צדפות מולים

netany

New member
צדפות מולים

שבת שלום. קניתי צדפות מולים טריים בחנות מוכרת ואמינה. רוב הצדפות חצי פתוחות. המוכר אמר שזה בסדר ושהן נפתחות מהשטיפה שלהן במכונה. האם אני יכולה להשתמש בהן ללא חשש? תודה.
 

noa scotland

New member
הכלל הוא

צדפות טריות (לפני הבישול): להיפטר מהפתוחות לאחר הבישול: להיפטר מהסגורות. הכוונה היא ל- mussels התשובה של המוכר לא מסתדרת לי עם "חנות אמינה".
 

netany

New member
החנות היא חנות מומלצת כאן בפורום.

אני מכירה את הכלל, ולכן אני שואלת שאלה זו. קניתי אותן היום וכמעט כל הצדפות פתוחות מעט. מישהו יודע האם הן בסדר ואני יכולה להשתמש בהן? תודה.
 

noa scotland

New member
אני לא הייתי לוקחת צ'אנס.

הרעלת קיבה כתוצאה מאכילת מולים מקולקלים זה לא משהו שאני רוצה להסתכן בו... הייתי מחזירה לחנות ומספרת לאחד הבעלים על ההסבר המפוקפק שקיבלת.
 

netany

New member
בעל החנות נתן לי את ההסבר הזה

ואמר שהן הגיעו היום ושאין לי מה לדאוג. הוא אמר את זה בכזה ביטחון, שאני נוטה להאמין לו. ובכל זאת... מפחיד...
 

noa scotland

New member
מצטערת, הלינק השתגע, ותפוז גם

ניסיתי לצרף תמונה ואני לא מצליחה להעלות שום הודעה שכוללת תמונה.
 

noa scotland

New member
מה עשית בסוף?

חשבתי על הענין שוב, וחבל שאין לך יותר פרטים. למשל, אני לא מכירה את מכונת השטיפה, אבל אם משתמשים במים רותחים אז זה מתחיל להישמע סביר שהמולים עברו אותו תהליך כמו בסיר... דהיינו, התבשלו. מה שהופך אותם למבושלים ואז אולי הם טריים מבחינת "בני כמה" הם, אבל לא טריים מבחינת לא-מבושלים...
 

netany

New member
שוב תודה

בישלתי אותן, נשארו אחרי הבישול בערך באותה "רמת פתיחה". אכלנו קצת מהן, אבל לא היה חשק כל כך לאכול מהן, וגם היה קשה להוציא מהן את התוכן. בינתיים אנחנו בסדר (טפו טפו טפו...), אבל בפעם הבאה, מה שבטוח, נקנה קפואות. תודה.
 
למעלה