צבע

B r u l e

New member
צבע

היי! אני רוצה להכין אפל מרטיני (וודקה, אפל שנפס ומיץ לימון), אך לאפל שנפס שקניתי (F.D. שמו) אין צבע ירוק, וזה קצת מוריד מהכיף והצבע של השולחן בחג. האם לגיטימי להוסיף צבע מאכל? ואם כן כמה? האם יש תחליף לצבע ירוק?

MidNight Flame

New member
סליחה מראש אבל

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
תוסיף פיזנג אפילו בשביל הצבע... לא כזה קריטי! גם ככה מרטיני הוא מרטיני וברגע שהוספת אפל שנאפס כבר לא מרטיני בעיני. ואם כבר מדברים אז... מרטיני שהבסיס שלו זה וודקה? חחחחחחחחח

D r a m b u i e

New member
וודקטיני תפוחים, מה יש?

בכל אופן אל תוסיף צבע מאכל, מי שמבין באלכוהול לא ירצה לראות את הצבע שלו, ועוד את הירוק שעשוי על בסיס שאריות זפת, בקוקטייל שלו.

MEIMIS

New member
מן הסתם אם קנית שנאפס הצבע יהיה

שקוף... בכל אופן אני לא מציע לך להוסיף צבעי מאכל אפל מרטיני = 2 ג'ין+1/4 וורמוט יבש+2 טיפות שנאפס אפרסק(לא אמור להיות לזה צבע ירוק - בכל אופן אני לא יודע איפה ראית את זה) אפל וודקהטיני = אותו דבר עם וודקה אם אתה רוצה דברים עם צבעים לחג אל תלך על מרטינים - מה שגם רוב האנשים(אני מאמין שאתם עושים עם המשפחה הגדולה אצלכם - כאילו כל הדודים וכו' - אז אני מניח שלא ישתו מכל הבא ליד - נסה לגונה כחולה כתומה אדומה צהובה ירוקה וכו')

siete

New member
אפל זה אפרסק? ג'ין? וורמוט?!

אם כבר דירדרנו את המרטיני לתפוחים, שוקולד, וכדומה עדיף וודקה לדעתי. אתה לא רוצה לטעום את הג'וניפר והוורמוט - אתה רוצה לטעום תפוח. המתכון שלי: 1 וודקה 1 שנפס תפוחים (אמרים שזה ממש טוב עם משהו בשם pucker's שהוא מאד פופולרי בנכר, זה שנפס תפוח חמוץ). 1 מיץ תפוחים (מוסיף צבע) ולערבב, לא לנער - אחרת זה לא שקוף. אפשר לקשט בתפוח, אבל לחתוך אותו בדיוק לפני ההגשה - כי זה משחיר מהר...

MEIMIS

New member
אפרסק - התכוונתי לתפוח! :)

פשוט גם ככה עושה "פיצ' מרטיני"

מיץ רגיל (אני אישית אוהב ספרינג)

טעים טעים אבל זה לא מרטיני... ד"א זה גם מה שאני הולך להכין למשפחה לארוחה...

siete

New member
מלחמות המרטיני

אני מאד אוהבת מרטיני, אחד המשקאות האהובים עלי. זה היה מעצבן אותי אם הייתי מבקשת מרטיני והיו נותנים לי עם וודקה. אבל נראה לי שמאוחד מדי להתרגז על מרטיני שוקולד, מרטיני תפוחים, ומרטיני עגבניות. וכאלה מרטיני-ים מכינים ללא טיפת ג'ין, וורמוט, או זית. אין מה לעשות. אם הייתי מבקשת מרטיני והיו נותנים לי מיץ תפוחים בפנים זה סיפור אחר לגמרי... על דברים כאלה שווה להלחם

Orrza

New member
אז כבר השלמנו עם מרגריטה בטעמים?

גם זה להזכירנו לא ממש מרגריטה, ודאקירי, גם כן אותו הסיפור... בכל אופן אלישבע, יש בתי ספר לברמנים בארה"ב שמלמדים כרוטינה שאם מבקשים מהם מרטיני הם מייד שואלים "ג'ין או וודקה?". ככה זה. לא צריך להתעצבן על כל שטות וגם לא לגחך, זה עניין של הרגל (חס וחלילה אל תחשבי שאני מנסה לחנך אותך מותק!!!
). למרות שאני איתך בעניין ואם מבקשים ממני קוקטייל מרטיני אני לא אחשוב בכלל על וודקה.

siete

New member
מזמן השלמתי עם מרגריטה בטעמים

אבל... רק כאשר מבהירים שהיא קפואה. אם כתוב מרגריטה קפואה זה ישר מבהיר לי מה זה. זה לא מבלבל, ומי שרוצה לשתות על הכיפאק. ברמן ששואל מראש וודקה או ג'ין זה הכי מצויין לדעתי.

למעלה