צב סודני.. מידע..

• פותח הנושא T M Y
  • פורסם בתאריך

T M Y

New member
צב סודני.. מידע..

שבת שלום וערב טוב.. חשבתי להביא צב סודני.. חישבתי זמן.. (בעקבות גודל..) ונראה לי שהוא יתאים.. אני ישמח לקבל מידע.. דפי מידע על הצב בעברית.. כי אני גרוע באנגלית.. אז אם למישהו יש.. אני ישמח לקבל.. אני רוצה לדעת עליו הכול לפני שאני יביא.. אם מישהו יש לו ידע כללי עליו.. נסיון אישי.. תרשמו גם:) תודה וערב טוב:)

tesnake

New member
מידע מנסיון אישי

אני מגדל בפארק 6 צבים סודנים (geocholon sulcata) בוגרים ו5 צעירים. מנסיוני אנסה לעזור לך:1) מרחב מחיה: הצבים האלה זקוקים להמון מקום, גם אם זה רק צב אחד, כלומר גינה שלמה.הצב הזה אוהב מאוד לחפור,עמוק ומהר,לכן מסביב לגינה רצוי לחפור גדר בעומק של לפחות חצי מטר אם לא, הם יעלמו. חוץ מעצים ושיחים מעוצים, אין סיכוי ששום צמח ישרוד בגינה(קח זאת בחשבון) עוד דבר חשוב :יש לחממו בחורף כלומר לבנות לו מלונה מחוממת בחוץ. אם כל הכבוד ,צב ששוקל בבגרותו מעל 80 ק"ג בקוטר ממוצע של 50 ס"מ, לא יכול להעביר את החורף בתוך בית ממוצע..2) תזונה: הצב צורך כל יום ירק תרי.רצויי לא ירקות עסיסיים כמו עגבניה מלפפון וכאלה , אלא ירקות שורש או עשביים: גזר, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה דשא למשל הם מאד אוהבים, אלפאלפה וקש תערובת לסוסים קצוץ דק( הם מאוד זקוקים לסיבים מן הצומח , כמו בסוואנות היבשות באפריקה) רצוי יחד עם זה לתת להם תוספות של קאלציום כמעט בכל האכלה( לפי המינון המומלץ מהיצרן)במיוחד לצעירים.עוד דבר חשוב מאוד!: יש לעשות לצבים הצעירים ,פעם ביומיים, מיקלחות של מים עם מעט קלציום בתוכם אפשר גם בלי,זה מאוד חשוב כי הרבה צבים צעירים סובלים ממקרים קשים של אבנים בכליות, וזה עוזר להם להמנע מזה, מנסיוני, הצבים גדלים כך יותר מהר. נראה לי שזהו
בהצלחה.

tesnake

New member
תיקון טעות:

בקשר למיקלחות כתבתי "אפשר גם בלי" אז התכוונתי לקלציום , את המקלחות חייבים לעשות. את המקלחות אפשר לעשות בגיגית שפשוט שמים בה מים בגובה שלא יעלה על 2 ס"מ את הצב משאירים בפנים לחצי שעה ואף משפריצים מעט מים על השריון. עוד חשוב, תמיד שיהיו לצב מי שתיה זמינים.

למעלה