צבי יבשה

uriler

New member
צבי יבשה

שלום לכולם, יש לי שאלה קצת מוזרה: אני ומשפחתי מגדלים צבי יבשה... רגע, לפני שכולם קופצים שהם חיה מוגנת, אני יודע, והם כולם גדלו אצל סבי מעל ל30 שנה, לפני שהייתה מודעות, והיום הם לא ישרדו יום בטבע (אנחנו משחררים כל שנה את הצאצאים על הכרמל, ליד מקום מגורינו). בכל מקרה, לשאלה: אחד הצבים שלנו חלה, ואני מחפש מישהו שאולי מכיר / מבין במחלות זוחלים זה התחיל בהפרשה מהעין ובמקביל בחולשה וחוסר תפקוד כללי של הצב - הוא לא התקדם לאוכל ובקושי אכל, ולבסוף עיניו נסגרו לגמרי. הפרדנו אותו מהאחרים, שמנו אותו ממש "על" האוכל, ועכשיו, אחרי בערך שבוע הוא התאושש קצת, הוא זז טיפה יותר, אבל העיניים שלו עדיין סגורות. אם מישהו יודע מה אפשר לעשות, או מכיר וטרינר שמבין בזוחלים באיזור השרון / חיפה, אשמח לתשובה.

dreaming h

New member
היי אורי

אז ראשית, כולי קנאה על גידול הצבים... :) ספר יותר, איפה אתם מגדלים אותם? בכמה צבים מדובר? מה הם אוכלים?... בן כמה הצב המדובר? התופעה שאתה מתאר, קרתה לי בעבר כאשר גידלתי צבגונים אדומי אוזן. חולשה של הצב, הפרשות משונות מסביב לעין, עכירות, ולאט לאט קטטוניות מוחלטת של הצב. אני חושבת שיונתן יוכל לתת לך מידע רחב יותר לגבי מחסור בויטמנים אצל צבים. באופן כללי, צב יבשה, זקוק לחום גוף של לפחות 20 מעלות כדי לאכול. האם לצבים יש מספיק שמש ומקומות להתחמם בהם? אשמח לעוד מידע ועדכונים... איחולי החלמה מהירים

yaronshkl

New member
אין לי שמץ למרות ש...

גם לי יש צבים שעוד היו של סבתא שלי. בכל מקרה... החלמה מהירה!

היי אורי../images/Emo140.gif

בצבים שלי (ושאר בע"ח) מטפל ד"ר דני חסון מאבן יהודה. הוא מדהים ומסור ווטרינר נפלא. יכול להיות שזו תופעה שקשורה לזיקנה... אבל כדאי לצלצל לדני ולהתייעץ איתו. אולי הוא מכיר וטרינרים שקרובים אליך גיאוגרפית. מה שכן, לא לנסות לטפטף לו טיפות עינים "אנושיות". דני אמר שלא כל דבר מתאים לבע"ח ויכול אפילו לגרום נזק. מחזיקה אצבעות ומחכה לעידכון!

uriler

New member
המשך דיווח

טוב, קודם כל תודה על ההתעניינות. הצב הוא לא אחד מהזקנים יותר, אני מעריך בערך 15 - 10 שנה (יש לנו שתי נקבות בנות 40+). הצבים גדלים בכלוב בחצר, בערך 2X3 מ' (יש לנו חצר גדולה), עם גבול מאוד עמוק מבטון. הם אוכלים טוב מאוד (בעיקר חסות ערביות), ועד היום הם היו בריאים מאוד, ופוריים (כל שנה בקעו לנו איזה 20 צבונים) ובודדים לא שרדו. אם תוכלו לתת לי טלפון של וטרינרים מתמחים, אודה מאוד. אורי

uriler

New member
משהו נוסף

רוב שטח הכלוב נמצא בשמש, כך שאין לצבים בעיה להתחמם, והוא ממולא בחול ים, כך שהם חופשיים להתחפר. בקיצר, יש להם אחלה בית...

dreaming h

New member
אגב

הייתה שאלה בפורום לאחרונה לגבי הריון של צבים, אולי תוכל לענות לגבי כיצד ניתן לדעת האם צבה בהריון?

אני מקווה שהוטרינר הזה יוכל לעזור

דר' איתי בר שי שדרות הנשיא 56 חיפה טלפון: 04-8596973 החלמה מהירה.

uriler

New member
חדשות רעות...

בצער רב וביגון קודר אני מודיע על פטירתו של הצב הנדון, בדיוק כשבאתי לקחתו לוטרינר... לפחות הוא חי טוב, ומת כמו שצב אוהב - עם חתיכת חסה אחרונה בפה... :)) תודה לכל אלו שרצו לעזור... אורי

למעלה