צבע רובה לריצוף

תמוז34

New member
צבע רובה לריצוף

שלום,
אשמח לעזרה בנושא התאמת צבע רובה לריצוף.
הקבלן מספק לנו 3 גוונים של חברת "מיסטר פיקס": לבן, אפור (0105) ושמנת/בז' (0025).
בדקתי ואפשרי מבחינתו להביא גוונים אחרים. כמובן שאעדיף להימנע מלהביא, אלא אם כן אין ברירה.
אשמח לעצתכם האם כדאי להסתפק בגוונים הקיימים, ואיזה גוון מתאים לאיזה צבע ריצוף.
בנוסף, אם ספציפית לגבי ריצוף מסוים אף אחד מהגוונים לא מתאים, אשמח לעצתכם לגבי איזה גוון כן מתאים (הסתכלתי בינתיים על מניפות של טמבור, דניאל, מאפיי).
הבנתי גם מקריאה בפורום שלא כדאי לבחור ברובה בהירה מדי, כי היא מאפירה גם ככה... אשמח לעצתכם בנושא.

תודה רבה מראש!

תמוז34

New member
ריצוף כללי

הריצוף הכללי הוא בגוון מוקה, עם מעין נגיעות של פסים ששזורים בו בגווני בז', שמנת.

מבחינתי

בריצוף הכללי ובאמבטיה הכללית, הייתי בוחרת ברובה בצבע הבז'/צהבהב שהקבלן מציע, ובמקלחת הורים+מרפסת שמש (איפה שיהיה לכם דמוי פרקט) משתמשת ברובה האפורה.
אגב, הריצוף הכללי יראה, לדעתי, הרבה יותר יפה עם רובה בהירה במקום השחורה שבדוגמאות שבתצוגה.
(אני לא מעצבת, אבל הגוונים האלה נראים לי מתאימים).
אגב, כל הריצוף שבחרתם ממש יפיפה. תתחדשו!

תמוז34

New member
תודה רבה!

ההתלבטות היא, אם אני בוחרת ברובה בצבע בז' - זה לא יתלכלך נורא מהר? וגם ככה ייהפך לאפור?
בגלל זה יש אנשים שמראש ממליצים לעשות את הכל ברובה אפורה. העניין הוא שנראה לי שרובה אפורה וריצוף מוקה לא הולכים יחד...

לא יודעת

אין לי נסיון עם רובה בצבע בז', אז אין לי מושג מה יקרה לה בעתיד...
יש אצלי רובה אפורה בהירה מאוד, והיא מתכהה בכל פעם שאני עושה ספונג'ה, אבל מתבהרת שוב כשמתייבש.
מצד שני-אם הרובה ממילא תהפוך לאפורה במשך הזמן-מה אכפת לך לעשות את זאת בבז', ומקסימום כשהיא "תתלכלך" - היא ממילא תגיע לגוון של האפור שאת מתלבטת לגביו עכשיו? ככה לפחות בהתחלה יהיה לך הגוון הבז'י

בכל מקרה-לא הייתי שמה בריצוף הכללי את הרובה הכהה (השחורה?) שבתצוגה.

ממש לא אפורה!! זה יהיה מכוער ..

א. ראיתי מקומות שמחזיקים לאורך זמן בלי לשנות צבע. לא יודעת מה קובע, אבל לא הייתי מוותרת מראש.
ב. גם בהנחה שיתלכלך - עדיף לבחור צבע בהיר מהרצוי - כדי שיקבל את הכהות הרצויה בהמשך ולא יותר ממנה..
ג. לי תמיד יותר נעים בעין שהרובה בהירה יותר מהחיפוי בדרגה אחת או שתיים. במילא הצללים גורמים לה להיראות כהה יותר, ואם היא כהה מהחיפוי אז זה נראה זוועה (לטעמי). [האפשרות השלישית - האמצע - בדיוק כמו החיפוי = אין דבר כזה...]
בהצלחה!!
&nbsp
**אני לא מעצבת **

גלמיש1

New member
לדעתי הבעיה העיקרית שיש לכם זה עודף דוגמאות ריצוף!

4 סוגי ריצוף שונים בדירה אחת? זה יראה רע.
הדמוי פרקט בכל מקרה נראה רע. ולחדרי הרחצה הייתי בוחרת סוג אחד לכולם.

מרי פופ

New member
בגדול הבעיה היחידה שיש לכם היא עם הריצוף הכללי

אן היתה אפשרות לבחור את הצבע 0085 אז היה עדיף.
אבל בתכלס למעט בקירות לבנים, גיליתי שאפור הולך עם הכל וממילא הכל משתנה ומקבל צבע אחרי מספר חודשים בבית.
אגב הריצוף ג'פה המצויר הולך מעולה עם רובה אפורה מנסיון. לשחור לבן גם אפשרי אפור כי אם תבחרו לבן הוא ממילא יאפיר בצ'יק.

תמוז34

New member
מרי פופ - תודה רבה! ושאלה קטנה נוספת...

האם נראה לך מתאים לבחור רובה בז'/שמנת (0025) עבור הריצוף הכללי?
ואיזה גוון רובה היית בוחרת עבור הריצוף במרפסת השמש?
ושאלה אחרונה - לגבי חדרי הרחצה - שמעתי המלצה לבחור עבורם דווקא ברובה הלבנה... מה דעתך? או שאין טעם כי היא נוטה מאוד להתלכלך?

למעלה