צבעי המדים

astro101

New member
צבעי המדים

יש לי שאלה..מישהו יכול לפרט לי מה אומר כל צבע של המדים שלהם? לאיזו מחלקה שייך כל צבע? אדום,צהוב,ירוק,כחול ולא יודע אם יש עוד. לא מזמן התחלתי לצפות באופן קבוע בוויאג´ר,אחלה סדרה!!

Esmena

New member
אדום-פיקוד

צהוב-הנדסה ירוק-תלוי, לא בטוחה, לא זוכרת. כחול-מדע.

S h a y 9 9 9

New member
לא מדויק

צהוב- הנדסה ,אבטחה והגנה... אדום-פיקוד וכל מה שאין לו הגדרה (למשל בספינות חלל ההגאי (HELM) לובש אדום והוא בדר"כ סג"מ פשוט... כחול- מדע ורפואה אין ירוק! זה תלוי בזווית של האור על המדים הכחולים ,לפעמים הם נראים קצת ירוקים!

Iris Carmon

New member
עוד שאלה בקשר למדים

ראיתי היום דורות והצבעים של המדים שונים שם מהמדים של וויאג´ר כלומר חלק מהמדים היו במקום השחור בחולצה היה כחול/צהוב/אדום ובמקום הצבע היה שחור למה זה?

Alex20

New member
אופנת המאה ה24

אין מה לעשות סטארפליט אוהב להחליף מדים כל כמה שנים! אבל האם בדורות המדים שוים? לא נראה לי זה קורה באותו הזמן (2371) בלבלת אולי עם FIRST CONTACT?

S h a y 9 9 9

New member
אני מבין לפי השאלה שלא יצא לך לראות

אף פעם "הדור הבא" ,בדור הבא התחיל השיטה של הצבעים כמו שהיא היום בסדרה המקורית הצבעים ייצגו דברים שונים ,החולצות עם הרבה צבע ושחור רק בכתפיים זה המדים שלבשו "בדור הבא" ,בסרט דורות התחילו לעבור לשיטה שיש גם בוויאג´ר וגם בתחילת חלל עמוק תשע של צבע רק בכתפיים ושאר הבגד שחור+צאוורון(חולצה מתחת) סגולה. אח"כ החל מ"FIRST CONTACT" ואילך הגיעו המדים החדשים כתפיים אפורות שאר הבגד שחור +צווארון וקצה השרוולים בצבע הייצוגי (אפשר לראות את המדים האלה ברב העונות של חלל עמוק 9 ובסרטים "המפגש" ו"המרד". בוויאג´ר לובשים רק את הסוג השני שעליו דיברתי כי הם תקועים בגזרת הדלתא ולא יודעים (או שלא אכפת להם) שיש מדים חדשים לסטאר פליט.

Iris Carmon

New member
תודה על ההסבר

באמת מצאתי את זה קצת מוזר שיש בערך 2 אנשים על הספינה שלובשים מדים של וויאג´ר והשאר לא....

נריה_ה

New member
הרבה שאלות על מדים, דרגות וכו´...

מדוע יש כאלה שלא לובשים מדים? בוויאג´ר, ניליקס ושבע לא לובשים מדים וכמו כן גם קס לא לבשה, למה זה ככה? הרי הטיעון שהם לא חברים בצי לא תקף, כי חברי המאקי כן לובשים... אם אני לא טועה היועצת בדור הבא לא לבשה מדים, מדוע? בקשר להחלפת המדים, לאלה עם הצבע האפור (חליפות קפיצה?!?! זה השם? מה הוא אומר?). אני זוכר איזה שהוא פרק בחלל עמוק 9 שבו היתה שיחה בין חברי הצוות על המדים החדשים, מישהו זוכר את תוכנה? מדוע בכלל בהפקה החליטו להחליף מדים? מה זה נתן? חוץ מזה שאנחנו מדברים על זה עכשיו? ומה התירוצים? אני זוכר שבאחד הפרקים האחרונים בוויאג´ר בערוץ יס פלוס, פוענחה התשדורת ממפקדת הצי. היא שם אדמירל שדיבר... (לא זוכר את שמו...) מישהו זוכר איזה סוג מדים הוא לבש? (אם אני לא טועה מדים כמו בוויאג´ר, יכול להיות פאק בתוכנית???) ומדוע בכלל לאדמירלים יש מדים אחרים? אם אני לא טועה בסדרה המקורית נשים לבשו חצאיות. זה נכון? האם גם במדים החדשים יותר יש חצאיות? חוץ מזה, האם יש הבדל בין המדים שגברים לובשים לאלו שנשים לובשות? ומה בנוגע לדרגות שונות של חברי הצי. יש קצינים שלמדו באקדמיה. הבנתי שיש גם נגדים, או חברי צוות, או מה שלא יהיה, נכון? מה ההבדל בינהם? איך הולכים סימני הדרגות, ומה הם בכלל אותם הסימנים (עיגולים ריקים, מלאים, וקוים מסביב? איך הולך ההיגיון? מדוע בוויאג´ר יש לחברי המאקי לשעבר דרגות אחרות? ולמה לבאלנה יש קישוטים (סיכות?!?!) על החזה? תודה רבה לכל מי שיענה ברצינות, אני כבר מתחבט בשאלות אלה זמן רב - ואין משיב. חג שמח!

נריה_ה

New member
אין לאף אחד תשובות???

אפילו לחלק מהשאלות, אני יודע שיש הרבה...

S h a y 9 9 9

New member
אין לי את כל התשובות אבל אני אנסה

ניליקס שבע וקס היו שלושתם נוסעים (PASSENGERS) שבמקרה מצאו את דרכם לוויאג´ר והם לא חברי הצי הקפטן לא רוצה שיהיה על החללית אנשים שלא עושים דבר ולא עוזרים בחלקם ולכן יש להם משימות אבל הם לא אנשי צוות ממש לפחות לא בהתחלה... רק חברי צי או במקרה של וויאג´ר חברי צי וחברי צי לשעבר ראשיים ללבוש מדי צי. טרוי בדור הבא לא לבשה מדים רוב הסידרה בגלל שהיא יועצת הספינה ,היא מאמינה שיותר קל להפתח אליה ולדבר איתה אם לא רואים את הדרגות שלה (יש גם קבני"ם בצה"ל שהולכים בלי מדים מהסיבה הזאת). אני לא יודע למה קוראים לזה חליפות קפיצה, אני חושב שבאנגלית יש הגיון לניב הזה... האדמירל לבש את המדים האפורים החדשים... לאדמירלים היו מדים שונים מהשאר בדור הבא כדי ליחס להם יותר יצוגיות וחשיבות... לדעתי יש להם מדים מכוערים אבל לא משנה... כן בסידרה המקורית הנשים לבשו חצאיות למעשה חצאיות מאוד מאוד קצרות וגם כל הנשים בסידרה היו פצצות לא נורמליות בדר"כ בלונדיניות עם חזה ענק ושכל קטן ,זאת הייתה הגישה בטלוויזיה בכלל בשנות ה50-60. אז ככה... עיגול אחד-סגן משנה שני עיגולים-סגן שני עיגולים ועיגול ריק -סגן סרן!?!?(לוטננט קומנדר). שלוש עיגולים -סרן. ארבע עיגולים-רב-סרן (קפטן). 5-8 עיגולים -סוגים שונים של אדמירלים. אם אין דרגות או שהדרגות הם כמו של צ´יף אובראין סימן שהלובש אינו קצין אלה חבר צוות או טכנאי... לחברי המאקי לשעבר יש דרגות שונות בגלל שהם לא בדיוק חברים בצי אבל הם כן חלק משרשרת הפיקוד בוויאג´ר.(אני לא סגור על זה). לבאלנה אין קישוטים! היא לובשת חלק עליון על המדים שלה בחלק העליון הזה (להלן חלוק עבודה) יש לה כיס ומהכיס הזה מבצבצים להם עפרונות ומברגים שונים ומשונים... אני מקווה שעזרתי...

S h a y 9 9 9

New member
אין לי את כל התשובות אבל אני אנסה

ניליקס שבע וקס היו שלושתם נוסעים (PASSENGERS) שבמקרה מצאו את דרכם לוויאג´ר והם לא חברי הצי הקפטן לא רוצה שיהיה על החללית אנשים שלא עושים דבר ולא עוזרים בחלקם ולכן יש להם משימות אבל הם לא אנשי צוות ממש לפחות לא בהתחלה... רק חברי צי או במקרה של וויאג´ר חברי צי וחברי צי לשעבר ראשיים ללבוש מדי צי. טרוי בדור הבא לא לבשה מדים רוב הסידרה בגלל שהיא יועצת הספינה ,היא מאמינה שיותר קל להפתח אליה ולדבר איתה אם לא רואים את הדרגות שלה (יש גם קבני"ם בצה"ל שהולכים בלי מדים מהסיבה הזאת). אני לא יודע למה קוראים לזה חליפות קפיצה, אני חושב שבאנגלית יש הגיון לניב הזה... האדמירל לבש את המדים האפורים החדשים... לאדמירלים היו מדים שונים מהשאר בדור הבא כדי ליחס להם יותר יצוגיות וחשיבות... לדעתי יש להם מדים מכוערים אבל לא משנה... כן בסידרה המקורית הנשים לבשו חצאיות למעשה חצאיות מאוד מאוד קצרות וגם כל הנשים בסידרה היו פצצות לא נורמליות בדר"כ בלונדיניות עם חזה ענק ושכל קטן ,זאת הייתה הגישה בטלוויזיה בכלל בשנות ה50-60. אז ככה... עיגול אחד-סגן משנה שני עיגולים-סגן שני עיגולים ועיגול ריק -סגן סרן!?!?(לוטננט קומנדר). שלוש עיגולים -סרן. ארבע עיגולים-רב-סרן (קפטן). 5-8 עיגולים -סוגים שונים של אדמירלים. אם אין דרגות או שהדרגות הם כמו של צ´יף אובראין סימן שהלובש אינו קצין אלה חבר צוות או טכנאי... לחברי המאקי לשעבר יש דרגות שונות בגלל שהם לא בדיוק חברים בצי אבל הם כן חלק משרשרת הפיקוד בוויאג´ר.(אני לא סגור על זה). לבאלנה אין קישוטים! היא לובשת חלק עליון על המדים שלה בחלק העליון הזה (להלן חלוק עבודה) יש לה כיס ומהכיס הזה מבצבצים להם עפרונות ומברגים שונים ומשונים... אני מקווה שעזרתי...

אני לא יודע הכל אבל..

ג´יינווי החליטה לשלב את אנשי המאקי בצוות של וויאג´ר. כל אחד מהם ממלא תפקיד של איש צוות מקורי שנהרג. ניליקס, קס ושבע הם נוסעים. אין להם הכשרה מתאימה להשתלב בצות של ספינה. דיאנה טרוי לבשה מחשוף כי בתוקף תפקידה כ"יועצת" היא רצתה כנראה שאנשים ירגישו חופשיים יותר כשהם מדברים איתה. עד The chain of command, שאז הכריח אותה קפטן נאד נפוח ללבוש מדים כמו כולם (היא היתה לונטטנט קומנדר, ובשלב מסוים עברה מבחנים לדרגת קומנדר). מידי כמה שנים החליפו את המדים כדי שיהיה מעניין ומגוון, וכדי להתאים לצו האופנה. יש לשים לב, שאדמירלים ואנשי סטארפליט שבאים לתפקידי אורח מקבלים בדרך כלל מדים משומשים ולא תופרים להם סט חדש לפי מידה (כי זה יקר) ולכן לפעמים הם מופיעים עם אופנה שונה מזו ששאר הקצינים בספינה הולכים בה. חוצמיזה שאדמירלים מקבלים מדים קצת שונים כדי להבדיל אותם מ"אנשי השטח". בסדרה המקורית נשים לבשו חצאיות, כי ככה היה מקובל. בסדרות החדשות המדים אחידים, אבל אני חושב שיש גם גרסת חצאית לנשים. (ד"ר פולסקי לבשה משהו כזה מצחיק) דרגות (החל מהדור הבא): עיגול - ensign (סג"ם) עיגול ועיגול ריק - Lieutenant Junior Grade שני עיגולים - Lieutenant (סגן) שניים ואחד ריק - Lieutenant Commander (סרן?) שלושה - Commander (רס"ן? סא"ל?) ארבעה - קפטן (סא"ל? אל"ם?) חמישה - אדמירל, בשלב מסוים האדמירלים עברו לדרגות בתוך מסגרת כזאת- אחד במסגרת: קומודור שניים : Rear Admiral שלושה: Vice Admiral ארבעה: Admiral חמישה: Fleet Admiral לחברי מקי יש דרגות אחרות כי הם לא חלק מסטארפליט. גיינווי מינתה אותם לבעלי דרגות בפועל כדי לשלב אותם בצוות הפיקודי של הספינה.

מה שמזכיר לי שאלה חשובה אחרת

ראיתי הרגע תמונה של וורף, אני לא יכול לזהות ממתי (אבל הוא באדום, אז כניראה דייפספייס) והוא עם שלושה עיגולים מלאים ויפים על הצוארון. האם וורף הועלה בדרגה מאז "דורות" ולא סיפרו לי? הייתי אמור לראות דייפספייס בשביל זה?

S h a y 9 9 9

New member
כמעט שכחתי

בעונה הראשונה של "הדור הבא" תאמינו או לא היו אנשי צוות (גברים) לא מזוהים שלבשו חצאיות !! היו כמובן גם חברות צוות אבל אני ממש הופתעתי לראות גברים בחצאיות! חוץ מזה... ד"ר פולסקי לבשה משהו מאוד יחודי רק לה.... היא לבשה חולצה עם קצוות מופשלים כלפי חוץ ומכנסים לחוד... בעונה היחידה שבא היא הופיעה (2) כולם כמעט לבשו בגד אחיד חולצה שמחוברת למכנסיים

למעלה