צבע מוזר

• פותח הנושא mics2
  • פורסם בתאריך

mics2

New member
צבע מוזר

שלום יש לי בעיה אסטטית שמאוד מציקה לי כבר כמה שנים שהעור שלי בגוון צהבהב בעיקר כפות ידיים ורגליים שמשתזפת נוטה לכתום עד כמה שהבנתי זה יכול להיות בגלל הטבעונות ו הרבה בטא קרוטן שותה כל יום מיץ גזר וירקות היתה תקופה שהורדתי לשני גזר ליום במיץ,,,לא עזר,,,,אני גם אוכלת בטטה ודלעת וכל המשפחה מאודה או במרק רופאה פעם בדקה עינים לראות שאין בעיית צהבת,,,, הבדיקות הרגילות של כבד בסדר לאחרונה שנתיים אחרונות בעקבות שגעונות הגיל [50] היו מחזורים קשים ולא סדירים אני באנמיה פריטין פחות מ8 המוגלובין 9.8 [כרגע מקבלת ערוי ברזל 5 מנות] ואז הצבע נראה צהוב יותר [ לא מוסיף להרגשה הכללית] האם יש בדיקה מיוחדת לעבור? זה סוג של פיגמנטציה אולי? יכול להיות רק מהכתומים? לא נראה לי שהרופאים מוטרדים אחיות תמיד מעירות לי ותמיד שואלים על הגזר אשמח להארה ותגובה תודה

קרוטנודרמה

קרוטנו-דרמה כלומר ריכוז גבוה של קרוטן בעור או קרוטנמיה - ריכוז גבוה של קרוטן בדם (משום שתאורטית ניתן לבדוק את ריכוז הקרוטן בדם ולהראות שבמצבי קרוטנודרמה יש ריכוז של פי 3-4 או למעלה מזה מהמצב התקין) הקרוטן מצטבר באזורים שיש בהם הרבה בלוטות חלב - כגון קפל נאזולביאלי (זה שבולט בין בצידי האף כשמחייכים) או שאר האזורים הסבוריאים - הפנים , המצח,החזה והגב העליונים וכן מצטבר או בולט באזורים של שכבת קרן מעובה כמו בעור כפות הידיים והרגליים. הריריות אינן נצבעות וזאת בניגוד להיפר-בילירובינ-מיה (רמת בילירובין גבוהה או במילים פשוטות יותר צהבת) ואמנם העדות הראשונה לצהבת היא שהלבן בעיניים הופך לצהוב) אצל מי זה מופיע ? 1. תת פעילות בלוטת התריס 2. סכרת 3. אנורקסיה נרבוזה 4. מי שצורך כמויות גדולות של ירקות המכילים קרוטן. (כמו גזר וכו) אם הסיבה היא רק דיאטה - אין לזה משמעות בריאותית וזה ייסוג בהדרגה ברגע שתשני את הרגלי התזונה שלך.

mics2

New member
לא ידעתי שיש לזה שם!!!! מעניין

תודה דר הבעיה שאני לא סתם בדיאטה אלה טבעונית כ25 שנה ולא יודעת איך להגביל את כמות הכתומים והחשובים !! ולכמה זמן כדי לראות שינוי מהי כמות סבירה? כמו שאמרתי כבר הורדתי כמויות יכול להיות ששגעון ההורמונים בשנים אחרונות משפיעים גם על זה ?,,כי נראה לי שיש השפעה ורגישות על מערכת העיכול ,,בלוטת התריס בגבול הנורמלי בבדיקת דם אבל אולי משחק לפה או לשם אין לי צהבת ולא סכרת אני סהכ בריאה תודה

למעלה