צביעת חליפה

צביעת חליפה

הבוקר חזרתי מריצות בטוסקנה (ותודה מקרב לב לאפור שדאג למיצוי הנושא הגסטרונומי על בוריו ). באחת מחנויות הספורט מצאתי חליפת ג'ודו במחיר מציאה אבל רק בצבע לבן -מכיוון שאין לי חשק להיות הלבן בקבוצת השחורים אשמח לקבל המלצות לצביעתה לשחור . בתןדה ששת

קוזושי

New member
לא כדאי

ראיתי כמה שצבעו בעצמם וזה ממש לא יוצא יפה. תבדוק אולי יש עוד מכבסות שעושות את השרות הזה, אבל גם זה לא נראה לי מוצלח ביותר.

אני אלוף בצביעת בגדים, אז שים לב:

ישנה אבקה של צביעה לבד בבית במכונת הכביסה. זה קל, קצת מלכלך אך בר ביצוע. המינוסים: 1. עם הכביסות הצבע נחלש. גי שתכבס פעם בשבוע יהפך משחור עז לאפור סולידי תוך 3 עד 6 חדשים וזאת בתנאי שתבצע כביסות עדינות. 2. כדי שהצבע יתפוס, יש צורך בעת הצביעה, להשתמש במסלול החם ביותר במכונת הכביסה שהוא בדרך כלל 90 מעלות. ההרתחה מכווצת כותנה! אם הגי כפי שהוא כיום ממש למידותך - הוא יקטן משמעותית אח"כ... מה ומתי מומלץ לצבוע? 1. בגדים (לאימונים או בכלל) שהינם ייחודיים מספיק כדי שתהיה מוכן לחזור על התהליך מידי מס' חודשים. 2. בגד שסובל התכווצות שתתרחש בהרתחה של הצביעה הראשונה.3 3. בגד שאתה רוצה רק לחזק לו את הצבע לצבע מאותה משפחה. צהוב, למשל, לא יהפך לאדום... ניתן בנוסף: לשנות צבע של בגד עם הוא לבן או בצבע יסוד של כותנה (מעין קרם כזה). שוב - שים לב: התפרים בחליפה הם מחוט סינטטי ב- 99% כך שהחוטים ישארו בצבע מקורי בעוד שהבד ייצבע. אם עדיין תחליט שאתה רוצה לצבוע - אנחה אותך כיצד.

חליפת ,צבעים ושאר סטיות

מדובר בשתי חליפות ג'ודו חדשות מ100 אחוז כותנה של חברת dojo המיצרת בפקיסטן . בררתי היום באימון אצלנו והחבר'ה גורסים שרצוי לבשל את החליפות בתוך סיר גדול על אש קטנה וכמובן להוסיף את האבקה . וחוץ מזה אפור עכבר זה נשמע נהדר . (רצתי היום לאימון עם חולצה חדשה ועכשיו אני צבוע בירוק ברוב החזה ...). ששת

הג'ודו הזה! כולכם צבועים!!!../images/Emo26.gif

מניסיון שלי - שניים-שלושה אימונים ביערות הכרמל - והחליפה שלך שחורה כמו עתיד המדינה. בהצלחה!!!

../images/Emo8.gifאוריאד ...אני לא איש ג'ודו...

מעולם לא היתי אבל יתכן שאהיה. בנתיים יש גנים ,יערות ,בריכות ... וסביר להניח שהטאי סבקי שלי דומה לשלך..

../images/Emo5.gif חליפת ג'ודו בשביל נינג'יצו../images/Emo35.gif

למה למה למה????.... לא כיף בכלל... זה עבה מידי... תקנה חליפה שחורה חצי-עבה - זה מספיק עבה בשביל ההטלות, ואתה לא מרגיש כמו צב-נינג'ה בתוך החליפה המשוריינת של הג'ודוקות... נ.ב. אם הטאי-סבקי שלך דומה לשלי - תנחומיי....

בודוקאן

New member
באמת למה../images/Emo35.gif

הרי למיטב ידיעתי, חליפת נינג'יצו אמורה לעלות הרבה פחות מחליפת ג'ודו. הרעיון של הצביעה לא נראה לי. אגב, לא כל חליפות הג'ודו "משורינות", אבל יחסית לחליפות נינג'יצו? כן.

טוב הסברים

החליפה הזו מיועדת לאימוני קרקע ואכןיש ברשותי גם חליפה לא משורינת שרכשתי לפני שנה ומשום מה היא נהיתה קטנה בהיקף הרגליים . בקשר למחיר החליפה נקנתה בחוץ לארץ בפחות משליש מחיר של חליפת נינג'יצו ואני כבר לא מדבר על העמידות הרבה שלה לאורך שנים. נו אז צובעים...יש לאנשים נסיון בזה ,זה לא מושלם אבל בהחלט אפשרי ומונע ממך להיות שונה ובעל חליפה ב מוכתמת עקב עבודת שטח .

אין בעיה עם אימוני קרקע...../images/Emo26.gif

גם עם חליפה חצי-עבה... אני מתאמן שנתיים, עם אותה חליפה (לא לדאוג - אני מכבס אותה פעם בחצי-שנה לפחות!) - והיא בינתיים לא עושה סימנים של עייפות (בניגוד אלי, לדוגמה). בכל מקרה, מדובר בחליפה חצי-עבה, מהיותר פשוטות וזולות שיש בשוק. היא שורדת אימוני קרקע, הטלות, אימונים בים, גלגולים ביערות הכרמל... בקיצור... נראה לי שלקנות חליפת נינג'יצו פעם ב-3 שנים (מדובר ב-100-200 ש"ח נדמה לי ואם משקיעים במשהו טוב - אז עוד איזה 100 שקל... לא ביג-דיל...) זה פתרון אידיאלי ולא יקר.

alexko

New member
אם אתם כבר מדברים

אולי מישהו קנה פעם חליפה מבנימין גליק. ידוע לי שהוא תופר חליפות לאומנויות לחימה. איכות, מחיר - האם מישהו יודע. לי פשוט יש בעיה עם הגודל של החליפה. (עם הקוטן בעצם) אלכס

אכלת פלפל שתה מיץ../images/Emo140.gif

בוא נגיד שמציעים לך חליפת ג'ודו ב15 יורו שזה 75 שקלים חדשים נוסיף 4 שפופרות צבע 50 שח כוס חומץ 5 שקלים חצי כוס מלח בישול 1שח (המתכון של יובל ...) זמן עבודה 40 שח . עלות חשמל ובלאי של מכונת הכביסה 5 שח סך הכול 176 שקלים חדשים . בהנחה שחליפה טובה עולה 250 שח נשארו לי 74 שקלים להזמין אותך פעם בשנתיים שלוש (אם משקיעים אותם בתחילת השלוש שנים ומחשבים תשואה לפי 5 אחוז כל ריבעון ניתן גם להגדיל את הסכום) נקבל סכום יפה שבו אני יכול להזמין אותך לשלוש בירות לפחות אה ובירות מהסוג הטוב... ששת

אה! כתבת גם כאן-../images/Emo26.gif

אז ככה - ב-75 ש"ח הייתי קונה את החליפה, ורק יותר מאוחר חושב מה לעשות איתה. לצבוע זה איכסה-פיכסה, חוץ מזה נראה לי שזה קצת גזעני. אם היא לבנה - תקבל אותה כמו שהיא. נראה לי שהיא קצת תעלב אם תצבע אותה. ובכלל - אנשי נינג'יצו מספיק חביבים כדי לקבל אותך לבנבן (חוצמזה - תוכל לסנוור אותם עם הלבן הבוהק הזה ולדפוק להם אורה-שטו ברקה. חליפת קוּ.) ואם אתה במקרה מארגון קבוצות, אז אני בטוח שאם לא תצבע אותה ותחסוך את ה-100 שקל - תוכל להשתמש בהם כדי להזמין את יוסי לכוס וויסקי משובח.

שי רגב

New member
חליפה לבנה...

ששת, כפרה, נמאס לי להיות הכבשה הלבנה בעדר השחור! תלבש גם אתה את הלבנה כדי שאני לא ארגיש בודד!!!

למעלה