צב מטריד את מנוחתי

צב מטריד את מנוחתי

שלום רב

אני אוהב מאוד חיות .... זו גם לפעמים בעיה

יש לי מחסן עץ ותיק ויפה. מאחוריו התמקם לו ....צב .

הצב כירסם פתח בעץ של המחסן, למזלי מצאתי בזמן והעניין תוקן.

הצב לא מתייאש ועדיין מאחורי המחסן חי לו. איך להוציא אותו ? אין לי גישה פיזית , פוחד שהוא יאכל את המחסן שוב

הדרך היחידה שידועה לי כעת היא שכשהוא מתקרב לחכות לו עם משהו חד (שיפוד ברזל או דומה) ופשוט לשפד אותו !!

זו אופציה אחרונה לגמרי ... אשמח לשמוע אם מישהו יודע על שיטה אחרת להוציא אותו משם ... (אולי חומר מסויים שידחה אותו) ??

תודה רבה !!

יש דרכי ביניים

ראשית, צבים אינם כרסמנים במיוחד, כך שכלל לא בטוח שהצב אחראי לנזק במחסן. מכאן שהריגתו סתם תהיה עברה על החוק ולא תקדם כלל את מטרותיך.
אם אתה חושש, או אם זה מאוד מטריד אותך, הדרך הטובה היא לפנות לפקח רשות הטבע והגנים במקום מגוריך, ולדאוג שהוא יעביר אותו למקום מבטחים.
הצב הוא חיה מוגנת בארץ, כך שפתרונות ביתיים מסוג זה שהוצע לא עולים בקנה אחד עם החוק, וממש לא מקדמים שמירה על בעלי חיים.
אם אתה צריך טלפון של פקח, אנסה לעזור לך, לאחר שאדע את איזור המגורים (אפשר במסר).
אסף

רק לי מפריע שמאיימים פה בהתעללות בחיה מוגנת?

עבירה פלילית על חוק צעב"ח וגם פגיעה בחיה מוגנת
מזעזע בעיניי - ואני מאוד מקווה שמנהל הפורום פנה לגורמים המתאימים בתפוז לדווח על הגולש הזה

בילי28

New member
זה מה שמפריע לך? חור קטן בעץ של המחסן?

בשביל זה לרצוח (כן, לרצוח) בעל חיים? ואם איזה פרחח היה זורק לך אבנים על המחסן ועושה שם חור, האם גם אותו היית מציע לשפד? ודרך אגב, אין שום סיכוי שהוא יאכל לך את כל המחסן, אם מזה אתה חושש.

וכמו שכתבו לך פה - פגיעה בבעל חיים זו עבירה על החוק אשר העונש המקסימלי עליה הוא 3 שנות מאסר. קח זאת לתשומת ליבך.

למעלה