צביעת חדר

iEyal

New member
צביעת חדר

שלום לכולם
ראיתי בהמון תוכניות עיצוב בארץ ובחו"ל סגנון צביעה של פסים על הקיר בכל מיני צבעים. ממש אהבתי את הסגנון הזה ואני רוצה לצבוע קיר אחד (קיר גדול) אצלי בחדר בפסים. כיום החדר שלי, כולו, צבוע בכתום ולכן אני אצטרך לצבוע קודם בלבן את כל החדר עכשיו, הלבן הוא לא הבעיה... הבעיה היא איך לעשות את הפסים במקרה ואני מתכנן על 5-6 צבעים שונים
כמובן שיש את כל הקטע עם הסלוטייפ אבל אני בטוח שזה טיפה יותר מסובך מזה... חיפשתי דוגמאות של קירות כאלו באינטרנט (גוגל לא כל כך עזר לי) ולא הצלחתי למצוא - אשמח אם מישהו יפנה אותי לאתר עם דוגמאות בתודה מראש, וצום קל לצמים

גולי מ

New member
פסים בצבע זה חתיכת עבודה

ראשית, מה דעתך על טפט פסים? אם לא, צביעת פסים זו עבודה.... אם החלטת לעשות זאת, נצל את הכתום שכבר קיים כדי שהו יהיה אחד הגוונים בקיר. עליו אתה מדביק סלוטייפ (רצויי לאזן בעזרת פלס בנאים), ויוצר את הפסים ברוחב הרצויי, וצובע.

iEyal

New member
לא מאמין בטפטים ../images/Emo3.gif

א' - תודה על התשובה ב' - טפטים תמיד נראו לי לא אמיתיים כמו צבע... וגם להדביק אותם נראה לי עבודה לא קלה במיוחד... לגבי הכתום, אני מתכוון ללכת על צבעים בהירים (הכתום יחסית כהה) כי הבעיה בחדר שלי היא שהוא גדול אבל אין מספיק חלונות (אין מספיק אור) ולכן אני מעדיף צבע בהיר (בגלל זה אני גם מחזיר חלק מהחדר להיות לבן) יש לך אולי תמונות של קירות עם פסים

iEyal

New member
אה... ועוד משהו

אני מוכן לקחת עלי את האתגר של עבודה קשה

PestCTRL

New member
אל תלכלך!

טפטים עושים היום קאמבק היסטרי! לשים אותם זו עבודה קלה בהרבה מלצבוע את כל החדר. דבר שני, אין צורך בבחירת והתאמת צבעים משום שאתה קונה את הטפט מוכן ומעוצב. מאוד נוח לפחות מוכשרים שביננו. חוצמזה אתה יכול גם להדביק טפט חלקי, משמע פס של טפט לרוחב (היקף) הקיר או החדר. טפט גם קל יותר לניקוי (אם יש ילדים) ואתה לא תצטער יותר מדי אם תרצה להחליף אותו כי זה לא כזו עבודה להדביק ולהחליף כמו לצבוע. לגבי צביעה, הדרך הכי קלה זה עם מסקינגטייפ עם דביקות נמוכה, ככה הקווים יוצאים ישרים ואין יותר מדי נקיון אח"כ. ועדיף לעשות את זה עם מברשת או עם רולר קטן ולא עם רולר רגיל. יותר שליטה, פחות לכלוך, תוצאות מרשימות יותר. אם בא לך להיות פלצן מכולם אתה יכול להשתמש בספוג לעשות לעצמך וושים בפסים ואז יהיה לך גם קצת טקסטורה בחדר. זה תמיד מגניב. בהצלחה!

iEyal

New member
../images/Emo51.gif על ההסבר

בכל מקרה, נראה לי שאני אשאר עם הצבע
כל הכיף זה התאמת הצבעים ואפשרות שאתה יכול לעשות איזה פסים איך שבא לך. לגבי ספוג, לא אוהב את הצבע כשהוא מרוח בספוג וזה באמת נראה פלצני

זידדה

New member
כמה טיפים

בשביל לצבוע קיר בפסים צריך כמה דברים. 1.חובה שיהיה לך פלס רצוי ארוך כדי שכל הפסים יצאו ישר. 2.תקנה מסקנטיים בשני עוביים לפחות. 3. הדוגמא של הפסים פשוט תצא לך,תתחיל לשים מסקנטיים על הקיר ,תשחק עם כמה עוביים ואחרי נגיד 50 ס"מ אתה יכול לחזור על עצמך ,או שלא פשוט להמשיך בצורה רנדומלית,מה שחשוב שיהיו פסים בכל מיני עוביים. 4.תסמן עם עפרון בעזרת הפלס את הפסים ואז תדביק את המסקנטיים(לפני שאתה מדביק אותו ישירות על הקיר,תדביק על ג'ינס ואז זה קצת מוריד מהמסקנטייפ את הדבק ומבטיח לך שהקיר לא יתקלף). אחרי שהדבקת את המסקנטיים תצבע את פסים,תוריד את המסקנטיים,חכה שיתיבש,שים שוב פעם מסקנטייפ על מה שכבר צבעת וצבע את שאר הפסים. 5.רצוי אולי לפני זה לצבוע על נייר את דוגמאות הצבעים כדי להחליט אילו צבעים יבואו ליד האחרים. בהצלחה

iEyal

New member
כמה שאלות ...

2. למה צריך בשני עוביים
4. זה נכון שצריך להוריד את המסקנטייפ ישר אחרי סיום הצביעה
לא לחכות שזה יתייבש... מה הסיכויים שהצבא ינזול מתחת למסקנטייפ

זידדה

New member
תשובות

תשתמש בסופרקריל ואל תדלל אותו במים,תהדק את המסקנטיים ואז אין סיבה שזה ינזול. רצוי להשתמש בכמה עוביים כי המסקנטיים עצמו משמש כפס,אחרי שאתה מוריד אותו אתה צובע בתוכו ויש לך פס, אם תשתמש בכמה עוביים בלי שמדדת והתאמצת יצאו לך פסים בכל מיני עוביים.

iEyal

New member
אממממ

אני רוצה שפסים יהיו בכמה עוביים שונים ולא שכולם יהיו סימטריים ושווים בעובי דבר נוסף... חשבתי להשאיר פס לבן (גם הוא, בגדלים שונים) בין כל צבע - מה את אומרת

iEyal

New member
משהו בסגנון הזה ../images/Emo26.gif

אל תשימו לב לצבעים עצמם

זידדה

New member
מקסים...

וזה דורש הרבה פחות עבודה,בכל מקום יש פס לבן ,שם היה מסקנטיים ,ואתה יכול לראות שהשתמשו במסקנטייפים בעוביים שונים,ככה שצריך לשים את המסקנטייפים (עם פלס), לצבוע, ולקלף וזהו...

geinav1

New member
דוגמאות לפסים

גם אני מתכננת לעשות את זה השבוע בחדר-שינה, ושיעזור לי האלוהים...
אני מצרפת לינק עם דוגמא אחת מהאתר של BBC PRIME, יש להם עוד כמה דוגמאות בודדות באתר. ספר לי איך יצא לך! עינב.

למעלה