צדק או זכות ?

צדק או זכות ?

כל עניין הערבים והזכויות שלהם. האם זה נגמר ב"שטחים" בלבד ? או שמא גם ביפו, רמלה, נצרת, חיפה, וכל שאר יישובי הערבים בארץ ? היכן נגמרת זכות הערבים לאדמה שלהם ? והרי הערבים היו כאן לפני שבנינו את המדינה אם כן מדוע להשאיר את יפו, רמלה, נצרת וכו´ אצלינו אבל "להחזיר" את המקומות האחרים קרי "ההתיישבויות" ? מתוקף זכות הערבים ? מתוקף הצדק ? איזו זכות ואיזה צדק ?

דובי123

New member
אם ישנו ענין של זכות - הריהו נכון

לכל השטחים שצינת בשטחי 67 העוול לערבים אפ גדול יותר הן מפני שהננו משתמשים בבתיהם שלהם! [לדומא: יפו העתיקה] מבלי כל תמורה שהיא שטחים רבים הופקעו מערביי ישראל ערביי יו"ש הם בחלקם פליטים של המלחמות שקדמו ל67 תושבי יו"ש נשארו לגור בבתיהם ולעסוק בעיסוקם ולמעשה התפתחו מאד מאז הכיבוש ע"י ישראל [וכדאי לזכור כי מאז ומעולם היו תחת שלטון זה או אחר , לא היה לךהם שלטון שלהם] כך שערביי יו"ש לא נפגעו כמעט באותם פגיעות קשות שנפגעו ערביי ישראל [לא חמסו את בתיהם ולא הכחידו את כפריהם ] היה מאמר בהארץ בו בין היתר רואינו השכנים מהכפרים השכנים לקיבוץ מיצר הם העלו את קיבוץ מיצר על נס אך טענו שלמרות זאת ביסוד הדברים קימת בעיה כי מיצר הוקם על אדמותיהם שלהם שלקחו להם - העוול קיים ומפעפע [לדבריהם] אין שום ספק שאם יש להם זכויות הן גם המדינת ישראל בתוככי 67 [ומענין איזו הצדקה יש למצביעיע מרץ לזכותנו אנו על פניהם בחבל ארץ זו] כל עינין החלוקה הוא מחשבה שזה יהיה צודק ורק כך תיפטר המחלוקת אבל כאשר מדברים על פשרה מה שחשוב הוא הסכמת הצדדים לפשרה [הצדק הוא משני אבל יכול להיות ככלי עזר לקבלת הסכמה , לא הוא העיקר אלא ההסכמה] הבעיה העיקרית עם קווי67 שהם פשוט לא קווים בטוחים למדינת ישראל [ואני בטוח שאף אחד איננו חושד ביגאל אלון שהיה ימני] באר שבע עד זכרון הם במרחק 10 ק"מ מיו"ש וכל זה עדין לא היתה בעיה אם היינו בשוויץ זאת היא בעיה כאשר הרשות הקימה בשטחיה ארץ טרוריסטית ומחנכת להשמדת ישראל יש לנו מדינה אחת בלבד - חשוב שהיתנו כאן לא יהיה נתון לרצון הטוב של שכיננו בלבד אלא גם שתהיה בידנו האפשרות להגן על עצמנו בשעת הצורך

67 ?

לא ממש ברור לי מדוע ציינת את השנה הזו. מה היה לפני ? לפני 48 ? ולפני.. היהודים הגיעו מכל התפוצות, התיישבו במקומות פנויים ובנו משהו. משהו שהערבים מעולם לא בנו.. (ותעשו השוואה בין התפתחות מדינת ישראל להתפתחות שאר מדינות ערב) למישהו יש מושג כיצד היתה נראית סיני לא היתה בשליטתינו ? איזה פוטנציאל תיירותי יש שם ? גם המעט שהספקנו לבנות בסיני נעלם ונחרב לאחר החזרת סיני. אבל סטיתי מהנושא.. ליהודים לא היתה שום "זכות" לכאורה לקבל מדינה בארץ ישראל. הגענו לכאן כאילו יש מאין. אבל בכל זאת משום מה התעקשת להזכיר את 67, עדיין אין לי מושג מדוע. ובתי הערבים שלקחנו וכל כפרי הערבים שגירשנו הלו ?? היו מלחמות במדינת ישראל. אנשים מתו כאן. רוב המלחמות נכפו עלינו - אז כשבועטים בחלון, נא לא לבכות שהזכוכית מתנפצת. קשה לי להאמין שכפרים שלמים גורשו על יושביהם סתם כך להנאת מישהו מצבא הגנה לישראל. ממש מאותה סיבה שעדיין קיימים ערבים במדינה, שאחרת כבר היינו מגרשים את כולם באותה השיטה. כנראה שהיתה סיבה לגירוש כפר מסויים וכפר אחר לא. ומה עם אותם כפריים שברחו בזמן המלחמה ? האם יש להם זכות לשוב חזרה לבתיהם ? האם הם לא עזרו להלחם בנו ? שאלות רבות תשובות לא תמיד יש לכן אני לא מדבר על צדק. ודאי שנעשה עוול להרבה מאוד ערבים במדינה. היו לכך גם סיבות כמובן. אבל כבר לא מדובר על צדק, מדובר על זכותינו ההיסטורית על ארץ האבות. זה הכל. כזה פשוט. שאחרת אין לנו שום זכות על אף שעל בארץ ישראל. אפילו לא על סביון ועל כפר שמריהו.

דובי123

New member
אני חושב שאתה רוצה תגובה מתומכי מרצ

אני חושב שאתה רוצה תגובה מתומכי מרצ...ולא ממני השאלה מדוע הם לא מגיבים זו שאלה אחרת
והשאלה איזו הנמקה של זכות וצדק לקיומה של ישראל לעמדתם היא שאלה מענינת שאינני בטוח שתקבל עליה תשובה ולשאלותיך להלן תשובותי: 67 הוזכר היות ויש המבדים בין ערביי ישראל לערביי יו"ש אשר מעולם לא סופחו כחוק לישראל, החוק הישראלי לא הוכל עליהם [אלא נשאר הירדני] ולא קיבלו אזרחות ישראלית [בשונה מערביי ישראל שקיבלו תעודה כחולה למהדרין]

למעלה