צד נשי, צד גברי?

Apikachu L

New member
צד נשי, צד גברי?

בעקבות ההודעה של ריוני, שאלתי את עצמי, איך זה שיש לאנשים ממש צד נשי וצד גברי?
מדברים הרבה על גברים שמחוברים לצד "הנשי" שלהם בתרבות. פה ושם על נשים שמבטאות תכונות "גבריות".
יש לכםן צד נשי וצד גברי? זמנים עם צורך לבטא אותם? רצונות מידי פעם לחוות את החיים מ"הצד השני"?
ומה זה בכלל אומר, צד נשי וצד גברי?

אצלי זה באופן עקרוני משהו שמעולם לא ממש קרה. אין לי צד נשי או גברי, אם כי לעיתים יש לי קצת נטייה יותר לאיזה "צד" ורוב הזמן זה פשוט "אני". אבל אני לא גבר ולא אישה, אז...ניחא. אז, קצת קשה לי לומר על זה משהו, אבל ראיתי את זה בהרבה אנשים. אני כן ניסיתי פה ושם להתחבר לצדדים הנשיים והגבריים שבי, אם אפשר לומר את זה ככה, אבל זה מתיש.

sarelz

New member
צד נשי

תמיד היו לי רק חברות בנות, עם גברים אני הכי פסיבי שיש, ולעומת זאת שאני בנות הצדדים מתאזנים, למרות שאני תמיד אוהב להיות קשוב ולרצות את הבחורה שאיתי, וגם כל הזמן מעירים לי שיש לי קשר יותר מידי הדוק עם הצד הנשי.

גילוי נאות- אני נראה מאוד מאוד גברי.

כמו שהאורחת כתבה

זה מאוד מזכיר לי את התיאוריה של יונג על האנימה והאנימוס.
אני מאוד מתחברת לנושא הזה, מכיוון וזה גם מאוד מקשר את הנושא הזה למשהו חברתי. יש לנו בחברה דברים שמתורגמים כהתנהגות גברית וכהתנהגות נשית.
בכל אחד יש משתי ההתנהגויות.

בי אני רואה הרבה מאוד צדדים גבריים, אני מאוד מבולגנת למשל. אלה דברים שתמיד לא התאימו לי לתדמית שיש על נשים. גם תמיד גברים היו נוהגים להגיד לי שאני "לא כמו כל הבחורות". הרבה פעמים תהיתי לעצמי מה זה אומר, התחבטתי בשאלות לגבי אמרות כאלה כלפי. אם אני לא כמו כל הבחורות ,האם זה אומר שאני לא נשית? האם זה אומר עלי שאני גברית?
בסופו של דבר הבנתי שזה לא משנה מה אומרים עלי, אלא מה שאני מרגישה. ואני מרגישה מאוד אישה- ויותר מזה, אני גאה להיות אישה!
ובתוך הנשיות שלי אני מקבלת את הצדדים הגבריים, את הצדדים שלי שמתאימים לתבנית של מה זה גבר, האנימוס שלי שמתאים לתבנית החברתית של מה זה התנהגות גברית.

Apikachu L

New member
אז...ממה שסיפרתםן כאן

בעצם מדובר בתכונות שיש בכם/ן שאתם/ן מיחסות לנשיות וגבריות?
וואו, אני איכשהו חייתי שנים באשלייה שזה משהו אחר

אוהדאדם

New member
אני לא מאמין שיש בנו צדדים

המושגים הללו, גבר ואישה, נורא נורא חזקים בחברה סביבנו, בסביבה שאנחנו גדלים ומסתובבים בה, והרבה דברים מוגדרים לכאן או לכאן, זה צבע גברי וזה צבע נשי, זו התנהגות גברית וזו התנהגות נשית, וכן הלאה. אז כאשר אנחנו מרגישים פגיעים ורוצים לבכות ושמישהו יחבק אותנו, נגיד "זה הצד הנשי שלי" - אבל זו התנהגות נורמלית לגמרי, בעיניי, שפשוט מוגדרת כהתנהגות נשית. כנ"ל להיות אסרטיבי, או להתעסק באסתטיקה, וכן הלאה.

lily kane

New member
יש גם אמצע

אין לדעתי רק נשי ורק גברי
אממ ועל כן הפורם שאני מנהל/ת

*קידום חסר בושה אבל עם חיבוק*

lily kane

New member

ממש מבאס אותי שבנתיים לא ברור אם יהיה עוד אחד נו טוב מקווה שכן

אלמוג86

New member
דעתי

רק על עצמי לספר ידעתי (כי לצטט את רחל זה תמיד טוב, במיוחד השיר שאני הכי אוהבת שלה ויודעת לדקלם בעל פה גם באמצע הלילה)

אני יודעת שאני אישה, אני אוהבת את זה שאני אישה.
וחיצונית אני חושבת שזה די בולט שאני אוהבת את הנשיות שלי.

אבל אני יודעת שהרבה מהדרכים שאני חושבת בהן.
הרבה מהדברים שאני טובה בהם.
הם תכנית סטריוטיפית גבריים.
בעיניי זה לא משנה את הנשיות שלי, מקסימום, הופך אותי לאישה קצת יותר מגניבה. בעיניי חלק מהגברים והנשים שאני אשמח שימשכו אלי.
אישית אני משתדלת להסתקל על העולם כהמון גוונים ...
כנקודות על ציר..... ולא כשחור או לבן.

אבל היי, אני אף פעם לא נורמטיבית.

למעלה