חריף פפריקה מתוקה מלח ואבקת מרק עוף מערבבים הכל ויוצרים קציצות שטוחות ומטגנים בשמן לא עמוק. יוצא טעים מאד ליפעמים אני מוסיפה לעיסה גם פטרוליה קצוצה טוב טוב. בתאבון
 
למעלה