צב מים חולה

LAYLA77

New member
צב מים חולה ../images/Emo122.gif

אני מתגוררת בסין ויש לי צב מים אדום אוזן שחולה בימים האחרונים. מדובר נפיחות בעיניים שגרמה לכן שהעיניים נסגרו לגמריי והצב לא יכול לפתוח אותן. הוא לא רואה לאן הוא שוחה ובין היתר לא אוכל כלום כבר מזה 5ימים. אתמול הוא הצליח לפתוח עין אחת בעזרת שפשוף אך פצע אותה עם הציפורן והעין התמלאה דם..... מאז לא הצליח לפתוח אותה שוב. חייבת לציין שיש איתו עוד צב אבל הוא בריא לחלוטין. אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לטפל בו. ברור לי שאם ביומיים הקרובים הוא לא יאכל משהו סיכוייו לחיות קלושים. הוא כבר לא זז ולא שוחה ורק נח על האבנים..... מישהו נתקל פעם בבעיה כזאת ויודע איך לטפל בה? ממש עצוב לי ואין לי אפילו וטרינר או מומחה כלשהוא שאני יכולה לקחת אליו את הצב......

naja

New member
אין מצב למצא וטרינר?

אם לא, אז דבר ראשון תפרידי בין הצבים, דבר שני תדאגי שתהיה להם חשיפה טובה לשמש(רק שלא יתבשלו) ודבר שלישי-שימי לו טיפות עיניים.אני לא בטוח מה זה יעשה לו, אבל במצבו נראה לי שאין לך הרבה ברירות.

LAYLA77

New member
לא- אין אפשרות

זה בעיר אחרת שאין לי דרך להגיע לשם כרגע. טיפות עיניים? זה לא יזיק לו??? קראתי באיזה אתר שכנראה מדובר בפטריה או זיהום בקטריאלי וכנראה זה נובע מחוסר בויטמין A נשמע הגיוני? אז איך אני נותנת את הויטמין הזה אם הוא מסרב לאכול??

LAYLA77

New member
אני חייבת לציין-

שאסור להשתמש בתרופות של בני אדם על בעלי חיים ללא התייעצות עם מומחה!! אני מכירה אנשים שעשו את זה ללא התייעצות עם וטרינר והתוצאות היו הרסניות.

dreaming h

New member
אהלן

כפי שהמליץ אסף - הפרדת הצבים הכרחית. הם נדבקים מאוד מהר אחד מהשני, ותקפידי על שטיפת ידיים במעבר מגע שלך ביניהם. לגבי ויטמין A. אם לא הייתי רואה את התמונה, הייתי הולכת ישר על הבעיה הסטנדרטית של אדומי אוזן, שנובעת ממחסור בקרינה. אבל בתמונה העיניים נראות סובלות מבעיה אחרת. אני אנסה לבדוק עבורך את העניין.

dreaming h

New member
טוף, אז ככה:

אם אין וטרינר, והצב חשוב לך עד הצלת חייו, תצטרכי להקפיד על טיפול עקבי. קודם כל, נקיון המים משמעותי, עד כדי החלפתם מידי יום. את צריכה לדאוג לטמפרטורה של 32 מעלות בצד אחד של האקווריום, ולקרינת UVB אם ע"י מנורה שמספקת אותה, ואם ע"י חשיפה לשמש (לא דרך חלונות). חשוב להמשיך ולתת מזון, גם אם נראה שהוא לא אוכל.

LAYLA77

New member
ורק עוד שאלה

יש טיפות או חומר כלשהו שרצוי להוסיף למים ע"מ לשמור על חיטוי וניקיון? אני בטוחה שזה יעזור - לא?

dreaming h

New member
לא מכירה

חומר שמתאים לחיטוי מים והצבים עמידים בפניו. בנתיים, עדיף לשמור על תחלופת מים, טמפרטורה, וUVB. אגב, היכן רכשת את הצבים?

etay983

New member
היא בטח רכשה אותם אצל צ'נג יאנג

סוחר החיות החצי יהודי בפינת רח' קונג, זה שמוכר קראק לילדים של נייקי..

LAYLA77

New member
את הצבים רכשתי.....

בחנות קטנה מאוד ב.............. סנג'ן, סין!!! אני לא גרה בארץ כבר שנה ואת הצבים רכשתי פה בסין. אגב- יש פה כל כך הרבה סוגים של צבי מים- זה פשוט לא יאמן. שבוע שעבר הייתי בשוק של חיות למכירה וראיתי אין ספור סוגים של צבים..... חלקם בגודל ענק! אני אישית ממש לא מכירה את שפע הזנים שיש פה....

dreaming h

New member
אם כך

אני לא יודעת עד כמה הצבים חשובים לך, ואולי זו פונקציה של המחיר ששילמת עליהם, אבל כדאי שתדאגי אם לא לוטרינר נגיש, לפחות למישהו שמתעסק בבע"ח ויכול לעזור לך. ושאלת סקרנות - אם יש מבחר כל כך רחב, למה אדומי אוזן? יש צבים סיניים מקסימים בהרבה.

LAYLA77

New member
אז זהו- שאני כבר לא ממש בטוחה

שאלו צבים אדומי אוזן. האמת היא שעד שרכשתי אותם לא היה לי שום ידע על צבים. קניתי כי ראיתי אצל חבר בהונג קונג 3 צבים מקסימים שהשתוללו והשתובבו באקווריום וקירבו ראש לכל המבקש לגעת בהם- פשוט חמודים! אז נכנסתי לחנות חיות, ראיתי את הצבים וקניתי.(אגב - מחיר של צב כזה הוא 10 שקלים בלבד). לפי תמונות שראיתי באינטרנט החלטתי שאלו אדומי אוזן א-ב-ל לשלי אין אדום בכלל!! כל שאר הסממנים זהים אבל קצת מוזר שאין להם את הפס האדום בצדודיות העין. ביום שבת פניתי לחנות חיות המתחמחה בצבים ודגים וסיפרתי להם את הבעיה (בסינית עילגת כמובן ועם הרבה פנטומימה). הם מיד נתנו לי חומר חיטוי המיועד לצבים דרום אמריקאים ובעיקר אדומי אוזן. אין לי מושג איזה צבים יש לי א-ב-ל.... החומר עזר!! השריתי את הצבים בתמיסה 15 דק' ומיד לאחר מכן הצב פתח עין אחת וכשהחזרתי אותו לאקווריום שלו הוא אף אכל!! איזו התרגשות..... לפי מה שהוסבר לי תוך מספר ימים של טיפול זה הצב יחזור להיות בריא לחלוטין!

naja

New member
יש מצב לתמונות?

שמעתי הרבה על עושר המינים שניתן למצא בשווקים בסין. לצערי, כל מה שמגיע לשם מיועד למחבט. יש מצב שתצלמי מתישהו את הנידונים למוות?

LAYLA77

New member
בפעם הבאה שאני הולכת לשוק החיות...

אני מבטיחה לצלם תמונות של כל זן וזן ולהעלות לפורום. אגב- זה נכון שהסינים אוכלים צבים אבל לא את כל הזנים. הצב שאוכלים (בטענה שזה עוזר לאון הגברי ולניקוי הדם) זה צב מים עם שריון רך. אני חייבת לספר שפעם הייתי במסעדה ומישהו לידי הזמין צב כזה וברגע שפותחים את השיריון יוצא משם ריח מבחיל!! בנוסף לבישול הצב הם מוסיפים עוד איזה תרופה והשילוב בינהם פשוט נורא! ציינתי כבר שמאז שאני פה אני צימחונית??? לידע כללי- הסינים באמנותם טוענים כי צבי מים הם סימן לעושר ומזל ולכן ברוב הבתים תמצאו אקווריום עם צבי מים.

למעלה