צדפות?

האלזה

New member
כן, צדפות הן בעלי חיים ולכן זה לא טבעוני

לא יודעת להגיד לך אם הן מרגישות.
זו שאלה תיאורטית או שאת באמת נתקלת בהתלבטות מציאותית?

אלב86

New member
התלבטת מציאותית

חבר הציע שנחלוק ביחד מנה עם רוטב צדפות ולא הסכמתי, אבל בלי שכנוע פנימי, רק מכח האינהרציה. יש להן מערכת עצבים בכלל?

ככל הידוע לי כן

אני באמת מציעה לך לשאול עצמך שאלות שניתן לענות עליהן ע"י בדיקה.
לא תדעי אם צדפות מרגישות, זו שאלה תיאורטית כמו האם אנשים אחרים מרגישים באותה מידה שאת מרגישה... אבל כן אפשר לדעת שלאנשים יש מערכת עצבים, ואפשר לדעת האם גם לצדפות יש או אין.
מבחינתי אלו שאלות שיותר קל לעבוד איתן.

אלב86

New member
טוב, שאלתי את האינטרנט

והתפלאתי לגלות שזה נושא "חם" ושנוי במחלוקת, נראה אבל שיש כמעט תמימות דעים שהן לא מרגישות כאב, כי יש להן מערכת עצבים אבל לא מח.

אני זוכרת שמכרו את השרשרת פנינה וזה היה מגיע

בצדפה שנמצאה במין מיכל מים קטן והיה צריך לפתח אותה...בעעצם להרוג אותה...

הטריק השיווקי היה שמדובר בצדפה חיה..
מן הסתם זאת היתה צדפה שגודלה במיוחד...

כשהתנגדתי למוצר אף אחד לא הבין מה אני רוצה

אלב86

New member
כן

אבל אם הטבעונות שלי לא נשענת על מה חי ומה לא (אחרי הכל אני אוכלת צמחים, והם חיים), אלא על מה מרגיש ומה לא, אז בעצם אין בעיה עם צדפות.
ממשיכה לבדוק את הנקודה..

אני אישית מפרידה בין צמחים (פירות וירקות)

לבין בעלי חיים (חרקים, חיות וגם כל "פירות" הים)...
לפי מה שאני יודעת, צדפות וגם כוכבי הים הם חיה לכל דבר...

בדיוק לפני כמה זמן קראתי מחקר שלפתעת החוקרים (לא ברור לי למה הפתעה אבל בסדר) הם כגילו בדגים מרגישים כאב...

אני זוכרת שקראתי מאמר על כך שנמצא כי עגבניה ממש צועקת כחותכים אותה אבל האוזן האנושית לא שומעת את זה...
לצערי עם המידע הזה אין לי ממש מה לעשות...עדיין אי אפשר לחיות מהשמש, בניגוד למה שהברבי האנושית טוענת :)

אלב86

New member
כן, דגים מרגישים כאב

והחלוקה של צמחים ובע"ח זה רק מילים בסופו של דבר, אם איזשהו צמח פיתאום יפתח יכולות חישה, אני לא אוכל אותו רק כי קוראים לו צמח, ואם יחליטו לסווג דגים כצמחים אני לא אוכל אותם, כי פיתאום הסיווג שלהם משפיע על האם הם חשים או לא

מסכימה...אבל התכוונתי יותר לסיווג האישי שלי..

זה כמו שעגבניה היא פרי ולא ירק אבל אני מחשיבה אותה לירק...

אני גידלתי שבלולים באקוורניום (הם מנקים אותו כי אוכלים את ה*רא של הדגים) וכשבטעות נגעתי לאחד מהם בעין הוא הגיב, כלומר הם מרגישים כאב...

היות ואפשר לחיות בשמחה ובששון בלי

והיות וזה אפור אז אני נמנעת.

אם יגלו שעגבניה מרגישה אזי אפסיק לאכול גם אותה, אם כי זו השוואה קשה כי לפחות 20% מהאוכל שלי מכיל עגבניות, לעומת 0% צדפות [גם כשלא הייתי צמחונית/טבעונית]. לעומת זאת אם יגלו שכל הצמחים גם מרגישים נהיה בהחלט בבעיה חמורה.

אם אין מוח מבחינתי היא כמו צמח, אבל שוב- במילא אני לא אוכלת את זה, אז מה אכפת לי...

gs1234

New member
רוטב צדפות הוא צמחוני, ברוב המקרים

בבישול הסיני, זה רוטב שמיועד לתבשילי צדפות. בדרך כלל הוא לא מכיל צדפות. צריך לבדוק ברכיבים.

p e b b l e

New member
אולי בארץ זה נכון

מהיכרותי עם מכולות אסייתיות בארה"ב ברוב המוחלט של רטבי הצדפות יש גם תמצית צדפות. אולי זה לא רלוונטי לשואל אבל חשוב לשים לב, בוודאי אם אין גישה למרכיבי הרוטב.

אצה בטוח?....אני יודעת שברוב המסעדות

האסיתיות מזהירים (אחרי ששואלים ואוכלים בדכ... :/ ) שהמנה מכילה רוטב צדפות והיא לא צמחונית...

יש גם רוטב דגים...נשמע לי מזעזע...

למעלה