צב יבשה - עזרה

בודדה1984

New member
צב יבשה - עזרה

שלום אתמול מצאתי צב יבשה בעיר בה אני גרה, על המדרכה. "הצלתי" אותו מ"משחקי" ילדים... זו צבה קטנה מאוד. ברצוני להחזיר אותה לטבע. אך שאילתי: לאן להחזיר אותה בדיוק? איך עלי לטפל בה עד אז שכן ההחזרה תהיה עוד חודש ימים... במה להאכיל? איפה להחזיק וכו... תודה!!

Sweet Fantasy

New member
למה חודש?

תחזירי אותה כבר בימים האלה, אם יש יער בסביבה, או חורשה, שימי אותה שם.

בודדה1984

New member
עוד חודש כי

כרגע אין לי רכב לנסוע לשום מקום ולשחרר את הצב הפרדס היחיד שיש בקרה הוא פרדס מלא נחשים וטרקטור שעובר פעמיים בשבוע והורס צמחייה יבשה (אין שם טריה גם ככה).... יש שם המון שריפות... לפני כשנתיים גם מצאתי צב בעיר, שחררתי אותו באותו פרדס, אחרי שבוע מצאתי את השריון שלו (ואני יודעת שזה שלו כי היו לו סימנים מוזרים כהים עליו) ללא צב אחרי שריפה.... כל כך הצטערתי על זה....

כמה שיותר מהר לשחרר בחזרה לטבע

צבים הם חיה מוגנת. בשנים האחרונות יש ירידה משמעותית באוכלוסיה בטבע, לכן יש לעזור להם כמה שיותר. כל הכבוד על ההצלה. אני לא יודע למה מרחאות ("") כי אולי באמת הצלת אותה. בכל מקרה, עד שתשחררי, ירק טרי מכל סוג, כגון חסה, מלפפון, כרוב, וכו'. עם זאת - לא ממליץ לחכות חודש. זה המון זמן. נסי לשחרר אותה כמה שיותר מוקדם לאזור חורש טבעי (עדיף לא מקום מעובד). ניתן לנסות ליצור קשר עם רשות שמורות הטבע, לראות אם יש להם תכנית כלשהי בעניין. סופ"ש נעים

בודדה1984

New member
עוד משהו קטנטן

בדקתי באינטרנט ומצאתי שאיזור שמור של קקל הכי קרוב אלי זהו "יער המלאכים" שליד קריית גת.. חיפשץי דרך ליצור קשר עם קקל או אחראים על איזור זה, ולא מצאתי.. האם אתה מכיר אולי דרך ליצור עימם קשר? אודה מאוד!!

קקל אחראים ליער

את צריכה את מי שאחראי לבעלי החיים - וזה רשות שמורות הטבע בכל מקרה - יער המלאכים זה מצויין, אם את יכולה להגיע לשם - פשוט שחררי אותה שם!

למעלה