צבע חלונות

צבע חלונות

שלום לכם אנשים טובים, אנחנו בונים דו משפחתי בפרוייקט בישוב, הקבלן מאפשר לכל דו לבחור שני צבעים לטייח חוץ וגם לשנות את צבע החלונות כרצוננו (מתוך מניפת RAL, לא IRON) . בשיתוף עם השכנים שבדו שלנו בחרנו לטייח חיצוני קרם די בהיר (רוב הבית) וחום כהה (חלק קטן). אנחנו ממש מתלבטים לגבי צבע החלונות: האם לבחור צבע ממש בהיר שיתמזגו לחלוטין עם הטייח בהיר? האם לבחור צבע כהה שיהיה ניגוד משמעותי (ויחד עם זאת יהיה דומיננטי מאד בתוך הבית)? או אולי בכלל לפנות למשפחת צבעים אחרת לחלוטין כדי ליצור עניין? מה אתם אומרים?

איריסג

New member
אישית - הייתי הולכת על קלאסי ובהיר

גם כי כבר יש לך ניגוד בשני צבעים של טיח - וגם כי את צריכה לזכור שחלונות זה לא רק חוץ הבית - צבע החלונות נכנס גם לתוך פנים הבית - ואם תעשי אלומיניום כהה ודומיננטי - תצטרכי להתייחס אליו גם בעיצוב הפנים.

יוזיק1

New member
אצלי הבית בקרם בהיר וחום.

הלכנו על חלונות ב RAL1019, ואני ממש מרוצה מהשילוב. מצ"ב תמונה, מקווה שזה יעזור (בתמונה הגדולה - גם המעקה וגם החלונות - על רקע הגוון הבהיר. בתמונה הקטנה - החלונות על רקע הכהה.

יוזיק1

New member
תודה, תנחשי ממי הושפעתי ../images/Emo3.gif?

וד.א., חזרתי עכשיו אחורה בקומונה לוודא שאני אכן נותנת את הקרדיט לאדם הנכון - וגיליתי ששאלתי אותך אז על צבע השיש - ולא שזכרתי, אבל מסתבר שגם פה בחרתי את אותו אחד
. ואם כבר אני באותה גישה של צבעים כמוך - דווקא בתוך הבית פישלתי קשות עם הצבע. בחרתי OW311 שהיה נראה שמנתי - על קיר גדול הוא נורא צהוב (כולם אומרים לי שאני מגזימה, וזה בסדר, ומכניס אור. אבל אני רואה צהוב!). בקיצור - זוכרת מה צבע הבית מבפנים?

יוזיק1

New member
בעצם בשיש - כבר לא בטוחה (והניירת לא לידי) -

אולי בחרתי את ה 2200? אחד מהם יותר אפרפר, השני יותר צבע חול. בחרתי בחול.

נחלולית

New member
אני תמיד אומרת שלא צריך

להמציא כלום, את הכל כבר המציאו, צריך לדעת מה לאמץ! ואימצת יפה מאוד! צבע קירות הבית מבפנים: בדוגמית זה היה קרם , כמו חלב עם עשירית כפית קפה. בפועל יצא כמעט לבן, ומכיוון שיש הרבה חלונות - אז אפשר לומר - לבן. אני לא אצבע כעת אבל הצביעה הבאה תהיה יותר קרמית. הצבע הנוכחי שלי הוא נירלט 0215.

יוזיק1

New member
תודה.

על הרבה צבעים שמעתי שיצאו "ממש לבן", וזה גם על כאלה שהם יותר אפורים (OW212 של טמבור למשל), כך שלענ"ד הרבה יוצאים לבנים, השאלה איזה לבן. בכל מקרה, אחרי שכבר קניתי את הצהוב מצאתי צבע מוקה שבו צבעתי את חדר ההורים. אני לא זוכרת את המס' (זה בשטח), אבל זה קרם מאוד בהיר - שברור שהוא קרם ולא לבן. אם תרצי אבדוק לך את המס'. אני בכל מקרה מעדיפה לבית עצמו דווקא את כיוון הלבן, אז בהחלט אשמור לי את המס' שרשמת
.

יוזיק1

New member
שתי אפשרויות:

1.EX425P של טמבור. 2. הדירה הנוכחית שלי צבועה בצבע מקסים, קרמי. הצבע היה בתוך דלי של OW311, ולכן התבלבלנו כשניסינו לשחזר אותו (למרות שהבאתי המון דוגמאות
. אהבלה שכמוני
). בכל מקרה, מתברר שהצבע פשוט עירבב בדלי *ישן* צבע לבן, עם כמה טיפות של מגוון אוקר. הצבע פשוט יפה
.

יפיפה ../images/Emo99.gif

אבל למה אני לא רואה בכלל 1019 בקטלוג RAL של קליל? זה איירון אולי? או שיש קטלוג חדש ואני מסתכלת על ישן? או....? ומה מס' גווני הטיח? (נירלט? נדיר? אני אמורה לבחור מנדיר). סליחה על מתקפת השאלות

יוזיק1

New member
קטלוג RAL.

בטוח שם! זה חום קפה שכזה. השליכט הוא של דקוליין - 5248 ו 5792. במקור החום הוא כהה יותר, והם הבהירו לי אותו ב 30%. שמחה שאהבת, ו - חפשי בקומונה את השירשור של נחלולית (זה בתחילת יולי) - הצבעים שלה דומים, ואאל"ט (נחלולית, תקני אותי אם כן) זה שליכט של נדיר.

designeasy31

New member
ואני בגישה אחרת-

אני אישית דווקא אוהבת שהחלונות מהווים הדגש מסויים ולא נבלעים לגמרי. לכן הייתי בוחרת גוון כהה יותר מגוון הטיח ב-2-3 דרגות לא יותר. זה ייתן הדגש אבל לא יבלוט יותר מידי.

צמרת1800

New member
גם אני בעד ניגוד בין צבע הטיח החיצוני לצבע

האלומיניום, אחרת זה נראה לי מאוד אנמי...(אבל כאמור, על טעם ועל ריח).

נחלולית

New member
אני רואה אצלנו בהרחבה...

הרוב בחרו שליכט צבעוני בהיר מאוד וחלונות כהים - כחול כהה, ממש שחור, ואז - בחום זה מתלהט ובכלל יש כתם מאוד כהה של התריסים בתוך הבית. לפיכך - עדיפים בעיני חלונות בהירים גם אם אין ניגוד.

צמרת1800

New member
אני גם לא אוהבת שליכט בהיר...../images/Emo6.gif

לאחותי יש תריסים כהים מאוד ומעולם לא שמעתי ממנה תלונה, לא על התחממות ולא על כתם כהה...

נחלולית

New member
יש לי פתרון...

בפעם הבאה שאת אצלה - תראי אם מפריע לך או לא הריבוע הכהה, ולגבי התחממות - אם אפשר לחכות עד הקיץ - תוכלי לבדוק בעצמך
.... לגבי החום - השכנה אמרה לי, לא בדקתי בעצמי, לגבי כהה - זה עוד צבע בתוך החדר - צריך לקחת בחשבון... אבל הכי חשוב לקחת מה שמתאים לכם! אתם תראו זאת הכי הרבה...

צמרת1800

New member
אנחנו כבר בחרנו אלומיניום...

גוון של אפור, לא הכי כהה שיש, אבל בטח שלא בהיר. אמורים להרכיב את החלונות בשבועות הקרובים. אחותי כבר גרה בבית שלה כמעט שנתיים, ועברה בשלום את הקיץ האחרון (שהיה זוועתי לכל הדעות) ללא תלונות מיוחדות.

למעלה