צבעים.

Cafe Latte

New member
צבעים.

באיזה גיל מלמדים צבעים? ובאיזה גיל מבינים צבעים?
הקטן בן שנה וחצי, וכבר חודש (פלוס/מינוס) יודע להבחין היטב בצבע אדום, או כתום. שני צבעים מובחנים מאוד, שגם קל לו לבטא ככל הנראה.
הוא תמיד יבחין בין כתום, לאדום (יזהה מכונית כתומה, יזהה מכונית אדומה), אבל נניח אם תעבור מכונית כחולה, הוא יכול בכיף להמשיך לומר "אודום" (אדום), או "כותום" (כתום). יש לציין שהוא לא יודע לומר עדיין כחול או ירוק... צהוב כבר מתחיל לומר לאט לאט, אבל לא לגמרי מזהה.
האם זה נשמע בסדר?

סתם קשקוש שאני ובעלי זרקנו בינינו - עוורון צבעים. יש פה איזה רמז לזה? (מסייגת בכך שזה באמת בגדר קשקוש, כי אפילו לא הספקתי לקרוא על זה בינתיים).

אשמח לדיעות, הצעות, וכו'.

זיהוי צבעים

גיל שנה וחצי הוא ממש תחילת התהליך של זיהוי צבעים. לי נשמע שהבן שלך ממש מהמקדימים בתהליך הזה. אין כאן שום בעיה. להיפך...

Cafe Latte

New member
תודה

שלי בן שנתיים וחודשיים ורק מתחיל להבדיל צבעים

גם חשבנו שהוא עיוור צבעים, אבל נראה לי שזה מתחיל להסתדר. אז חכי עוד שנה עד שתתחילי לדאוג. מה שגרם לנו להפסיק להתעסק בזה, זאת ההבנה שבכל מקרה אין מה לעשות.

mo0z

New member
מעניין...

אין לי נסיון אבל לא מפתיע אותי שהוא מזהה אדום כבר - אומרים
שאדום שחור ולבן הם הצבעים הראשונים שהם מזהים והחל מגיל חודש
(יש המון צעצועי התפתחות בצבעים האלו)...

iameden

New member
כל הכבוד לקטן

זיהוי צבעים מתחיל באזור גיל שנה וחצי אצל המתקדמים שבין הילדים. אצל רוב הילדים הזיהוי מתחיל באזור גיל שנתיים (בדר"כ אדום הוא הצבע הראשון) ואצל רוב ילדים רק לקראת שנתיים-וחצי שלוש מזהים צבעים ויודעים לשיים אותם, באמת.

ממש לא עיוורון צבעים - גם

אם הוא היה בן שנתיים וחצי זה היה בסדר לא לדעת לשיים את הצבעים. אצלי הבכורה נהגה לומר "אדום" כמילה נרדפת לצבע - היא הייתה מצביעה על משהו, אומרת "אדום" ומחכה שאני אגיד מה באמת הצבע, ואז לרוב חוזרת אחריי. אצל הקטנה זה דווקא צהוב.
בכל מקרה, אם הוא אפילו לא בשלב שהוא מסוגל להגיד כחול וירוק, אז בוודאי שאין מה לדאוג - אבל, כאמור, גם אם הוא כן היה זו לא סיבה לדאגה ולא קשור לעיוורון צבעים.

למעלה