שבת שלום. קניתי צדפות מולים טריים בחנות מוכרת ואמינה. רוב הצדפות חצי פתוחות. המוכר אמר שזה בסדר ושהן נפתחות מהשטיפה שלהן במכונה. האם אני יכולה להשתמש בהן ללא חשש? תודה.
חשבתי על הענין שוב, וחבל שאין לך יותר פרטים. למשל, אני לא מכירה את מכונת השטיפה, אבל אם משתמשים במים רותחים אז זה מתחיל להישמע סביר שהמולים עברו אותו תהליך כמו בסיר... דהיינו, התבשלו. מה שהופך אותם למבושלים ואז אולי הם טריים מבחינת "בני כמה" הם, אבל לא טריים מבחינת לא-מבושלים...
בישלתי אותן, נשארו אחרי הבישול בערך באותה "רמת פתיחה". אכלנו קצת מהן, אבל לא היה חשק כל כך לאכול מהן, וגם היה קשה להוציא מהן את התוכן. בינתיים אנחנו בסדר (טפו טפו טפו...), אבל בפעם הבאה, מה שבטוח, נקנה קפואות. תודה.