צבעי מים-שאלה:

EvilStarFish

New member
צבעי מים-שאלה:

שלום לכולם! למדתי לצייר לפני המון שנים, התחלתי עם צבעי מים, אבל לא המשכתי איתם הרבה זמן. אני כבר לא זוכרת כמה דברים, מבקשת את עזרתכם! 1. כמה שכבות צבע ניתן להעמיס על הדף ? (כמובן שזה דפים מיועדים לצבעי מים) 2. אני רגילה לאקרליק ושמן ורגילה להוסיף עוד ועוד הצללות - מה שגורם לדף (דף עבה) להתעגל בפינות, להתנפח שכזה באמצע.. האם יש דרך ליישר את זה אחכ או להימנע מהקימוטים האלה ? -- אני לא משתמשת בהרבה מים, רק שהמכחול יבש. להדביק את הדף-לא נוח לי, וגם זה לא ממש יעזור לי למרכז הציור... למשל אם יש עיגול במרכז שאני עובדת עליו ככל שאני מוסיפה צבע הוא מתחיל לבלוט החוצה... מחכה לעצות !!! תודה רבה לכל המשיבים !!!!
 

zoareena

New member
שלום

ניתן להוסיף כמה שכבות שבא לך, אבל וודאי שהשכבה הקודמת התייבשה לחלוטין על מנת שלא לשפשף את הדף. גם בשיטת WET onWET כדאי לעשות את זה מהר וכמה שפחות משיכות מכחול, כי הדף עדין ויכול להיהרס בקלות. 2. יש שיטה למנוע את זה. תטבלי את הדף כשהוא עדיין חדש ונקי באמבט של מים נקיים לבערך דקה. הוציאי ויבשי אותו שיהיה ישר לחלוטין, הוא לא אמור להתקמט אחר"כ. עוד עזרה?
 

infatuation

New member
מעניין, תודה


 

EvilStarFish

New member
תודה רבה,עוד שאלה קטנה...

היי, שוב תודה, זה עזר השיטה של WET על WET הכוונה : להרטיב את כל הדף עם מכחול, ואז לצייר עם מכחול רטוב מאד (עם צבע) ? תודה רבה רבה !!!
 

zoareena

New member
בערך

השליטה על הטכניקה כוללת שליטה על כמות המים, אם תגזימי עם הכמות זה לא יראה טוב. אבל בעקרון כן, צריך להרטיב את הדף, אבל לא בצורה מוגזמת עם מים נקיים. ולאחר מכן לטפטף או למשוח עם מכחול את הצבע ועדיף לשיטה הזאת כמה צבעים כי הם מתערבבים בצורה טובה יותר. תזכרי אבל שלפרטים עדינים ומסובכים היא לא מתאימה, זה עדיף לפרטים גדולים או לרקע.
 
למעלה