צד אחד או שניים?

down under1

New member
צד אחד או שניים?

שלום לכן, בני בן 8 ימים והוא יונק 8-9 פעמים ביום כל הנקה נמשכת בין רבע שעה ללמעלה משעה. כאשר שוחררתי מבית החולים 5 ימים לאחר הלידה הוא כבר כמעט הגיע למשקל הלידה שלו (פחות 30 גרם). בבית החולים נאמר לי להניק רק מצד אחד וכך אני עושה אבל בכל מקום אני קוראת להניק משני הצדדים. למה בעצם? אני רוצה לציין שיש לי הרבה חלב, לא משנה כמה זמן הוא יונק נגיע קלה בפיטמה יוצאות טיפות, כך שלא נראה לי שהוא מצליח לרוקן את השד לגמרי. אני מבולבלת בין ההוראות שקבלתי בבית החולים מיועצת הנקה לבין מה שאני קוראת האינטרנט. תודה מראש על העזרה. וסתם כי בא לי להשויץ ביצירה שלי ככה הקטן נראה אחרי ארוחה ארוכה

down under1

New member
אה שחכתי להוסיף

שיש 7- 8 חיתולים מלוכלכים ביממה. גם קקי גם פיפי...

1טלטלים

New member
אופסססס...זה לא ראיתי

התעלמי משאלה על ספירה של קקי/פיפי...יפה לו !

1טלטלים

New member
איזה מתוקי !

מקנאה בתספורת שלו! תמונה ויצירה בהחלט שווים שוויץ!!!!
מזל טוב, המלצה היא להניק משני הצדדים בכל הנקה :מציעים צד אחד עד שתינוק משחרר את הפטמה,במקרה אם נרדם :מנסים להליף טיטול,להרים לגרפס,ללטף,להפשיט משכבת ביגוד(חום מרדים) ולהציע צד שני ופה תפקידו של התינוק להחליט האם הוא רוצה את צד השני או לא. חשיבות היא במתן גירוי שווה לשני הצדדים,להניק מצד אחד זה מתכון בטוח להפחתת בכמות החלב. יש מקרה בודד בו יש המלצה להניק רק מצד אחד בכל הנקה וזה מקרה של ריבוי החלב (MILK OVER SUPPLY) רק יועצת הנקה מוסמכת יכולה להבחן את הבעיה ולהמליץ על הנקה של צד אחד...לפי מה שציינת המלצה באה מפי של יועצת הנקה שראתה אותכם בביה"ח,האם היא ציינה בפנייך שזה המקרה?האם היא אמרה מה לעשות בהמשך,מעקב?מתי להפסיק ?למה לשים לב(יש סימנים שמצביעים על כך שיש ריבוי החלב )... כמות החלב-תלך ותתאזן בהמשך ,כרגע הורמונים שולטים וחלב מיוצר לפי כך בהמשך ייצור החלב מתבסס על עקרון של יצע והביקוש.כרגע כמות החלב המיוצרת היא גדולה מזו שתינוק זקוק לה וזה בסדר,שוב אם הזמן כמות תלך ותתאזן. מה שמקל לידה שלו?שחרור?עכשיו?ספירה של טיטולים מלוכלכים? תראי עוד טיפים להנקה בתחילת דרכה בפורום (ראש הדף,בקטגוריית מאמרים"טיפים להנקה מוצלחת")

down under1

New member
או קי, אני מבינה

לא ילדתי בארץ,פה נאמר לי להניק מצד אחד בכל מקום ששאלתי משהו לגבי חלב קדמי ואחורי? אז איך אני יודעת שהגיע לחלב האחורי? בקשר לאותה יועצת הנקה, לא היא לא ציינה שיש לי ריבוי חלב זו היתה המלצה גורפת לכל היולדות. עוד דבר,הקטן סובל מכאבי בטן בערבים ונאמר לי שהאכלה משתי הצדדים עלולה להחמיר את המצב?? שוב תודה על התשובות.

1טלטלים

New member
המשך

זאת המלצה שגויה ומיושנת וכל כך לא נכונה,את בטוחה שהיא יועצת הנקה מוסמכת ( נושאת תוארIBCLC ) וגם זו תהיה המלצה גורפת לכל היולדות?...מוזר לי מאוד! כביכול,שוה המלצה היא להניק משני השדיים בכל הנקה ,להניק לפי דרישה של תינוק,את מציעה ועניינו של התינוק לסרב או לקחת את השד ולינוק.את הסיבות להמלצה כבר הסברתי בהודעתי הקודמת. חלב קדמי/אחורי-גם עניינו של התינוק להגיע לחלב זה או אחר לפי דרישתו,כבר מזמן לא "עוסקים" בחלב קדמי/אחורי...בהנקה שהיא יעילה עם מעבר חלב תקין,תפיסה תקינה,גישה בלתי מוגבלת ליניקה תינוק מגיע לשני סוגי החלב ... פשוט מאוד לדעת: עליה תקינה במשקל(נראה לי שאתם בדרך הנכונה),מייצר מספיק טיטולים מלוכלכים ,יונק בין 8-12 פעמים ביממה וכו'... כאבי בטן-קוליק,סובלים מהם רוב רובם של תינוקות ,יש כאלו קצת יותר ויש כאלו קצת פחות ,ידועה,שהנקה יכולה לנחם ולהקל על כאביו(מציצה,קרבה לאמא,מגע),ראי בקטגוריית מאמרים מאמר בשם "קוליק אצל תינוקות" בו יש מס' טיפים נוספים שניתן ליישם על מנת להקל על התופעה . תעדכני איך הולך ואם הינך זקוקה לעזרה נוספת,

down under1

New member
תודה ../images/Emo140.gif

מחרתייםאני אוכל לקחת אותו לשקילה, נראה אם הוא אוכל מספיק. ובקשר להנקה נשתי הצדדים אני אנסה. בנתיים ארוחה אחת הוא הסכים וארוחה שניה הוא פשוט נרדם אחרי שסיים צד אחד וסרב להמשיך... בקשר ליועצת ההנקה מבית החולים, היא יועצת מוסמכת אבל היו הרבה דברים בה שלא מצאו חן בעניי כמו שהיא טענה שהוא לא יודע להשתמש בלשון שלו כמו שצריך ושהוא תינוק עצבני ונוקשה, ואני כמו פסיכית האמנתי לה (זה היה ימיים אחרי לידה קשה ומבלבת....) מסתבר שהוא נינוח ושקט ואין לו שום בעיה לינוק, כך שאין לי בעיה לקחת את כל מה שהיא אמרה בערבון מוגבל. תודה

למעלה