צביעת גדר מעץ אורן

bennybarack

New member
צביעת גדר מעץ אורן

שלום חברים,
על הפרק...צביעת גדר חדשה מעץ אורן שלא נצבע מעולם.
הגדר חשופה לשמש ישירה חזקה מדי יום.
ברשותי 2 גלונים של ורונית לעץ של טמבור שקוף-מט ע"ב טרמפנטין (485-200) שברצוני לנצל למטרה זו.
האם צביעה בלכה שציינתי תספק הגנה מפני פגעי מזג האוויר.
כמו כן, אשמח לטיפים לגבי אופן היישום
אשמח להנות מנסיונכם!!

yulevi

New member
צביעת גדר

לכה שקופה,היא העיתית, מאחר ואין לה מקדמי uv, הלכה תתקלף תוך זמן קצר
סינון קרינה ניתן לקבל על ידי גיוון הלכה השקופה

bennybarack

New member
יהודה

כעת נשלחו אלי תמונות מהגדר עץ האמורה (הגדר של דודתי..)
מסתבר שהעץ נצבע שכבה אחת או שתיים בלכה מגוונת (צבע כהה-ראה תמונה מצ"ב) של טמבור אך ניכר לדעת דודתי
שיש צורך בשכבה או שתיים נוספות.
האם לכה ורונית שקופה-מט שציינתי תגן היטב על העץ (חשיפה לשמש/גשם)??
יש ברשותי 2 גלונים מלכה זו שאעדיף לנצל למטרה זו.
תודה!!

yulevi

New member
הלכה תגן

אבל הבעיה שלכות שקופות איננן מסננות קרינה,הלכה תתקלף לאחר זמן מה,
אם יש אפשרות לגוון את הלכה השקופה זה יעזור בעיכוב הקילוף,או שאפילו הגיוון יסנן קרינה

yuvaleitan

New member
יהודה, זה לא מדוייק, ואולי אפילו מטעה.

את ההגנה על העץ ועל הלכה עצמה מפני נזקי קרינת UV, נותנים חומרים מסנני קרינה, שאינם חומר הצבע. ישנן בהחלט לכות שקופות לשימוש חוץ, כמו לכה סינתטית 8, שהיא לגמרי שקופה. יאכט ורניש, לכות לדקים - כנ"ל. כלל האצבע אומר, שככל שיש יותר חומר צבע, ו/או ככל שגונו כהה יותר, ההגנה תהיה ארוכת טווח יותר, מפני שמסני הקרינה עצמם מתפרקים לאט יותר.
אני מסכים, שאפשר לקנות קופסא 0.75L של ורנית מגוונת, למשל בגוון אגוז כהה 485-035 או ערמון 485-042, אולי אפילו ונגה 485-032, ולהוסיף כמגוון לורנית השקופה. זה בודאי "ידבר" הרבה יותר טוב עם הגימור הקיים.
אני מפנה לעמוד 4 בברושור צבעי העץ של טמבור, עליו אני מבסס את דעתי (ועל השיחה שעשיתי בדיוק בנושא זה עם מומחה הצבע של טמבור, שאיתו עשיתם את המפגש השני בבית טמבור)
דרך היישום שאני עובד בה - ספוג מזרון בנדיבות, ומריחה. כיוון שהעץ כבר אטום, אז להטעין פחות חומר על הספוג, כי העץ לא יספוג, ויהיו טפטופים. שיטה נוספת, שתתאים פה במיוחד, לקנטים החבויים - מברשת ספוג. זול, נוח, זרוק אחרי שתסיים.

yulevi

New member
יובל

בני כתב והתייחסתי רק לשאלתו לגבי החומר שברשותו

ברשותי 2 גלונים של ורונית לעץ של טמבור שקוף-מט ע"ב טרמפנטין (485-200) שברצוני לנצל למטרה זו.

באריזות הלכות המיועדות לתנאי חוץ,כתוב בהבלטה שהלכה\צבע מתאימים לתנאי חוץ
לא ראיתי בברושור חוץ מהיאכט וארניש על אף לכה שקופה שכתוב עליה שמתאימה לתנאי חוץ,לעומת זאת על המגוונות החצי שקופות כתוב שהן מסננות UV
את שכתבתי כתבתי על סמך ההדרכה הראשונה בטמבור,את ההדרכה העביר משה,אדם שעבד עשרות שנים בחסרה.
הניסיון שלי הוא כזה,בנינו מחותני חתני ואני סככת עץ לאולטרהלייט, מחותני קנה לכה שקופה,הערתי לו שהיא לא מתאימה,הוא טען שזה בסדר,
לא עבר הרבה זמן והלכה השקופה החלה להסדק
לעומת זאת כל מה שבנינו בשני הבתים של ביתי מעץ,צבעית בית מחופה לוגים,פרגולות דקים,כולם נצבעו עם צבעים שעל אריזתם היה כתוב מתאים לתנאי חוץ,הכל עמיד ואפילו מעל הזמן שכתוב על האריזה שצריך לחדש צבע.

yuvaleitan

New member
בוקר טוב

יהודה, אתה צודק ב-100% לגבי שימוש בחוץ בלכות שקופות, או מגוונות, שאינן מיועדות לשימוש חוץ, ואינן מכילות מסנני קרינה.
כל סדרת 485 מכילה מסננים, כולל 100 ו-200 (שקוף מבריק ומט, בהתאמה). צירפתי תמונה (אולי הטעיתי כשהפניתי לעמוד 4, כי זה העמוד הרביעי, אבל ממוספר 7).
אגב, גם סדרת 781, 786, 785 (על בסיס מים) מכילה מסננים, וכוללת שלושה מוצרים לא מגוונים.
לגבי לכות שקופות "רגילות" שמשתמשים בהן בחוץ - כיוון שאין בהן מסנני קרינה, העץ יאפיר עם הזמן. כיוון שאינן מתוכננות לשינויי טמפרטורה קיצוניים, אז חום ישיר / קור עז יגרמו לסדקים קטנים, לחות תחדור, וכמו שתיארת, הלכה תסדק, תתרומם ותתקלף.
אגב, מוצרי ורנית לשימוש חוץ כוללים ככל הנראה תכולה מסויימת של שמן פשתן מתקשה, שחודר מעט לעץ ותורם לאטימה נגד לחות ומים.

gerbibik

New member
מסכים עם קודמיי ומציע להשתמש

בורנית מגוונת לעץ ע"ב טרפנטין לשימוש חוץ, אני משתמש בחומר (בתמונה שהועלתה) על הפרגולה בביתי ומעולם לא ראיתי קילוף אחד (אבל מעל הפרגולה יש סנטף).

גדר עץ לכות נישחקות בהרבה צורות ביחוד בחוץ

שמן פישתו והרבה ניתן להוסיף אבקת אוקר זאת אבקה מגוונת לפעם ראשונה ולאחר שנה שנתים למרוח שנית אני עושה זאת עכשיו ליפני הגשמים ולאחר זמן ארוך של יבוש העץ (קיץ )

yulevi

New member
השמן לא יספג

כי העץ כבר נאטם עם הלכה המקורית

bennybarack

New member
יהודה, אם כך

איישם הצעתך ואגוון את הלכה שברשותי לצבע כהה יותר.
תודה!

למעלה