צבי זלץ - שען מטבריה

eleli1

New member
צבי זלץ - שען מטבריה

סבי, אברהם רובין, עלה לארץ בפעם הראשונה בשנת 1920. כשעברתי על המכתבים שכתב למשפחתו בפולין מצאתי מכתב אותו כתב על נייר פירמה בשם: "צבי זלץ - שען ואופטיקן - וכל מיני מתנות מבי"ח פרידלנדר - טבריה א"י, רחוב הגליל". הכיתוב הנ"ל הופיע גם באנגלית ובערבית. אני מניח, שסבי, שהיה שען בעצמו, מצא עבודה אצל אותו צבי זלץ בין השנים 1920 - 1921. לצערי, אין תאריך על המכתב. אולי מישהו מכיר\שמע על שען בשם צבי זלץ מטבריה? תודה, כדאי לציין, שאיני יכול לקרוא את הכתוב במכתב, כי איני קורא יידיש.

עדנה4

New member
כן, אנחנו שמענו במשפחה על זלץ

מטבריה. לסבתא רבא של בעלי, היתה כנראה אחות שנישאה לזלץ. למיטב זכרוני לבנה של אותה אחות קראו צבי! האם ידוע לך אם לאימו של אותו צבי קראו במקרה בת שבע, או שייבע? כי לאחות של הסבתא רבא קראו שייבע שכטר. (שכטר היה שם נעוריה!) ואביה של בת שבע שמו היה צבי הכהן שכטר! ויתכן שהצבי הזה קרוי על שמו. תנסה לשאול את הזלץ היחידי שמופיע בטבריה בספר הטלפונים, אם הוא בבית, יתכן ויוכל לעזור לך. בהצלחה. יידיש אינני דוברת, אבל אם תוכל להעביר לי במייל סריקה של המכתב, אנסה לבקש ממישהו שיתרגם אותו.

שרי סילבר

Active member
זלץ איתי בחור, שהתארח כאן בפורום, הוא צאצא של משפחת זלץ-זילברשטיין מצפת וטבריה. ולמי שהיה ביום העיון של חג"י בבית-התפוצות, איתי הוא בנה של תלמה, שהרצתה ביום העיון אודות הארכיון בזכרון-יעקב. כדאי ליצור קשר עם איתי, והוא כבר יוכל להפנות הלאה לאנשים הרלוונטיים במשפחתו. אני עצמי טרם הצלחתי למצוא קשר של הזילברשטיינים מצפת וטבריה אצלי במשפחה אל הזילברשטיין-זלץ של משפחת בחור.

עדנה4

New member
אנחנו מכירים את איתי, וגם את תלמה.

בארכיון ההיסטורי של זכרון יעקב, תלמה מצאה לעמי כל מיני מסמכים על הסבא רבא שלו שהתגורר בזכרון בערך מתחילת המאה שעברה. את איתי שמענו בהרצאה בחג"י בחיפה לפני כ ? שנה וחצי? משהו כזה. יש לנו גם את הספר שלו. לא ידענו שיש לו קשר לזלצים. תודה שרי,

eleli1

New member
צבי זלץ מטבריה

תודה לכל המשיבים. האם מישהו יודע איך מגיעים אל איתי בחור הנ"ל? תודה, אלי

ornan

New member
אלי! 144 מופיע שמו ומס' הטלפון

אם לא תצליח, אעביר לך בערב במסר.

עדנה4

New member
יש רק זלץ אחד בטבריה, וקשה להשיג

אותו. אבל פעם הוא אמר לי שכל הזלצים קרובים. אולי שווה להתחיל להרים טלפונים. אבל ההוא בטבריה יודע כנראה לא מעט פרטים. בהצלחה,

יעקב 1948

New member
השען זלץ בטבריה

בשנות השבעים הייה שען ברח' הגליל בטבריה. יוסף זלץ היה שמו.אמי ז"ל קנתה אצלו פעם שעון TISSOT והוא האיץ בה למלא ספח להגרלת "טוס עם טיסו לשוויץ".אמי לא האמינה בהגרלות אך נענתה להפצרותיו.וראה פלא,זכתה בהגרלה והורי נסעו לשוויץ.למרות זאת,עד יום מותה המשיבה לא להאמין בהגרלות. יעקב רוזן

אברהם רובין

אותי דווקא מענין אברהם רובין האם ידוע מאיזו עיר בפולין יש לי המון רובין - שם נעוריה של אימי ז"ל

eleli1

New member
אז אולי תשאיל לי כמה רובין?

סבי מצד אמי, אברהם רובין, נולד בשנת 1874 בעיירה גלוגוב שליד ז'שוב שבגליציה. מהיכן הרובין שלך? אלי

Natalie12345

New member
היי...

אולי כדאי שתיקח את המכתב למישהו שכן יודע לקרוא יידיש....- יהיה לך הרבה יותר קל

למעלה