צבע קירות לחדר בנים

mishmishka

New member
צבע קירות לחדר בנים

שלום! אני צריכה עצה איזה צבע מתאים לחדר בנים שלי.הם מאוד שונים (אפילו הייתי אומרת ש הם הפך אחד משני) אבל מחוסר ברירה הם צריכים לגור בחדר אחד.Jדר יכלול אזור שינה ואזור לימודים.רהיטים יהיו בגוון עץ אפור בהיר עם חלק מהמגירות בצבע כסף. 2קירות יהיו יחסית פנויים: קיר של חלון וממול קיר של דלת כניסה לחדר.במקביל לקירות אלו יהיו מיטות.וליד חלון שולחן כתיבה (כל התכנון נעשה הכי אןפטימלי שאפשר בלהתייחס לגודל החדר ומיקום חלון ודלת-פשוט אין אופציות אחרות). עכשיו אספר קצת על הבנים: גדול (נולד ב-10.09.1996 בשעה 9:20) רגוע, אחראי מאוד, חמוד, רגיש לצעקות עם חוסר ביטחון עצמי.קטן (נולד ב-16/03/1999 בשעה בערך 21:20) היפראקטיבי, עם בעיות קשב וריכוז, יש לו "קוצים בתוסיק",גם רגיש אך לא מראה זאת, מדבר הרבה. אז איזה צבע תציעו שיתאים לשניהם ושחדר יראה קליל ומרענן ושיהיה להם שם כיף?

דנה A

New member
צבעים לחדר

שלום גם לך, ברוכה הבאה לפורום, היה מעניין לראות את התאריכים של הבנים, לאחד עודף גדול בעץ (ההיפר, אגב מאובחן?) השני ללא עץ, הרבה מתכת. אכן שונים ובאמת הפכים, אך גם משלימים זה את זה. יש בינם את הקושי להסתדר (במפות נראה ייצוג לקונפליקט אחד עם השני, בעיקר כי אחד מייצג עבור השני את התת מודע שלו..- במע' היחסים האסטרולוגיות ישנה מולות בין החזיר לנחש, ובין הארנבת לתרנגול.. לידע כללי..) מבחינת החדר - רהיטים בצבע אפור בתוספת הכסוף הינם ייצוג לאלמנט המתכת שפחות מתאימים לבכור, "מחזקים" את עודף המתכת שלו (סדר, ארגון, נוקשות מה, סמכותיות, נוסטלגיה), את יכולה להוסיף לו את צבעי כחול, טורקיז, מעט ירוק - הכוונה בצבעי קיר, תמונות, טקסטיל, בגדים וכו'. לגבי הצעיר מבין השניים, קוצים, רגישות, ודברת יתר מאוד אופיינים לה.קשב - להקטין השימוש בצבעי שהמלצתי לבכור ברמה האישית- מצעים, בגדים. ובאופן כללי לבחור בצבעים רכים, פסטלים. החדר רצוי שיצבע בצבעים רכים, פסטליים, שקטים, להמנע משימוש בצבעי אש כמצעים במיטות. יש באתר שלי מס' מאמרים בנושא חדרי ילדים, את מוזמנת לקרוא - יש קישור למטה בחתימה. בהצלחה!! את מוזמנת לעדכן ולספר על ההתקדמות דנה אהרון

mishmishka

New member
תודה

התברר שקראתי כתבות שלך עוד לפני שכתבתי כאן
את אמרת נכון מאוד שהם לא מסתדרים. אבל בעיקר הגדול-הוא נגעל ממהקטן (כי קטן עדיין מוצץ אצבע) וגם הוא חסר סבלנות לכל היציעות של הקטן כי הוא לא מסוגל להבין איך אפשר ככה להתנהג. כמו כן נכון ש יש לו גם קנאה שמביאה לשינאה כי קטן מסיג כל מהשהו רוצה בלי שום בושה והוא לא יכול ככה אבל היה רוצה (רק לא יודע מה הא בעצם רוצה). ההיפר מאובחן-לכן יש לי שאלה : מה אפשר לעשות כדי להאזן אותו קצת בביה"ס בלי תרופות בכלים של פאנג שואי? הוא מאוד חכם ורמת האיטליגנציה שלו גבוהה לגיו (ככה כתוב באיבחון פסיכולוגי).קניתי צבע לחדר בגוונים צהוב-חרדל (עבור 3 קירות גוון בהיר מאוד ועבור קיר של חלון שתי דרגות יותר כהה-צבע נקרא עין חתול). חושבת ש כדאי לתלות וילון לבן (החלון מעל השולחן) להגברת ריכוז של הקטן וכל שער דברים (מצעיםת) בהתאם להמלצות שלך.על איזה קיר כדאי לתלות פוסטרים או תמונות בשביל כל אחד?למשל עבור גדולף מעל מיטה שלו או מעל מיטה של הקטן?כי מעל מיטה שלו הוא לא יוכל לראות את התמונה?

דנה A

New member
חדר הילדים והיפראקטיביות

כשאת שואלת על איזון הבן בביהס', את מתכוונת כלל ללא טיפול תרופתי?? אם לזו הכוונה אז אענה לך במס' מישורים - הראשון - מבחינה רפואית איני מוסמכת להמליץ על הפסקת טיפול תרופתי באם הומלץ עי' רופא מומחה, לאחר אבחון. השני- אם הילד מטופל תרופתית, ואיני יודעת אם כן, האם הטיפול התרופתי עוזר לו? האם ישנה התקדמות? אם כן מדוע את חושבת על הפסקה?? אם תרצי לפתח את הנושא של הפרעות הקשב - והטיפול התרופתי - את מוזמנת לכתוב לי במסר או במייל. מבחינת הפנג שואי (וגם ברפואה המשלימה) אין תחליף לטיפול בריטאלין. בכל אופן טיפול אשר מציע תחליף אמיתי, בעל אותן התוצאות והיתרונות. מה שכן ניתן לעשות בעזרת הפנג שואי - זה בראשונה להקפיד על הסדר, הארגון, חוסר עומס של חפצים, משחקים, בלאגן בחדר השינה ובאיזור הלמידה שלו. בהמשך - להקפיד על צבעים שקטים, פסטליים בחדר השינה/למידה שלו. לדאוג כי המשחקים יהיו במקום מרוחק כמה שניתן מהמיטה, בוודאי שלא בארגז המצעים או תחת המיטה, ורצוי במקום סגור למשל מגירה/ארון. שלא למקם מדף מעל הראש במיטה/מקום למידה. לבדוק כי אין חיצי רעל, שפיצים המכוונים כלפי המיטה שלו, כלפי שולחן הלמידה שלו. רצוי למקם את המיטה במיקום אשר תומך בו מבחינה בריאות ורגשית (המלצה מקצועית). וילון לבן מעל החלון באז' שולחן העבודה לא יגביר את הריכוז, אבל יועיל בכך שיקטין את הגירויים שאליהם יהיה חשוף בזמן שבו צריך להתרכז עמ' ללמוד. ולכן מתאים שם. הפוסטרים והתמונות רצוי שלא יהיו בעלי צבעים עזים מידי כמו כתום, אדום וכו' ושהתכנים שישקפו יהיו חיוביים ולא אלימים למשל. הם יכולים לבחור את המיקום של הפוסטרים. לגבי מיקום החלון והדלת - מה יש בין החלון לדלת? מה ממוקם שם? האם החלון סגור בשעת הלילה? האם יש וילון.? דנה אהרון

mishmishka

New member
שוב תודה לך

כן ילד מטופל תרופתי וזה מאוד עוזר לו.לגבי משחקים אני אעשה כפי שאת ממליצה-הורדנו כבר את כל הארגזים לסלון ובחדר יהיה רק מינימום כזה שאפשר להכבי בארון.לגבי חלון ודלת. בסמוך לחלון יהיה שולחן עבודה ולצערי זה מקום היחיד בחדר שאפשר למקם אותו ושהכי גרוע שהם יצתרכו לשבת עם גב אל הדלת.וילון יש. בשעות הלילה אני בדרך כלל סוגרת תריס אבל לפעמים לא עד הסוף כדי שבבוקר יהיה מספיק אור מבחוץ בחדר כדי לא להדליק אור. לשני הבנים יש אוסף מדליות שהם קיבלו בתחרויות לשחיה-איפה הכי טוב לתלות אותם-באזור המיטה או פינת עבודה? ועוד שאלה מאוד חשובה לי-יש לי בת קטנה (בת 4 כמעט). תאריך לידתה 27/12/2003 בשעה בין 1 ל-2 בלילה (לא זוכרת בדיוק). היא עכשיו תצטרך לעבור לחדר ממ"ד במקום בן הגדול שעובר לחדר של האחיו. איזה צבעים של הקירות יותר מתאימים לה? אני לא יודעת עד כמה זה יכול לעזור לך אבל בשביל תמונה שלמה אספר לך-היא חולה בסוכרת נעורים, היה חשש לצליאק (כרגע לא נגרם לה נזק אבל צריך לעקוב) ויש לה בעיה עם עור (סבוריה מאחורי האוזניים מלידתה וזה לא עובר).מבחינת אופי- היא ילדה כמעט אידיאלית-קצת (ממש קצת) מפונקת כי כולם (כולל אחים שלה) מאוד אוהבים אותה ומבתרים לה ולפעמים מנסה לנצל זאת אבל היא גם אוהבת אותנו מאוד.

דנה A

New member
תשובות

לא הבנתי את נושא פתיחת החלון - אם צריך אור בבוקר, מדוע להשאירו פתוח בלילה..? ניתן פשוט לפתוח התריסים בבוקר. את המדליות רצוי רחוק יותר מן המיטה, אם אפשר לא בחדר השינה עדיף. לגבי נושא מיקום המיטה - אינני ממליצה עג' הפורום על מיקומי מיטה, זאת משום שחסרים נתונים רבים ומשמעותיים של מפת הבית. אוכל לומר ברמה הבסיסית כי הכיוונים המומלצים לבנות 2003 הם - E, SE,N,S בהצלחה! דנה אהרון

mishmishka

New member
תגובה

דנה שלום אני הבנתי שבלילה כדאי לסגור את התריס.ומה בקשר ליום? ביום זה פחות משמעותי?לא הבנתי על איזה מיקום מיטה את מדברת? אם זה בקשר לביתי-אני אקח בחשבון את המלצתך אבל את לא אמרת לגבי צבע קירות (אני צריכה לציין שחדר ממ"ד די חשוך). לגבי מיקום מדליות אני אחשוב איפה אפשר לתלות אותם (זה נכון גם לגבי תעודות הצטיינות?כי ל בן הגדול זה חשוב).

mishmishka

New member
ועוד

בחדר ילדים החלון נמצא מול הדלת וממליצים לתלות קריסטל בינהם. האם אפשר לתלות קריסטל על המוט של הוילון?

למעלה