צב

מרינקי

New member
צב

מישהו יכול בבקשה לתת לי מידע על צבי יבשה רגילים (כאלה שרואים הרבה בחוץ...), מה מותר, מה אסור, מה הם אוכלים וכל דבר שאתם יכולים לעזור בו.... תודה

מותר לצפות בהם בחוץ (בטבע) אסור

להפריע להם בכל צורה שהיא כולל לקיחתם הביתה לגידול. צריך להנות מהם בטבע.

ינאי 15

New member
הנה כמה מידע על צב יבשה מצוי

השכיח והמוכר בין צבי ישראל. אורכו עד 25 ס"מ. שריונו קמור ועבה. הצב המצוי שייך למחלקת הזוחלים וממשפחת הצבים היבשתיים. תפוצתו נרחבת בצפון מערב אפריקה, בדרום מזרח אירופה ובאסיה. שוכן בישראל בכל החבל הים-תיכוני, גם בקרבת ישובים ובתחומם. שמו המדעי של מין הצב המצוי הנמצא בישראל הוא Testudo graeca terrestris הצב המצוי שוכן לרוב בין צמחים או בין סלעים, תנועתו איטית והוא מיטיב להתחפר. בחורף הוא מתחפר בקרקע וישן שם חודשים אחדים. מזונו המגוון כולל בעיקר צמחים. עם זאת הוא טורף גם שלשולים ורכיכות. בשבי הוא אוכל פירות וירקות,בשר,ביצים קשות וכמעט כל שיירי מזון שמגישים לו. עונת הרביה מתחילה בסוף החורף, הזכר עולה על הנקבה אחרי טקס חיזור קולני מאוד.בתום הטקס ניצבת הנקבה ללא נוע והזכר עולה עליה מאוחריה כשרגליו הקדמיות משתלשלות באוויר ופיו פעור. הוא מצמיד את זנבו לזנבה ומשמיע קולות גניחה רכים. ההזדווגות נמשכת כדקה אחת ולאחר מכן נפרדים בני הזוג. הנקבה מטילה בין 3 ל - 5 ביצים בגומה שהיא חופרת בקרקע. הצעירים בוקעים כעבור 3 חודשים, בחודשים יולי עד ספטמבר. שריונם רך והוא הולך ומתקשה עם השנים. ב- 5-6 השנים הראשונות בחייו של הצב אפשר לאמוד את גילו על-פי טבעות הגידול ההיקפיות שעל מגיני שריון הגב שלו. בגילים מאוחרים יותר מטושטשות הטבעות וקביעת הגיל קשה יותר. צב היבשה המצוי חי עד לפחות גיל 60 שנה. מקווה שעזרתי לך.

מרינקי

New member
תודה רבה על המידע

לא היה לי מושג שהם חיים שישים שנה... האם יש להם קרציות, טפילים, מחלות? אני כעיקרון שמעתי שצבים הם חיה ממש נקייה יחסית, זה באמת נכון? מה הם האזורי המחייה הנפוצים ביותר של הצבים בארץ? אם נגיד אני אשחרר צב כזה ביערות הכרמל, הוא ימצא שם צבים נוספים, או שלא חשוב לו כל כך לחיות ב"להקה" ובדידות מחיי חברה צביים זה לא מה שיעשה אותו עצוב...? מותר "לשטוף" צב יבשה, הוא לא מפחד ממים, נכון? תודה מראש

ינאי 15

New member
תשובות

אני די בטוח שיש להם מחלות או טפילים לחלקם. אני עדיין מתלבט אם יש להם קרציות. קרציות אוהבות גופים שעירים יותר, והם יותר מעדיפים פרווה ועור "נקי" מאשר קשקשים ועור עבה כמו לצב. עדיף שתשחררי אותו במקום בו מצאת אותו, זהו ביתו ושם הוא יעדיף לחזור במקום לחזור למקום אחר. באוזרים מדברים שוכן צב אחר שנקרא צב יבשה מדברי, שכמובן יש לו את היכולות לעמוד בתנאי המדבר, מה שאין כביכול לצב יבשה מצוי. הצבים לא חיים בלהקה אבל לעתים הם חיים קרוב אחד לשני, תלוי לפי האיזור בו הם נמצאים. הצבים הם חיה יחסית נקיה, תלוי למה את משווה אותם. למשל תקחי קיפוד וצב, אז ברור שהצב יהיה יותר נקי, השאלה מאיזו בחינה. מבחינה של קרציות הצב יהיה "נקי" יותר, אבל אני לא בטוח מבחינת טפילים ומחלות. עדיף שלא תשטפי את הצב, אני לא יודע עד כמה הוא אוהב מים, חוץ מלשתות כמובן. שגם בזה אני בספק רב, כי הוא מקבל נוזלים מהצמחים אבל קרוב לודאי הוא שותה מידי פעם כמעט כמו כל חיה אחרת. ובקשר לבדידות, הצב יעדיף לחיות בחברה של צבים בני מינו. אז כפי שאמרתי עדיף שתשחררי ארותו במקום בו לקחת או לקחו אותו. שם קרוב לודאי יש עוד צבים בני מינו. שמחתי לעזור ואשמח לעזור בשאלות נוספות אם יש

weinman

New member
טפילים בצבים וזוחלים

צבים בטבע נושאים סוגי טפילים שונים שחלקם עלול לעבור במגע ישיר לאדם. חלקם יכולים לתופעות לא נעימות במיוחד. בין הטפילים האופינים לצב ים מצויות גם קרציות האוהבות לשכון בין הקפלים הרכים של הגפיים, הזנב והראש. חובה לרחוץ ידיים לאחר כל מגע עם צבים שנתפשו בטבע (ושוחררו כמובן). ולמי שרוצה להעמיק הנה מבחר קישורים בנושאי טפילים בצבים ובזוחלים אחרים וכדי שלא ישתמע לשתי פנים. אין בדברי כל עידוד לאחזקת צבים או זוחלים מהטבע. ולכל הרחמנים, זוחלים מקומם בטבע גם עם הטפילים שלהם. http://www.resoasis.com/ATP_Articles/parasites.pdf מאמר קצר על טפילים בצבים http://www.peteducation.com/article.cfm?cls=17&cat=1831&articleid=2433 מאמר כללי על טפילים בזוחלים http://www.fishpondinfo.com/turhealth.htm מאמר על בריאות בצבים

למעלה