צב ים

נועם ג

New member
צב ים

ליפני מספר ימים הלכתי לרוץ עם חבר על חוץ הים בחיפה לכיוון עתלית בדרך ראינו צבה שבא להטיל את ביצהה על החוף איזה צב זה היה? עכשיו זאת עונת ההטלות? ואם כן זה לא די מסוכן בשביל הביצים שהן מוטלות על חוף רחצה פעיל? ראינו את הצבה אגב בשעות הערב המאוחרות(2-1 לפנות בוקר)

dreaming h

New member
מנחיתה ../images/Emo180.gif

זו אכן עונת ההטלה. צבת הים שראית יכולה להיות צב ים ירוק או חום. ודאי שזה מסוכן עבור הצבה והביצים לשהות בחוף עם הסכנות הנוכחיות (ג'יפים, אנשים וכו'). באיזה יום זה היה? במידה ואתה נתקל במקרה כזה שוב, חשוב לדווח ל: 089253321 (מוקד חירום של רשות הטבע והגנים) כיוון שהביצים נאספות ומועברות לקינים בטוחים.

נועם ג

New member
תגובה

גרה יום שני או שלישי לפנות בוקר... לצערי הרב מאוד הצבה לדעתי לא הספיקה להטיל שום דבר מכיוון שאני ראיתי משהו זז והיתקרבתי ואז היא ברחה לים...אגב מאז שאני ראיתי באיזה מהירות היא הלכה משם אני כבר לא אומר יותר למה אתה זז כמו צב כי הוא זזה משם כמו טיל!! אגב למה כולם שולחים לי מסרים ואימייל ורוצים לדבר איתי בקשר לזה?

gaichuk

New member
אל תענה לאף אחד במסרים....

קשה לי להאמין שהכוונות שלהם טהורות כמו שאמר יונתן ולכל אחד יש אג'נדות משלו. יש מי שמטפל בדברים מהסוג הנ"ל ולאדם פרטי (נחמד ככל שיהיה) אין מה לעשות איתם. מה עשית שם כ"כ מאוחר? הלכת לדוג?

dreaming h

New member
כמובן שיש מי שמטפל...

אבל ה"מי-שהו" הזה צריך ליצור קשר עם אנשים שרואים צבה שעולה להטיל, כי לא תמיד ה"מי-שהו" הזה מקבל את כל המידע אונליין. בקיצור, יש מרכז להצלת צבי ים, ויש פקחים של רט"ג שסורקים את החולות, אבל עדיין זקוקים לעזרתו של כל מי שרואה צבה שעולה להטיל, על מנת שניתן יהיה להציל את הביצים. ולכן, נועם, פנינו אליך במייל ומסרים.

למעלה