צביעת עץ

טרודי

New member
צביעת עץ

שלום לכולם. יש לי ארון מעץ מלא ללא גימור (IVAR של איקאה, אם זה אומר למישהו משהו). קודם כל: מה יקרה אם לא אצבע או אמרח אותו בלקה או שעווה או משהו אחר? שנית: בהנחה שאני צריכה לגמר אותו איכשהו, מה הדרך הכי פשוטה? אין לי לא זמן ולא כשרון לשום דבר מורכב. אחותי אמרה לי משהו על wash מצבע אקרילי מדולל (במה?) ששמים עם ספוג. מה זה? היא גם אמרה שהיא חושבת שיש לקה בספריי? מישהו מכיר? רעיונות אחרים יתקבלו בברכה.

Noga222

New member
צביעה

כל קו ה- IVAR עשוי מעץ אורן. עם הזמן העץ יילך ויצהיב. אפשר להשאיר ללא גימור, אבל אז יהיה יותר קשה לנקות מאבק ואם את רוצה להניח עליו דברים יכולים להיווצר כתמים (אם רוצים לשים כוסות למשל...) אפשרויות צביעה: לכה על בסיס מים. אני חושבת שכך העץ פחות יצהיב, לא בטוחה. לכה על בסיס שמן מבריקה או מאט משי (פחות מבריק) עניין של טעם. לכה מגוונת - לכה עם גוון. למשל לזור. מגיע בכמה גוונים, האהוב עליי, כחול. בכל הום סנטר יש דוגמאות במחלקת הצבע. היופי שרואים את המרקם של העץ מבעד ללכה. צבע ווש- יש כאלה מוכנים או באבקות (בייץ). גם לאלה יש דוגמאות במחלקות הצבע. אפשרות נוספת לווש, היא לדלל צבעים אקריליים במים. לא יודעת למה הספוג (בד"כ משמש ליצירת דוגמאות על קירות), אבל אפשר למרוח עם מברשת צבע רגילה. על הווש מומלץ למרוח לכה. אפשר לעשות ליימינג- (סיוד) זו משחה עם גוון לבן שנותנת לעץ מראה כפרי. במקום המשחה, אפשר לדלל צבע קיר לבן, או אקרילי לבן, על מנת לקבל את אותה תוצאה. אני אחפש כמה אתרים עם דוגמאות להראות. בכל השיטות לא נדרשת מיומנות, רק אהבה לעשייה. נגה

טרודי

New member
תודה, נגה

ושאלות נוספות: - האתרים האלה ממליצים לעשות ליימינג לעץ אלון או אגוז. גם אורן מתאים? - אם עושים ליימינג, צריך מעל זה גם לכה, או שזה מספיק הגנה? יש הבדל אם עושים את זה עם המשחה המיוחדת או עם צבע אקרילי לבן? ושוב תודה על העזרה.

Noga222

New member
אנסה לענות...

עץ אורן מתאים בהחלט. נדמה לי שלא צריך לכה מעל משחת הליימינג, אם אני לא טועה (אישית לא עבדתי איתה) זה פשוט וקס עם צבע. בכל מקרה, אני מאמינה שכתוב על הקופסא. יש הבדל אם עושים עם משחה או צבע. זה נראה אחרת, לא יודעת איך להסביר את ההבדל... זה יותר עמום, פחות לבן... משהו כזה.

למעלה