צבעים

צבעים

בוקר טוב, בנות נעים לי מאוד אני אמא לילדה מתוקה בת 2.3 מפותחת מאוד מבחינה שפתית, שרה,רוקדת , מספרת סיפורים לבובות שלה וכו' הבעיה שהיא לא קולטת צבעים, אבל ממש לא אפילו אדום,כחול שנחשבים לצבעים הקלים חשבתי על עיוורון צבעים? אני לא בלחץ,רק רוצה לשמוע מכן האם זה מוקדם מדי,או שיש באמת בעיה,ואם כן איך אני בודקת? תודה ושבוע טוב.

../images/Emo140.gifברוכה הבאה

היא יודעת למיין לפי צבעים? אם תתני לה חבילת צבעים למשל,ותבקשי ממה לשים יחד את כל הירוקים,האדומים וכו',היא תצליח?

../images/Emo20.gif

לא, היא לא יודעת למיין, ומכיוון שהיא ילדה שבאמת מבינה הכל ומדברת כל כך יפה,זה קצת מוזר לי שהיא לא קולטת צבעים, אשמח לעוד תגובות תודה

מה שאני עושה עם הקטנה

לפי מה שאני יודעת, זה לא שעיוורי צבעים לא רואים את הצבע, הם פשוט לא יכולים לזהות אותו ולהבחין בנו לבין אחרים (וגם לרוב מדובר בקבוצת צבעים ולא כל הצבעים) ולכן תנסי לראות אם היא מסוגלת פשוט להבחין בין הצבעים : אני לוקחת לדוגמא בלון אדום- וחוזרת על הצבע --"אדום" והיא חוזרת אחרי. אח"כ לוקחת בלון כחול - אומרת לה *כחול* והיא חוזרת (יותר נכון מנסה). הכוונה היא לנסות ולעשות את *מבחן הצבעים* כמעין משחק. כמו כן נותת לה לבחור ממגירת הנעליים שלה, את הנעלים - האדומות / כחולות / ורודות ... כאשר משחקות בלגו - עורמות בערימה את כל הלגו הכתומים/ סגולים / וורודים וכו. אני מבקשת ממנה לבחור לאיזה ערמה שייך איזה לגו , אם היא לוקחת נאמר וורוד ושמה בקבוצה הלא נכונה, אני לוקחת יחד איתה את הלגו ושמה בערמה המתאימה (ועושה הרבה קולות שמחה וקולולו...) לאחר מכן היא מנסה שוב למיין ואני מעודדת (גם כאשר היא עושה משהו שאני נכון). עוד משהו--למעשה בכל משחק של ילדים יש צבעים, ואת יכולה לנצל את שוני הצבעים בכל צורה , דרך שמתאימה לכן. ו...כמובן כמובן אם עדיין את חושדת, את יכולה לגשת לבדיקת ראייה , או במכון להתפתחות הילד או בטיפת חלב שלכם.

רונית י

New member
אם את נותנת לה דף וצבעים

באיזה צבעים היא בוחרת? יש ספרים על צבעים שמלמדים נהדר. את יכולה גם בדיבור להגיד לה "עכשיו נאכל את התפוח האדום" או "תני לי את הכדור הכחול" וכו'. זה יעזור לה ללמוד.

jojo04

New member
גם אצלנו ככה

סתיו מכירה רק צבע אחד: כחול-לבן (כנראה נשאר לה בזיכרון מיום עצמאות). היא לא יודעת למיין, ולא סתם זורקת לי שם של צבע כשאני שואלת אותה. הייתי שבוע שעבר בבדיקה בטיפת חלב. שאלתי את האחות שאמרה ואין צורך לדואג. היא אמרה שעד גיל 3 אין לזה כל כך משמעות(למרות שאצל הרבה ילדים זה נקלט מהר מאוד). זה אמור מסתדר. זוג חברים שלנו השתמשו בקומפי וזה כן עזר להם (בהנחה שתשבי איתה על הצבעים). מקווה שעזרתי.

תודה

תודה על התשובות העניין הוא שאני כן מנסה ללמד אותה או לפחות לגרום לה למיין את הצבעים אבל זה לא הולך האם מבדיקת ראייה אפשר לאתר עיוורון צבעים? תודה

jojo04

New member
לא חושבת

אני לא מומחית בנושא, אבל בכל מקרה, עיוורון צבעים הינו מתחלק גם כן לקטגוריות: מוחלט, חלקי... תמיד שווה לנסות וללכת לראות ממוחה. מקסימום, יגיד לך לחכות עד גיל מסויים.

chipadripa

New member
לדעתי, פשוט תתייעצי עם רופא

כדי להיות שקטה. אבי סובל מעיוורון צבעים. והוא רואה את הצבעים,אבל ישנם צבעים שהוא רואה אותם כצבע אחר לגמרי. כחול למשל הוא רואה כחום.

לדעתי אין לך בכלל ממה להלחץ,

אצל רוב הילדים זה מגיע לקראת גיל 3. מכירה המון ילדים מפותחים שכלית ושפתית שלא ידעו לזהות צבעים בגיל של הבת שלך. גם הפצלוח שלי נזכר די מאוחר לזהות צבעים. התחיל לזהות רק לקראת גיל שנתיים ושבע. (ולי היה בהחלט בסיס לחשוד בעיוורון צבעים, לאור העובדה שזה הרבה יותר נפוץ אצל בנים ושני האחים שלי "לוקים" בזה בצורה מסוימת (קלה במיוחד) ועוד כמה בני דודים
).

פלגיה

New member
יש זמן עד גיל שלוש

וצריך להבדיל בין מתן שם לצבע, ובין זיהוי - האם היא יודעת למיין לפי צבעים? (גם אם לא יודעת לקרוא לקבוצה שהיא מיינה בשם?)

פלגיה

דיי חיכיתי לתשובה שלך
אז תודה וכמו שאמרתי היא לא מצליחה אפילו למיין את הצבעים,זה מה שקצת מדאיג אותי

פלגיה

New member
כאמור - עד גיל שלוש

וזה לא קשור לחכמה שלה או ליכולת הדיבור. זה משהו שונה. מעבר לכך - ממש נדיר שתהיינה בנות עם עיוורון צבעים. הרוב המוחלט של עיוורי הצבעים הם בנים.

כחול וירוק הבלבול

הקטן בן שלוש וחודשיים מתבלבל בין כחול לירוק לפעמים מזהה בלי בעיה ומדויק לפעמים עונה בחוסר ביטחון את שאר הצבעים מזהה טוב ( כולל אפור כתום סגול ועוד.....)

פלגיה

New member
גם אצלי זה ככה

הבת שלי בת שלוש וארבע מבלבלת כחול וירוק. אני לא חושבת שזאת בעיה. אלה באמת גוונים קרובים.

למעלה