צבע משי של טמבור

is99

New member
צבע משי של טמבור

תגידו מה זה צבע משי של טמבור ? מה ההבדל בינו לבין סופרקריל 2000 חוץ מזה שהוא עולה יותר ?

המנעולן

New member
ערבבת מושגים!

סופרקריל הוא צבע ממשפחת האקרילים על בסיס מים שבד"כ הטקסטורה הסופית שלו חלק-מט. הגדרת מט-משי איננה מגדיר משפחה אלא טקסטורה סופית של הצבע וזמט- משי איננו מט לגמרי ואיננו מבריק אלא משהו באמצע. אפשר להשיג צבעים מט-משי גם ממשפחת האקרילים, וגם ממשפחת הפוליאוריטנים, דוגמת 'פוליאור' של טמבור שבהחלט איננו היחידי בשוק. בקיצור- בכל בחירת צבע יש לבחור גם סוג מתאים למטרה, גם איזו טקסטורה סופית אנו מבקשים וגם, כמובן- גוון. שב"ש

is99

New member
לצערי אני חושב שלא הבנתאותי...

אני יודע שיש טקסטורה כזו אבל יש בחנויות מוצר של טמבור בשם משי משי (צירפתי את התמונה שלו) הייתי גם ב ACE וגם ב Home Center ובשניהם ניסיתי לקבל הסבר מה זה הצבע הזה, אבל הדבר היחיד שגם הצליחו להגיד שזה צבע יותר יקר ויותר טוב מסופרקריל 2000. בשני המקומות הם לא הצליחו להסביר מה בדיוק ההבדל בין הצבע הזה לסורקריל ולכן שאלתי את השאלה כאן.

ואני חושב שאתה לא הבנת אותי

הקלד במנוע החיפוש את המילה "טמבור" , כנס למדריך כל סוגי הצבעים, הקש בחיפוש על "משי משי" ותגלה שכתוב במפורש שזה צבע אקרילי הנמכר רק באריזות של 5 ליטר ומטרתו העירית צביעת רהיטים, עץ ונקרא כך בגלל הטקסטורה שאיננה מט ואיננה מבריקה. http://www.tambour.co.il/inner1.aspx?itemId=5114&SelectedApplication=-1&SelectedKeyword=משי%20משי

אלבה

New member
תשובה

ניסיתי את הצבע המקביל של נירלט על עץ, ונפלתי. הוא יקר כמעט פי 2 מצבע רגיל, והתוצאה לא יפה כי הוא סמיך יחסית וקשה לצבוע איתו.

is99

New member
הייתי באתר שלהם..

עוד לפני שפירסמתי את ההודעה הראשונה שלי כאן, הצבע הזה מופיע אצלהם תחת צבעי קיר והנה מה שהם רושמים: "לצביעה פנימית וחיצונית של קירות, טיח, בטון, לבנים ,גבס ועץ. מתאים לצביעת אזורים בהם נדרשת עמידות גבוהה לרחיצות וקרצוף כגון בתי חולים ,בתי מלון ,חדרי ילדים וכו'" כך שזה לא ממש צבע רק לעץ, הסיבה שפרסמי את ההודע זה לא כדי ללכת לאתר אינטרנט שלהם ולקרוא מה הם כותבים אלא לקבל תגובות מאנשים שהשתמו בצבע זה.

cobby

New member
צבע משי שמשי הוא צבע אקרילי

בעל ברק מט עמום הנותן חיים לקיר הצבע הזה מומלץ ליישום רק בקירות אשר עברו החלקה טובה עם שפכטל , כי כל עיוות של הקיר יוצר מעין צל בצבע זהו צבע עמיד מאוד ויפה מאוד , כל הבית שלי צבוע בצבע משי-משי של טמבור

המנעולן

New member
זהו צבע אקרילי המשמש תחליף לפוליאור

שהוא צבע פוליאוריטני המשמש לצביעת עץ וקירות. זוכר שצבעו קירות עד גובה מסויים בשרותים ופרוזדורים ציבוריים בצבע שמן? כיום זה לא נפוץ במיוחד. ההיסטוריה של הצבע הזה היא כזאת- נירלט יצא עם צבע "אקווניר 10" מט ומט-משי לשוק לפני 10 שנים ויותר ואנו בעלי המקצוע תיכף הבנו שיש לחומר יתרון גדול - הוא סמיך ולכן בעל כושר כיסוי מעולה ב'מכה אחת' אך מאידך קשה לייצר עימו משטח חלק כמו עם פוליאור הפוליאריטני והוא גם קולט אבק וליכלוך ביתר מהירות. מה שעשינו- היינו משתמשים בו כצבע יסוד למשקופי דלתות וחלונות ובמיוחד בצד החיצוני שבו העץ פגום מהשמש והגשם והחומר הגמיש הזה היה מכסה לנו את העץ בפילם מעולה כנגד רטיבות שמלבין בשכבה אחת ומתייבש במהירות. שכבת גמר היינו עושים עם צבע פוליאוריטני כמו פוליאור או עם צבע שמן מבריק. נתקנאו אנשי טמבור בנירלט ו"המציאו" את משי-משי...

cobby

New member
מנעולן , קצת נסחפת

לטמבור בעבר היה צבע שנקרא אמולזין , והוא היה בעל ברק משי וזה היה בשנות ה-80 המוקדמות משיש משי הינו צבע אקרילי ןאינו מתאים לצביעת משקופי עץ , זהו אילתור ואיני יודע אם אילתור זה הוא טוב או לא , מלכתחילה לא לזה יועד הצבע

המנעולן

New member
אויש, ממש ליכלת עכשיו!

אמולזין איננו צבע אקרילי בכלל אלא צבע פלסטי מהדור שלא ידע חומרים אקריליים בכלל וזהו צבע לשימוש פנימי בלבד שבקושי מתאים לניגוב לכלוך עם מטלית לחה. מי היום בכלל משתמש בצבע פלסטי? ההבדל בינו לבין אקווניר או משי-משי איננו כמו ההבדל בין פיאט למרצדס אלא, כמו ההבדל בין מכונית למטוס כי הוא בכלל לא מאותו משפחה. <לא חייבים לדעת הכל אך כשלא יודעים לא כדאי להגיב>

cobby

New member
אמולזין נקרא צבע תחליב רחיץ

ולטמבור יש עוד צבעי תחליב רחיצים לשימושים פנימיים מה זה מרצדס?

המנעולן

New member
עזוב אותך מהגדרות יצרן

כל חומר מהול הינו תחליב... המילה תחליב לא מעידה על סוג החומר בכלל ובפרט שאם משהו אקרילי זה מצויין במפורש. אולי על "עמך" עשתה רושם המילה "תחליב" לעומת "סיד סינטטי" - יותר משני אלה לא היה מוכר בארץ אז...
מרצדס זו זמרת ופיא היא שחקנית קולנוע או קרן בורסאית- מה שתבחר.

שאלה באותו עניין אנחנו רוצים לצבוע קיר או שניים בצבע "שמן" (ובגוון אחר משאר הבית) - לא חייב להיות שמן ממש אבל רוצים את הגימור המבריק. הצבעי יעשה שפכטל ופריימר לשמן, והוא הציע לנו את השכבה העליונה לעשות באקווניר של נירלט. ממה שראיתי באתר שלהם זה לא צבע שמן "אמיתי" אבל התוצאה אמורה להיות דומה ואולי אפילו טובה יותר. בין שמן לאקווניר - מה אתם ממליצים?

המנעולן

New member
אז קודם כל תבין

שאם אתה בוחר באקווניר אין צורך שהצבעי ימרח שום "פריימר לשמן" שנקרא בעצם "יסוד סינטטי" שאותו מורחים לפני שימוש בצבעי שמן בלבד. שנית, אם אתם חפצים ב"גימור מבריק" אזי אקווניר לא יספק רצונכם כי הוא רק מט-משי- קרוב יותר למט מאשר למבריק. מבריק מבריק = רק "סופרלק" והוא צבע שמן. גם אם התכוונת ל"מעט מבריק" הייתי מעדיף את צבעי השמן על האקווניר ובוחר ב"פוליאור" של טמבור או ב"אוניאור" של נירלט.

אלבה

New member
צריך להחליק את הקיר טוב טוב

ולבחור את הגוון בקפידה, אחרת זה יראה כמו קיר של מטבח משנות ה-50.

המנעולן

New member
צריך להיות שפכטליסט מעולה!

וגם צבעי מעולה מהסוג שיודע להוציא דלתות בעמידה כמו בשכיבה.
כמה יש כאלה? כמה כסף יבקשו?

למעלה