צדיק האמת

צדיק האמת

"אי אפשר ליהיות איש כשר באמת כי אם שמתקרבין לצדיק האמת שבדור ענה ואמר קודם שנמצא צדיק האמת בעולם יכולים להתקרב לה' יתברך מעצמו אבל אחר שכבר נמצא צדיק האמת בעולם אי אפשר להתקרב לה' יתברך באמת בשום אופן כי אם שזוכים להתקרב אליו..."

../images/Emo168.gifהספר כוכבי אור

-------------------------------------------------------------------------------- כשנכנס רבנו זצו"ל..לברסלב אז אמר מוהרנ"ת.."הינה עתה יכול ליהיות שאני אהיה יהודי כשר.."וגם רבנו זצ"ל אמר"שאני רואה נשמה על אוקריינע סמוך לברסלב...איי וואי אבא.. אמר רבנו:"כמו אלו החולקים עלי אין יודעים ממני כך אלו שאוחזים ממני גם לא יודעים ממני רק נתן ונפתלי קצת.." איפה שאני נוסע ומסתובב אני רואה איפה שיש איזה טוב כבר חטף אותו ר' נחמן זצ"ל... אמר רבנו..כשמתעוררין צריכים תיכף לקום ועם השינה להתחשב לאחר התפילה...

ימכור כרית שבראשו...

פעם אחת היה משבח את הספר שלו מאד, ואמר שיכולין להיות נעשה בעל תשובה גמור על ידי לימוד הספר שלו. והיה חפץ ומשתוקק מאד שידפיסו ספרו עוד כמה פעמים ויתפשטו בעולם. ואמר שיהיו בני אדם שילמדו ויתפללו על ידי הספר הזה. ואמר שמי שישב ויעסוק בספריו רק בלי קינטור וניצחון, ויסתכל בו באמת, אז בודאי יהיו נבקעין אצלו כל גידי קשיות לבבו. ואמר שכל אדם צריך להשתדל לקנות הספר שלו. ומי שאין לו במה לקנות [ימכור וכו' שיש לו, ויקנה זה הספר שלו, ומי שאין לו] וכו', ימכור כר מתחת ראשו ויקנה הספר שלו. ואמר שהספר שלו יהיה חשוב מאד, ויבקשוהו ויחפשוהו מאד, ויודפס ויחזור ויודפס כמה וכמה פעמים ויהיה חשוב מאד, רק נכספתי לראות זאת ואהיה אני עומד ומסתכל וכו'. ואמר שהמאמרים שכתב בעצמו גם הלשון לבד הוא מסוגל מאד כי הם כללים: (שם שמ"ט)

כבר מבואר כמה פעמים

שאיו צריכים שום חכמות בעבודת הבורא יתברך רק תמימות ופשיטות ואמונה . ואמר שפשיטות הוא גבוה מו הכל כי השם יתברך ברוך הוא הוא בודאי גבוה מן הכל והוא יתברך הוא פשוט בתכלית הפשיטות: (שיחות הרן קא)

למעלה