צביעת אופנוע......

צביעת אופנוע......

יש לחבר שלי טייפון שנת 95 או 96 בצבע אדופ דהוי האופנוע עצמו נראה טוב רק הקדימה דהוי.....כל האופנוע כאילו הכיסויים שצבועים הם פלסטיק כיצד אפשר לצבוע את זה באופן אישי או אם זה לא אפשרי באופן מקצועי וכמה זה עולה??????????אם זה אפשרי בכלל

ערןGS

New member
תגובה...

יש באיזור התעשיה בהרצליה חנות שנקראת טכנוקאר (או טכנוקולור, לא זוכר) הם יושבים צמוד לאופנועי הרצליה (קרוב לפיצה מטר), הם יכולים להתאים לך צבע, ואפילו לשים אותו בתרסיס... התענוג עולה 70 ש"ח...

ערןGS

New member
כן....

הצבע איתו צובעים אופנועים זהה לצבע למכוניות... אני צבעתי ככה את כל הפיירינג שלי...

ransnow

New member
יש תמונות? נשמע מעניין.

ידוע לך שם החומר/צבע? יתפוס על פלסטיקה של אופנועי שטח/דו"שים? על מיכל דלק תופס? פשוט בוחרים צבע, ומקבלים ספריי לבית?

C O L T

New member
אין ארוחות חינם (גם לא ב-70 ש"ח)

צבע לפלסטיקה צריך לבוא עם חומר מגמיש, אחרת התוצאה היפה שתתקבל לא תחזיק הרבה זמן, סדקים וקילופים יחסלו אותה. מעניין אם הם שם מכירים את הנושא ויכולים להכניס את החומר הנכון במינון הנכון. לגבי מיכל הדלק, אם הוא מפלסטיק, אז חבל על הזמן, אין צבע שבעולם שלא יעשה בועות אחרי כמה שבועות. את הצבע מקבלים במיידי, אפילו לא לבית

תודה לכלום אבל לא הבנתי בנוסף לספרי

צריך עוד איזה שהוא חומר???כאילו כמו לקה לעץ???

C O L T

New member
לטייפון יספיק הספריי

הוא לא אופנוע! לאופנוע יש גלגלים גדולים, הילוכים וכ"ו. הטייפון הוא קטנוע! . בלי קשר להגדרות המדוייקות של הדו"ג, הפלסטיקים שם פחות נתונים לכוחות ההורסים את הצבע, ראיתי קטנועים שנצבעו בספריי צבע רגיל וזול ונראו מצויין, ממליץ ללכת דווקא על צבעי מט, לא מבריק. לגבי החומר המגמיש, הוא מתערבב בצבע, אבל באמת חבל להכנס להוצאות מעבר למחירו של הטייפון.

Shlomi TC

New member
ואם אני בכל זאת מעדיף מבריק?

(כמו שיש לי עכשיו), מה הפרוצדורה? צבע רגיל ועליו לקה או חומר מבריק אחר בסגנון? משהו אחר? האם זה ייצא כמו הצביעה המקורית?

C O L T

New member
עם מבריק קשה לקבל תוצאה איכותית

קשה יותר, זאת אומרת, הכל אפשרי, עם הרבה עבודה. במקור אני חושב שצובעים בצבע מט ועליו לכה שקופה מבריקה, אבל עם ספריי מקבלים הכל באריזה אחת. אולי זה חוסר מיומניות שלי, אבל מעולם לא הצלחתי לקבל תוצאות מרשימות עם צבע ספריי מבריק. בצביעה עם אקדח צבע וקומפרסור התוצאות הרבה יותר טובות, גם בלי שכבת לכה. אפשר לקנות גם ספריי שקוף, אבל לרוב הוא גם לא נותן את האפקט הרצוי. אסייג שאת הניסויים האלה עשיתי עם ספריים זולים ופשוטים לרוב, אולי סחורה איכותית יותר תתן תוצאות יותר טובות.

ZolgaR

New member
הבעיה בצבע ספריי רגיל

היא לא התוצאה, הבעיה העיקרית היא שדלק מוריד את הצבע, לאחר שצבענו אני ו-MusicA את הטוסטוס שלו הלכנו לתדלק ואז השאריות דלק שהיו בצינור נשפכו על המיכל והמון צבע ירד. לעומת זאת התוצאה של הצביעה הייתה טובה מאוד. ישנו צבע לק רכבים שעולה 60+- ש"ח וקיים בצבעים רבים מאוד (לעומת ספריים רגילים), יש גם צבעים מטאליים. אני ראיתי מעמד שלם של ספריים כאלה באוטו-דפו בצומת וולקן בחיפה, בטח יש עוד המון חנויות רכבים עם ספריים כאלה, אני חושב ודי בטוח שדלק לא מוריד את הצבע הזה כי אחרי הכל זה מיועד לרכבים ורכבים באים למגע עם דלק פעמים רבות לדעתי.

ransnow

New member
אכן המיכל מברזל.

ובנוגע למגמיש... אישית צעתי פלסטיקה עם ספריי פשוט ללא מגמישים וללא מתיחות, מחזיק מצויין ולא נסדק. סופרפין מהפורום, צבע ZZR שלם! עם אותו ספריי (30 ש"ח...) והאופנוע שלו נראה מדהים!!! שוב ללא מגמישים וללא משככים.

C O L T

New member
../images/Emo45.gif OK, אנסה בהזדמנות שוב

בינתיים נסיונות לצבוע DR250 לא עלו יפה, הצבע נסדק, במיוחד באזור הכנף הקדמית שמתגמשת הכי הרבה. אולי זה רק עניין של מציאת הספריי המתאים (WEEKEND במחיר 12 ש"ח לא עובד!)

ransnow

New member
נסה "דופליכולור" באייס../images/Emo8.gif

ולך אני מניח שמיותר מלציין כי אחד (או שניים) הקטעים הכי חשובים הם נקיון פני המשטח, וריסוס ממרחק של לפחות30-40 ס"מ.

תודה רבה לכולם....סיכום.....

לאן אני צריך ללכת.....כמה זה עולה??? מה אני צריך לקנות???איזה חברה הכי טובה??? אם יש למישהו תמונות של אופנוע או קטנוע אחרי צביעה אני ישמח לראות אבל לא אחרי תקופה של יומיים אחרי חצי שנה בערך למה אחרי יומיים זה נראה מעולה ולפעמים הצבע מתקלף והכל... ושוב תודה רבה לכם אנשים....

tygger

New member
הבנת הנקרא?

יש הרבה אחרי, האופנוע של איש השלג פה היה בכמה וכמה תמונות, אני בטוח שתוכל למצוא כמה פה או בפורום סופרמוטו (לינק למעלה). בכל אופן, הוא גם נתן שם שם החברה, המקום והעלות המשוערת. בהצלחה.

itaystud

New member
נצל"ש, חשבתי לצבוע את המנוע של

אופנועי היקר. עכשיו השאלה היא אם אני יכול לעשות את זה לבד כלומר, לצבוע מסביב מבלי לפרק את המנוע ולצבוע בצבעיה מקצועית, ואם זה אפשרי אז המלצות על צבע וחברות שונות יהיו לעזר רב.

JoyRider

New member
ככה...

באופנוע הקודם שלי עשיתי את זה. הבעלים הקודמים ניסה לשטוף את השמן עם מסיר שומנים ועל הדרך הסיר גם את הציפוי (האפור בER). צבעתי עם צבע עמיד בחום שמיועד לתנורים ואגזוזים. 1. אתה צריך להצטייד בהרבה סלוטייפ ועיתונים. 2. שטוף את המנוע ואחרי זה תמרח עליו בנזין או טרמפנטין (להסרת שמן). 3. תכסה את כל החלקים מסביב כולל שלדה, פיירינגים וכל דבר אחר שהצבע יכול להגיע אליו בטעות. 4. תתחיל לרסס. אל תקרב את הספריי יותר מידי ואל תלחץ בצורה רציפה. 5. אחרי שצבעת את כל מה שרצית, תן לצבע להתייבש (מספר שעות) ותחזור על הפעולה. השכבה הראשונה היא בעצם צבע בסיס. 6. מומלץ לא לרכב על האופנוע כיממה לאחר הצביעה ולא לשתוף או להרטיב את החלקים הצבועים לפחות שבוע. אצלי זה עבד יפה מאד (כולל הג'אנטים), כל השאר תלוי בכישורים שלך. בהצלחה!

למעלה